Ενέργεια

Λιγνιτικές μονάδες ΔΕΗ: Ενδιαφέρον Στασινόπουλου για Μελίτη, Μεγαλόπολη


Συμμετοχή στην Α' Φάση

Το παρόν στο κάλεσμα (που έληγε σήμερα 21/6) για την εκδήλωση ενδιαφέροντος αναφορικά με τις λιγνιτικές μονάδες της Μελίτης και της Μεγαλόπολης έδωσε ο όμιλος Στασινόπουλου, μέσω της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ.

Υπενθυμίζεται πως η υπογραφή για την σύμβαση μεταβίβασης μετοχών θα πρέπει να έχει υπογραφεί μέχρι τις 17 Οκτωβρίου, όπως περιγράφει σχετικώς το κείμενο του διαγωνισμού. Το ενδιαφέρον πάντως για τις αποσχισθείσες μονάδες είναι μεγάλο και κορυφαίοι όμιλοι θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό.

Για την ώρα ο διαγωνισμός βρίσκεται στην Α Φάση, γεγονός που δεν περιλαμβάνει υποβολή δεσμευτικών προσφορών και ο σκοπός της είναι η επιλογή των Ενδιαφερομένων Μερών που επιδεικνύουν τη νομική, οικονομική και τεχνική ικανότητα που απαιτείται για τις αποεπενδυόμενες Επιχειρήσεις.

Πάντως μόλις χθες, σε εκδήλωση της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου, ο κ. Μιχάλης Στασινόπουλος εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. της Βιοχάλκο ανέφερε ότι η χώρα έχει μείνει πίσω στην απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και στην αντιμετώπιση της βιομηχανίας από πλευράς ΔΕΗ. Και ζήτησε να ανοίξει γρήγορα η αγορά προκειμένου να βρεθεί σημείο ισορροπίας με τις ανταγωνιστικές αγορές χαρακτηρίζοντας παράλληλα ως σημαντική ευκαιρία για τη χώρα μας τις νέες διασυνδέσεις που σχεδιάζονται στην περιοχή.

B.K

 

 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα