Λιβάνιος: «Και πιο δίκαιος ο νέος εκλογικός νόμος και η χώρα θα μπορεί να κυβερνηθεί»

«Η πρόταση της κυβέρνησης εξασφαλίζει υψηλή αναλογικότητα για όλα τα κόμματα» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος, αναφερόμενος στον νέο εκλογικό νόμο που φέρνει η κυβέρνηση, αυτή την εβδομάδα στη Βουλή. 

Ο κ. Λιβάνιος ανέφερε ότι «ο νέος εκλογικός νόμος απεικονίζει αντιπροσωπευτικότερα το συσχετισμό των πολιτικών δυνάμεων και είναι πιο δίκαιος από εκείνον που ίσχυσε στις προηγούμενες εκλογές». Όπως εξήγησε, το πρώτο κόμμα αν συγκεντρώσει κάτω από 25% δεν παίρνει μπόνους, ενώ αυτοδυναμία θα προκύπτει με ποσοστό περίπου 40%.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι «η κυβέρνηση με συνέπεια υλοποιεί την πολιτική δέσμευσή της να καταργήσει τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ για απλή αναλογική, που δεν επιτρέπει στο πρώτο κόμμα να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, ακόμη και με 47%!». Ο υφυπουργός Εσωτερικών ξεκαθάρισε ότι «το πραγματικό μπόνους της ΝΔ στις εκλογές του περασμένου Ιουλίου ήταν 28 έδρες και όχι 50, καθώς τις υπόλοιπες 22 θα τις έπαιρνε ούτως ή άλλως και με την απλή αναλογική». 

Πηγή: skai.gr