AUTOin

Γαλλική κουλτούρα στο αυτοκίνητο από το DS 3 Crossback


O γαλλικός όμιλος PSA, στην προσπάθειά του να αναβαθμίσει τα στοιχεία που έχει καθιερώσει η γαλλική κουλτούρα για το αυτοκίνητο σχετικά με την πολυτέλεια και την άνεση, δημιούργησε μία νέα μάρκα, την DS. Πρόκειται για μία εταιρεία, η οποία εκπροσωπεί τα πολυτελή μοντέλα του ομίλου.

Δανείζεται όλη την τεχνολογία της γαλλικής μάρκας Citroen και δίνει έμφαση στα premium στοιχεία. Το πιο καινούργιο μοντέλο της είναι το DS 3 Crossback, ένα πολυτελές SUV, μήκους 4,12 μ. Η γκάμα του χωρίζεται σε δύο μεγάλες κατηγορίες, την Ice που περιλαμβάνει εκδόσεις με κινητήρες εσωτερικής καύσης( βενζίνης και ντίζελ) και την Electric, η οποία απαρτίζεται μόνο από αμιγώς ηλεκτρικές εκδοχές.

Σήμερα παρουσιάζεται στην Αθήνα η γκάμα Ice του DS 3 Crossback. Πρόκειται για ένα πολυτελές αυτοκίνητο που φέρει νέες τεχνολογίες. Βασίζεται στην καινούργια CMP του γκρουπ PSA και σχεδιάστηκε για να κινείται στο αστικό περιβάλλον καθώς και στον αυτοκινητόδρομο.

Έμφαση δόθηκε στην άνεση των επιβατών. Τα μπροστινά καθίσματα «αγκαλιάζουν» το σώμα των επιβατών και διαθέτουν καινοτόμο αφρό διπλής πυκνότητας για να βελτιωθεί η απορροφητικότητα των κραδασμών και να μειωθεί η κόπωση στο ταξίδι. Στις πλούσιες εκδόσεις παρέχονται λειτουργίες ελέγχου των καθισμάτων με ηλεκτρική υποβοήθηση και θέρμανση.

Αυξήθηκε και η απόδοση της ηχομόνωσης για να μειωθεί ο θόρυβος στην καμπίνα και να αποκτήσει υψηλό επίπεδο στον τομέα της ποιότητας κύλισης. Επιλέχθηκαν υψηλών προδιαγραφών μέταλλο για τα πάνελ των θυρών, παχύτερα γυάλινα παράθυρα και ακουστικό παρμπρίζ.

Η γκάμα των κινητήρων, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, περιλαμβάνει δύο εκδόσεις του τρικύλινδρου κινητήρα βενζίνης 1.2 Pure Τech. Η μία αποδίδει 130 ίππους και η δεύτερη 155 ίππους. Υπάρχει και η έκδοση ντίζελ, 1.5 BlueHDi, 100 ίππων.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα