Κάιρο σε Άγκυρα: Μη μετατρέψετε τη Λιβύη σε λίμνη αίματος – Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται

Ρητή προειδοποίηση στην Άγκυρα για το ενδεχόμενο στρατιωτικής της παρέμβασης στη Λιβύη απηύθυνε την Παρασκευή το Κάιρο, σημειώνοντας ότι στο σενάριο αυτό θα πράξει ό,τι απαιτείται.

Με μία σκληρή δήλωση, το Αιγυπτιακό Κοινοβούλιο καταδίκασε την έγκριση εκ μέρους του τουρκικού Κοινοβουλίου για αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη, προειδοποιώντας ότι «θα απειλούσε την εθνική ασφάλεια και σταθερότητα της Αιγύπτου στην περιοχή της Μεσογείου και θα μπορούσε να μετατρέψει τη Λιβύη σε θάλασσα αίματος».

«Η Τουρκία προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει την περιοχή οπλισμένη με συνθήματα οθωμανικής εποχής και την υποστήριξη των ριζοσπαστικών ομάδων στην περιοχή, και προπάντων της Μουσουλμανικής Αδελφότητας», ανέφερε η δήλωση της αιγυπτιακής Βουλής των Αντιπροσώπων, προσθέτοντας ότι η Αίγυπτος «δε θα μπορούσε να μείνει αμέτοχη απέναντι στις ανεύθυνες αυτές ενέργειες που απειλούν την εθνική της ασφάλεια».

Η Αιγυπτιακή Βουλή τόνισε ότι η χώρα «θα υπερασπίζεται την εθνική της ασφάλεια ενάντια σε ό,τι θα μπορούσε να επηρεάσει τα συμφέροντά της και τα συμφέροντα των αδελφών χωρών της».

«Η Αίγυπτος θα κινήσει όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες για να αντιμετωπίσει αυτές τις απειλές και ανεύθυνες ενέργειες» σημειώνεται χαρακτηριστικά, ζητώντας από τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει τις ευθύνες της για την αντιμετώπιση αυτής της κλιμάκωσης και των επιπτώσεών της στις προσπάθειες επίλυσης της κρίσης στη Λιβύη.
 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ