Ο Έλον Μασκ αποφάσισε να ονομάσει το γιό του X Æ A-12 - Τι σημαίνει αυτό;

Ο Έλον Μασκ και η τραγουδίστρια Grimes απέκτησαν το πρώτο τους παιδί -και έκτο του Μασκ- ένα υγιέστατο αγοράκι, το οποίο, όπως ανακοίνωσαν οι γονείς του θα ονομάζεται X Æ A-12. Ο ιδρυτής της Tesla, διαβόητος για τις εκκεντρικότητές του, αυτή τη φορά ξεπέρασε τον εαυτό του... 

Πριν από δύο μέρες, η Καναδή τραγουδίστρια Κλερ Μπουσέ, γνωστή ως Grimes, έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι, καρπό του έρωτά της με τον ιδρυτή της Tesla, Έλον Μασκ. Ο Μασκ ανακοίνωσε τα ευχάριστα στο Twitter και πρόσθεσε ότι το παιδί θα πάρει το όνομα X Æ A-12. 

Οι περισσότεροι πίστεψαν ότι πρόκειται για ένα ακόμα αστείο του Μασκ, που αρέσκεται στις προκλητικές αναρτήσεις στο Twitter (κάτι που παρά λίγο να του κοστίσει την εταιρεία του), αλλά δεν είναι. 

Το τυχερό αγοράκι, το πρώτο στον κόσμο μάλλον που θα έχει σύμβολα και αριθμούς αντί για όνομα, θα λέγεται πράγματι X Æ A-12, αλλά κανείς δεν ξέρει πώς θα το φωνάζουν οι γονείς του. Η Grimes, όμως, ανέλαβε να εξηγήσει -στο Twitter κι εκείνη- τι ακριβώς σημαίνει το όνομα και πώς προέκυψε. 

Στην ανάρτησή της, η Καναδή καλλιτέχνης και σύντροφος του Έλον Μασκ έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το όνομα του νεογέννητου γιου τους:

Όπου «Χ» θα πρέπει να τοποθετήσετε την μεταβλητή των εξισώσεων, τον «άγνωστο Χ». Το Æ, που έχει καταργηθεί από την αγγλική γλώσσα, είναι το σύμβολο που προτιμά η Grimes για το «AI», αρχικά που υποδηλώνουν την τεχνητή νοημοσύνη.

Το A-12 είναι το αγαπημένο πολεμικό μαχητικό του ζευγαριού, που ξεκαθαρίζει πως το ξεχωρίζει καθώς δεν φέρει όπλα, ούτε αμυντικά συστήματα, αλλά διαπρέπει μόνο για την ταχύτητα. «Υπέροχο στη μάχη, αλλά μη-βίαιο» σημειώνει η Καναδή. Παράλληλα, το A στο όνομα του γιου της προέρχεται από τη λέξη «Αρχάγγελος», τίτλο του αγαπημένου της μέταλ τραγουδιού.

Ένα μικρό τεχνικό πρόβλημα που ίσως αντιμετωπίσει το ζευγάρι, είναι το γεγονός ότι ο γιος τους γεννήθηκε στην Καλιφόρνια, Πολιτεία που έχει περιορισμούς αναφορικά με την ονοματοδοσία των παιδιών. Συγκεκριμένα δεν επιτρέπονται ονόματα που περιλαμβάνουν χαρακτήρες πέραν των 26 γραμμάτων του λατινικού αλφαβήτου. Λεπτομέρειες... 

Πηγή: CNN