Η Ζηνοβία έδειξε το πιο ψυχρό της πρόσωπο: Προβλήματα σε όλη τη χώρα μετά την κακοκαιρία

Στην «κατάψυξη» μπήκε η χώρα με πολλά προβλήματα σε πληθώρα περιοχών ανά την επικράτεια στο περιθώριο του σφοδρού κύματος κακοκαιρίας Ζηνοβία που έπληξε τη χώρα τις τελευταίες ώρες.

Πολλά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση παρατηρούνται ακόμη και τώρα σε όλο το λεκανοπέδιο. 

Ακροατές του ΣΚΑΙ καταγγέλλουν οτι οι βλάβες ξεπερνούν τη μια ώρα και σε πολλές περιοχές τις δυο ώρες,  ενώ - όπως επισημαίνουν , στον  ΔΕΔΔΗΕ δεν σηκώνουν τα τηλεφωνά προκειμένου να ενημερωθούν για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης. 

Πρόκειται για περιοχές στη Γλυφάδα, τα  Βριλήσσια, την  Κυψέλη, το Πέραμα , το Πόρτο Ράφτη και το 5ο διαμέρισμα Αττικής.

Υπενθυμίζεται πως χωρίς ρεύμα παρέμειναν μέχρι το μεσημέρι της 1-1 στα Βίλια Αττικής.

Χωρίς ρεύμα και νερό για ώρες έμειναν, επί παραδείγματι, και οι κάτοικοι στο Μαυρομάτι της Βοιωτίας.

Όσοι μπόρεσαν να βγουν από τα σπίτια τους, κατευθύνθηκαν στο καφενείο του χωριού.. για να ζεσταθούν στο τζάκι ή τη ξυλόσομπα..

Μαγαζιά που γέμισαν τα ψυγεία τους για τις γιορτές.. καλούνται να πετάξουν τα προϊόντα τους..

Στο Αμπελοχώρι Βοιωτίας, όλα σκεπάστηκαν από χιόνι το οποίο ξεπέρασε τους 40 πόνουτς. Σπίτια, αμάξια, δρόμοι και πεζοδρόμια.

Οι πλαγιές ντύθηκαν στα λευκά, ενώ κ τα αυτοκίνητα σκεπάστηκαν από χιόνι.

Η Ζηνοβία, έδειξε το πιο ψυχρό της πρόσωπο, σε όλο το νομό Βοιωτίας.

Δύο ολόκληρες μέρες χωρίς νερό, οι κάτοικοι στο Ακραίφνιο χωρίς να γνωρίζουν αν κ πότε θα επανέλθει.

Από την κακοκαιρία κλαδιά από τα δέντρα έσπασαν κ πέφτοντας έσπασαν καλώδια της ΔΕΗ, αφήνοντας για ώρες τον οικισμό χωρίς ρεύμα.

Σημειώνεται πως γίνεται προσπάθεια για αποκατάσταση του ρεύματος σε όλες της περιοχές της χώρας.

Οι τεχνικοί του διαχειριστή σπεύδουν να αποκαταστήσουν τις βλάβες , ωστόσο δεν επαρκούν πλέον τα συνεργεία.  

Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ συγκεκριμένα εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να προσεγγίσουν και να αποκαταστήσουν τις ζημιές που έχουν προκληθεί στο Δίκτυο στα Βίλια Αττικής και στους πέριξ οικισμούς από χθες το απόγευμα, λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών, ενημερώνει ο Διαχειριστής με σχετική ανακοίνωση.

Τονίζει ακόμη ότι το έργο αποκατάστασης των ζημιών είναι εξαιρετικά δύσκολο εξαιτίας της αδυναμίας πρόσβασης στο οδικό δίκτυο.

«Ο ΔΕΔΔΗΕ συνεχίζει μέχρι αυτή την ώρα τις προσπάθειες με τη συνδρομή του Στρατού και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας να προσεγγίσει και να αποκαταστήσει τις ζημιές, προκειμένου να επανηλεκτροδοτηθεί όλη η περιοχή», καταλήγει.

Στον απεγκλωβισμό αρκετών πολιτών, που παγιδεύτηκαν στα χιόνια, προχώρησε καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας που μας πέρασε (30-12), η πυροσβεστική.

Το έντονο καιρικό φαινόμενο εκδηλώθηκε με χαμηλές θερμοκρασίες, χιόνια, βροχοπτώσεις, χιονόνερο και θυελλώδεις ανέμους και είχε ως αποτέλεσμα να σημειωθούν σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αλλά και την υδροδότηση.

Μεγάλη ταλαιπωρία περίμενε το βράδυ της Δευτέρας του οδηγούς στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας. 

Η κυκλοφορία όλων των οχημάτων διακόπηκε από τα διόδια Αφιδνών μέχρι την Τραγάνα και στα δύο ρεύματα νωρίς χθες το απόγευμα, λόγω της σφοδρότητας των καιρικών φαινομένων. 

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ δόθηκαν στην κυκλοφορία και τα δύο ρεύματα με ελεύθερη διέλευση για όλα τα οχήματα από τα διόδια.

Ωστόσο, οι αντιπαγετικές εργασίες συνεχίστηκαν καθόλη τη διάρκεια της νύχτας. 

Παράλληλα διακοπές στην κυκλοφορία αλλά και απαγόρευση διέλευσης οχημάτων βαρέων οχημάτων ανακοινώνονταν κατά τα χρονικά διαστήματα που το σφοδρό καιρικό φαινόμενο ήταν σε πλήρη εξέλιξη.

Νέα ψυχρή εισβολή από τα βόρεια θα επιδεινώσει πρόσκαιρα τον καιρό από αύριο το απόγευμα , με τοπικές βροχές,  θυελλώδεις ανέμους, πτώση της θερμοκρασίας και παροδικές χιονοπτώσεις.
 
Από την Πέμπτη το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια και θα εξασθενήσουν.

Πηγή: skai.gr