LNA: Αναληθής ο ισχυρισμός του ΟΗΕ για τα αεροδρόμια σε Τρίπολη και Μισράτα

Η ανακοίνωση της αποστολής του ΟΗΕ στη Λιβύη κατά την οποία ο αυτοαποκαλούμενος Λιβυκός Εθνικός Στρατός (ΛΕΣ) του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης, δεν επιτρέπει να προσγειώνονται αεροσκάφη του οργανισμού στη δυτική Λιβύη είναι αναληθής, ανέφερε η Γενική Διοίκηση του ΛΕΣ σε ανακοίνωσή της που περιήλθε στην κατοχή του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων Sputnik.

Νωρίτερα, η αποστολή κατήγγειλε πως ο ΛΕΣ έχει αρνηθεί επανειλημμένα να δώσει άδεια να προσγειωθούν αεροσκάφη του ΟΗΕ στην Τρίπολη και στη Μισράτα.

«Αυτό που αναφέρεται στην ανακοίνωση της Αποστολής του ΟΗΕ δεν αντανακλά την πραγματική κατάσταση, δεν μεταφέρει την πραγματική εικόνα στον κόσμο και στην κοινή γνώμη στην περιοχή και σε αυτούς που λαμβάνουν αποφάσεις στον ΟΗΕ», τονίζεται στο κείμενο.

Κατά την ανακοίνωση, ο ΛΕΣ ενημέρωσε απλώς ότι δεν είναι σε θέση να εγγυηθεί την ασφάλεια των πτήσεων στο διεθνές αεροδρόμιο Μιτίγκα της Τρίπολης και στο αεροδρόμιο στη Μισράτα, διότι ελέγχονται από ένοπλες ομάδες πιστές στην διεθνώς αναγνωρισμένη Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (ΚΕΣ).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ