Χτύπησε την Αττική η κακοκαιρία με καταιγίδες – «σκοτείνιασαν» πολλές περιοχές

Σε εξέλιξη είναι και στο λεκανοπέδιο της Αττικής το νέο κύμα κακοκαιρίας που έκανε την εμφάνιση του από το βράδυ της Τρίτης. Δυνατές καταιγίδες, ακόμα και χαλάζι, ξέσπασαν σε διάφορες περιοχές της Βόρειας, αλλά και της Δυτικής Αττικής, όπως το Φάληρο, ο Ασπρόπυργος, το Νέο Ηράκλειο, η Νέα Ιωνία, το Μενίδι και οι Θρακομακεδόνες.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού στο skaikairos.gr
 

Σε ισχύ είναι εξάλλου από την Τετάρτη το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ. Σύμφωνα με αυτό, ραγδαία θα είναι η επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες με βροχές, καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο.

Παροδικές χιονοπτώσεις αναμένονται από το μεσημέρι στην Πάρνηθα και από τη νύχτα στα υπόλοιπα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί έως 6 Μποφόρ και από το μεσημέρι βορειοδυτικοί πρόσκαιρα έως 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία από το μεσημέρι στις υπόλοιπες περιοχές. 

 Τα προβλήματα στην ακτοπλοΐα 

Κλειστή παραμένει η γραμμή Κυλλήνη-Πόρος Κεφαλληνίας λόγω ισχυρών ανέμων που πνέουν στο Ιόνιο και φθάνουν κατα τόπους τα 9 μποφόρ. Κλειστή είναι, επίσης, η γραμμή Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνας. Κλειστή πλέον και η ακτοπλοϊκή σύνδεση Αγ.Μαρίνα - Νέα Στύρα.

Οι επιβάτες, οι οποίοι πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν, καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.
 

Πηγή: skai.gr