Οικονομία

«Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» σε Αγία Βαρβάρα και Νέα Σμύρνη


Δύο από τους μεγαλύτερους δήμους της Αττικής, η Αγία Βαρβάρα και η Νέα Σμύρνη, έχουν την ευκαιρία της αναβάθμισης τους μέσω της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, καθώς περιλαμβάνονται μεταξύ των δήμων στους οποίους θα δημιουργηθούν τα «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου».

Όπως ήδη ανακοινώθηκε, εγκρίθηκαν με 100% χρηματοδότηση από την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΤΠΑ και του Ταμείου Συνοχής οι δυο  προτάσεις, για την έγκριση των οποίων συνέβαλε με τις πρωτοβουλίες του και την συνεργασία του με τις δημοτικές αρχές και το  Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

1.730.000 € είναι ο προϋπολογισμός για τη δημιουργία του έργου στη Νέα Σμύρνη στο οποίο θα συμμετέχουν 81 επιχειρήσεις και 1.679.524,82 € για την Αγία Βαρβάρα, με την συμμετοχή 51 επιχειρήσεων.

Η εξέλιξη αυτή χαρακτηρίζεται απόλυτα θετική για τους δημότες και τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στους δύο δήμους, καθώς η λειτουργία των «Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου» θα ενισχύσει σημαντικά την τοπική επιχειρηματικότητα, την προσέλκυση επισκεπτών από άλλες περιοχές, την αναβάθμιση των δήμων και την οικονομική τους ανάπτυξη.

Για τη δημιουργία του έργου και την καθοριστική παρέμβαση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, ο Πρόεδρος του,  Γ. Χατζηθεοδοσίου επισημαίνει: «Έχω τονίσει ότι μόνο με την στήριξη της επιχειρηματικότητας μπορούμε να προσδοκούμε σε μία ουσιαστική βελτίωση της οικονομίας μας και εμείς στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών εργαζόμαστε σκληρά προς αυτή την κατεύθυνση. Η έγκριση για τη δημιουργία των Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου σε Αγία Βαρβάρα και Νέα Σμύρνη αποτελεί για εμάς δικαίωση και επετεύχθη χάρη και στις συντονισμένες προσπάθειες του Επιμελητηρίου μας που συνεργάστηκε επί μακρόν με τους Δημάρχους των δύο περιοχών για την επίτευξη του κοινού στόχου. Τα εμπορικά καταστήματα που θα λειτουργήσουν σε αυτά τα Κέντρα Εμπορίου, θα βοηθήσουν σημαντικά στην ανάπτυξη της οικονομικής δραστηριότητας και στην αναβάθμιση των δύο Δήμων. Με όραμα, σχέδιο και ευρύτερες συνεργασίες,  μπορούμε να πετύχουμε πολλά και αυτό πρέπει να είναι το σημαντικότερο μήνυμα από την επιτυχημένη προσπάθεια που κάναμε με τους δύο Δημάρχους».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις