Οικονομία

Delphi Economic Forum: Οι ελληνικές επιχειρήσεις και το στοίχημα της διεθνούς χρηματοδότησης


Πώς από την τάση αποεπένδυσης των τελευταίων ετών, η Ελλάδα μπορεί να οδηγηθεί ξανά στο κατώφλι μιας νέας εποχής; Και με ποιο τρόπο επιτυγχάνεται η πλήρης αναδιάρθρωση της παραγωγικής βάσης της ελληνικής οικονομίας;

Οι προκλήσεις για την προσέλκυση ξένων κεφαλαίων, οι δυνατότητες και οι περιορισμοί του μακροπρόθεσμου FDI (Άμεση Ξένη Επένδυση), αλλά και η έμφαση στην ενδυνάμωση των αναπτυξιακών ρυθμών της ελληνικής οικονομίας, με βάση την εξωστρέφεια και την καινοτομία, θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον των συζητήσεων στο φετινό και 4ο κατά σειρά Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Δελφών από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου 2019.  

Με τη συμμετοχή Γενικών Διευθυντών από το σύνολο των συστημικών τραπεζών της χώρας, αλλά και την αρωγή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) ως Programming Partner, ο βασικός διάλογος της τέταρτης συνδιάσκεψης θα επικεντρωθεί στους τρόπους τόνωσης της ελληνικής επιχειρηματικότητας με αντίστοιχη κεφαλαιακή ενδυνάμωση και σύνδεση με Venture Funds, τα πολλαπλασιαστικά οφέλη και το άνοιγμα νέων θέσεων εργασίας, αλλά και τις δυνατότητες από την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας. 

Ο λόγος θα δοθεί στον νέο Εκτελεστικό Πρόεδρο και CEO της Enterprise Greece Γρηγόρη Στεργιούλη που από κοινού με τον εκπρόσωπο του CVC  Capital Partners με έδρα την Μεγάλη Βρετανία Αλέξανδρο Φωτακίδη, τον πρόεδρο της Global Investments Holdings με έδρα την Τουρκία Mehmet Kutman, αλλά και τον Διευθύνοντα Εταίρο της Alantra Γιώργο Λογγό θα ανοίξουν τα «χαρτιά» τους για το επιχειρηματικό «Αύριο» της Ελλάδας, υπό την αρωγή της Γενικής Διευθύντριας της EBRD για την Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη Charlotte Ruhe.

Την ίδια στιγμή, σε ξεχωριστό πάνελ με τη συμμετοχή της Γενικής Διευθύντριας της Rothschild Global Advisory με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες Ann-Laura Kiechel και εκπροσώπων από τη βρετανική Milbank - Tweed - Hadley & McCloy, τον ελβετικό όμιλο Arclif Group, την Greenmantle, την Brookstreet Equity Partners LLP, την V+O, αλλά και τον CEO της Bahas, Gramatidis & Partners Γιάννο Γραμματίδη θα αναλυθούν τα βήματα για την προσέλκυση επενδύσεων και την παγίωση θετικών ρυθμών ανάπτυξης της χώρας. 

Υπενθυμίζεται ότι το Οικονομικό Φόρουμ Δελφών αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα συνέδρια στην ΝΑ Ευρώπη και κάθε χρόνο συγκεντρώνει καταξιωμένες προσωπικότητες του πολιτικού, ακαδημαϊκού και επιχειρηματικού κόσμου, με στόχο την ανταλλαγή ιδεών, τη διαμόρφωση προτάσεων και την ανάπτυξη θέσεων, σχετικά με τις προκλήσεις του «Αύριο», θέτοντας ως στόχο την διαμόρφωση μιας βιώσιμης και κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης.

Στην 4ήμερη εκδήλωση φέτος θα συμμετέχουν περισσότεροι από 400 ομιλητές από 20 και πλέον χώρες, οι οποίοι θα συζητήσουν 80 καίριας σημασίας θέματα της πολιτικής, της οικονομίας, του πολιτισμού και των επιχειρήσεων.

4o ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΔΕΛΦΩΝ

Το 4ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών θα πραγματοποιηθεί στις 28 Φεβρουαρίου - 3 Μαρτίου στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο των Δελφών, με στόχο να καταγράψει τις παγκόσμιες τάσεις στην πολιτική, την οικονομία και την επιχειρηματικότητα, να αξιολογήσει τις επιπτώσεις τους και να σκιαγραφήσει ένα νέο ρεαλιστικό πλαίσιο στόχων και δράσεων στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Θα επικεντρωθεί επίσης, στην ανάγκη της Ελλάδας για δομικές μεταρρυθμίσεις και την ανάπτυξη στρατηγικών που θα οδηγήσουν σε ένα βιώσιμο αναπτυξιακό μοντέλο διακυβέρνησης.

Μεταξύ άλλων, στόχος του Φόρουμ είναι να λειτουργήσει ως καταλύτης για έναν ειλικρινή, αποδοτικό διάλογο, ο οποίος θα ενεργοποιήσει το διανοητικό κεφάλαιο εντός και εκτός της χώρας, θα μετατρέψει την γνώση σε καινοτόμες και εξωστρεφείς δραστηριότητες και θα συμβάλλει στην ενδυνάμωση της Ελλάδας στο παγκόσμιο πολιτικό γίγνεσθαι. 

Το παρών θα δώσουν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Ευρωπαίοι Επίτροποι, η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας και άλλοι επιφανείς καθηγητές, πολιτικοί και επιχειρηματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σημειώνεται ότι η ετήσια συνδιάσκεψη διοργανώνεται από την Αστική, μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Οικονομικό Φόρουμ Δελφών» που ιδρύθηκε το 2016. 

Programming partners:

European Commission, Directorate-General for Communication, Representation in Greece || διαΝΕΟσις || ίδρυμα Λασκαρίδη || European Bank for Reconstruction & Development (EBRD || CFA || European Investment Bank

Xορηγοί και υποστηρικτές: 

Χρυσοί χορηγοί: AEGEAN, Microsoft, Παπαστράτος, Roche, Volvo, Panama Shipping Agency & Services, Mytilineos, Τράπεζα Πειραιώς, Coca Cola.

Χορηγοί: ALANTRA, ALPHA Bank, Chipita, Coca Cola Τρία Έψιλον, Eurobank, Google, Χαϊδεμένος ΑΕΒΕ, The Hellenic Initiative, Hephaestus Group, Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ, Libra Group, Mohegan Gaming & Entertainment, NN,Oracle, OTE Group of Companies, ΣfEE, Stoiximan., ΟΛΠ Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς Α.Ε, Εθνική Τράπεζα, MSD Inventing for life. 

Υποστηρικτές: ABBVIE, ΑΔΜΗΕ, ANEK Lines, Aptitude, Αθηναϊκή Ζυθοποιία, Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, Bernitsas Law Firm, Black Sea Trade & Development Bank, Boehringer Ingelheim, Consolidated Contractors Company (CCC), ΔΕΗ, Dimand, European Bank for Reconstruction & Development (EBRD), EFA Ventures, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, ΕΛΠΕΝ, ΕΛΤΑ, ΕΥ, HELLAS GOLD,  Heracles Group of Companies, IBM, Imerys, Intracom, KPMG, Kyvernitis, Lamda Development, Matrix Pack, Piscines Ideales, NCH Capital Inc., Spaces, TITAN, PeopleCert, SAP.

Facilities Service Sponsor: Manifest
Human Resources Partner: Actionline
Educational Partner: The American College of Greece
Health and Safety Sponsor: GEP

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Για το πλήρες πρόγραμμα και τους ομιλητές, καθώς και για πληροφορίες σχετικά με την συμμετοχή στο Delphi Economic Forum επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.delphiforum.gr ή τη σελίδα στο FB https://www.facebook.com/delphiforum
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις