Οικονομία

Alpha Finance: Εμμεσοι έπαινοι στην κυβέρνηση για την οικονομία


Ενώ η εκλογική μάχη εστιάζεται στα θέματα της οικονομίας και η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης που δεν διασφαλίζουν  τις προοπτικές της χώρας, έπαινο για τα κυβερνητικά πεπραγμένα σ’ αυτόν τον τομέα αποτελούν οι εκτιμήσεις τραπεζικών και χρηματιστικών οίκων, που μόνο για «συμπάθεια» προς τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να  κατηγορηθούν.

Σε έκθεση που πρόκειται να παρουσιάσει στο roadshow της Νέας Υόρκης, η Alpha Finance διατυπώνει ιδιαίτερα θετικές εκτιμήσεις για  την κατάσταση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, επισημαίνοντας ότι «η χώρα έχει γυρίσει σελίδα».

Όπως σημειώνεται στην ανάλυση, η ανάπτυξη έχει αποκατασταθεί, οι δημοσιονομικές επιδόσεις είναι ενθαρρυντικές, το πολιτικό ρίσκο είναι χαμηλό και το μεσοπρόθεσμο προφίλ του χρέους είναι πιο διατηρήσιμο.

Μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες και υπολογισμούς, την έκθεση που απευθύνεται κυρίως προς τους ξένους fund managers η θυγατρική της Alpha Bank τονίζει ότι:

  • Η ανάπτυξη επιταχύνεται και ο ετήσιος ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ θα είναι άνω του 2% στη διετία 2019-2020, σύμφωνα και με τις τελευταίες εκτιμήσεις της Κομισιόν.
  • Η χώρα ξεπερνά συνεχώς τους δημοσιονομικούς της στόχους από το 2015.
  • Η Ελλάδα επέστρεψε στις αγορές τον Ιανουάριο και τον Μάρτιο με 5ετή και 10ετή ομολγιακή έκδοση, ενώ οι αποδόσεις των ομολόγων αποκλιμακώνονται και βρίσκονται ήδη σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα
  • Οι επιδόσεις των επιχειρήσεων βελτιώνονται και οι προοπτικές κερδοφορίας των εισηγμένων εταιρειών είναι θετικές. Η αύξηση της εταιρικής κερδοφορίας θα βασισθεί στην ανάπτυξη της οικονομίας
Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις