Κλείσιμο

Θεσσαλονίκη: (Δεν) πάμε παραλία: Απαγορευμένος καρπός η νέα παραλία στο εξής (pics - vid)

(Δεν) πάμε παραλία στη Θεσσαλονίκη από τις 2μμ το μεσημέρι της Τρίτης, καθώς ο δήμος και οι συναρμόδιες αρχές αποφάσισαν να την καταστήσουν “απαγορευμένο καρπό”  για το μεγαλύτερο μέρος του 24ωρου εξαιτίας της πολυκοσμίας που σημειωνόταν παρά τον κορωνοϊό.

Κλιμάκιο του δήμου Θεσσαλονίκης ξεκίνησε από το πρωί να τοποθετεί τα κάγκελα, στο πλαίσιο των αυστηρών μέτρων πρόληψης κατά της πανδημίας. Η τοποθέτηση των κιγκλιδωμάτων ολοκληρώθηκε πριν από λίγο και σε αυτά υπάρχουν ενημερωτικές πινακίδες.

Η παραλία θα κλείνει καθημερινά από τις 14:00 έως τις 08:00 το πρωί της επομένης, ενώ τα Σαββατοκύριακα θα περιμένει κλειστή καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.

Την απόφαση έλαβε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου, μετά από επικοινωνία με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.

Το μέτρο τίθεται σε ισχύ από το μεσημέρι της Τρίτης και αρχικά θα γίνονται συστάσεις στους παραβάτες. Εντούτοις, από αύριο, Τέταρτη, όσοι δε συμμορφώνονται θα καλούνται να πληρώσουν το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο ύψους 150 ευρώ.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κώστας Ζέρβας μίλησε για οδυνηρή απόφαση, τονίζοντας ότι υπό κανονικές συνθήκες είναι κατά των περιοριστικών μέτρων και της τιμωρίας. Ξεκαθάρισε όμως για την πανδημία ότι “είναι πόλεμος, διαδικασία που ο καθενός πρέπει να αυτοπεριοριστεί”, επομένως στην παραλία θα μπουν κιγκλιδώματα και θα επιβάλλονται τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

Πηγή: skai.gr