Ελλάδα

Εντοπίστηκαν σημαντικές ποσότητες χασίς σε Σέρρες, Ξάνθη και Γρεβενά


Σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις εντόπισε η αστυνομία στη βόρεια Ελλάδα και ειδικότερα σε Γρεβενά, Ξάνθη και Σέρρες.

Γρεβενά

Οργανωμένη επιχείρηση των αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε. και της Ασφάλειας, με τη συνδρομή της Τροχαίας και του τμήματος Θεοδώρου Ζιάκα, οδήγησε στη σύλληψη τριών Ελλήνων ηλικίας 36, 51 και 34 χρόνων που μετέφεραν 116 κιλά και 385,55 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης σε περιοχή των Γρεβενών.

Ο Βόλος ήταν ο τελικός προορισμός μεγάλου φορτίου χασίς που παρέλαβαν στη μεθόριο με την Αλβανία τρεις Έλληνες κάτοικοι της θεσσαλικής πόλης για λογαριασμό ενός τέταρτου και το μετέφεραν μέσω Γρεβενών με δυο Ι.Χ. αυτοκίνητα, ένα από τα οποία ήταν προπομπός.

άλιστα, το Ι.Χ. αυτοκίνητο με το οποίο προπορεύονταν ως προπομποί ο 51χρονος ως οδηγός και ο 34χρονος ως, συνοδηγός ήταν ιδιοκτησίας του 52χρονου «εγκέφαλου» της εισαγωγής που εντοπίστηκε αργότερα στο Βόλο από αστυνομικούς της τοπικής Δίωξης Ναρκωτικών και συνελήφθη.

Ξάνθη

Δενδρύλια ινδικής κάνναβης καλλιεργούσε σε θερμοκήπιο στην αυλή του σπιτιού του στην περιοχή της Ξάνθης, 51χρονος Έλληνας, ο οποίος εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Καβάλας, οι οποίοι οργάνωσαν επιχείρηση και έφτασαν στο χωριό του δράστη για να κάνουν έρευνες. Μέσα στο θερμοκήπιο ανακάλυψαν πέντε δενδρύλλια κάνναβης ύψους τριών μέτρων και στο εσωτερικό μίας αποθήκης βρήκαν τέσσερις σάκους με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 388 γραμμαρίων και κλώνους κάνναβης βάρους 18 κιλών και 500 γραμμαρίων στο στάδιο της αποξήρανσης.

Οι ποσότητες κάνναβης και κλώνων κατασχέθηκαν και οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 51χρονο δράστη, σε βάρος του οποίου σχημάτισαν δικογραφία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών με σκοπό την διακίνηση, με την οποία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης.

Σέρρες

Ο εκπαιδευμένος σκύλος της Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών, οποίων ξετρύπωσε πλήθος συσκευασίες με σχεδόν 17 κιλά κάνναβης στα σπίτια δυο Ελλήνων ηλικίας 59 και 55 χρόνων.

Συγκεκριμένα στο σπίτι του 59χρονου 11 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη βάρους τριών κιλών και 255 γραμμαρίων, φυτικά αποσπάσματα κάνναβης βάρους οκτώ κιλών και 900 γραμμαρίων και μία ηλεκτρονική ζυγαριά, ενώ σε αυτό του 55χρονου βρήκε άλλες έξι συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη βάρους ενός κιλού και 846,2 γραμμαρίων και φυτικά αποσπάσματα κάνναβης βάρους δυο κιλών και 905 γραμμαρίων!

Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στους δυο άνδρες και κατέσχεσαν ένα όχημα του 59χρονου, ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών 945 ευρώ προερχόμενα από την εμπορία κάνναβης και δύο κινητά που βρέθηκαν στην κατοχή τους. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα