Ελλάδα

Ισχυρότατος σεισμός 5,1 Ρίχτερ στην Αθήνα!


Ισχυρότατη σεισμική δόνηση  σημειώθηκε στις 2.13 στην Αττική και "ταρακούνησε" την Αθήνα, ενώ έγινε αισθητός σε όλη της Αττική, τη Βοιωτία και την Κορινθία.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου, ήταν εντάσεως 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίζεται  σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από τη Μαγούλα της Δυτικής Αττικής και 13 χιλιομέτρων από την Αθήνα. Το βάθος του σεισμού ήταν 13 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών και το Σεισμολογικό Κέντρο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) ήταν επιφανειακή η σεισμική δόνηση και είχε μέγεθος 5,1 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν στη Μαγούλα, 10 χιλιόμετρα βόρεια της Ελευσίνας. Αυτή την ώρα σημειώνονται μετασεισμοί, τους οποίους παρακολουθούν οι επιστήμονες του σεισμολογικού κέντρου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το επίκεντρο του σεισμού είναι στο δυτικό τμήμα του ρήγματος της Πάρνηθας, που έδωσε τον μεγάλο σεισμό (6,1) το 1999.

Στην Αθήνα η σεισμική δόνηση προκάλεσε αναστάτωση και μικροπανικό,  καθώς "χόρεψε" τα κτίρια και είχε μεγάλη διάρκεια. Δεκάδες χιλιάδες άτομα βγήκαν στους δρόμους, καταστήματα έκλεισαν προσωρινά, δραστηριότητες διακόπηκαν, σε πολλούς δρόμους σημειώθηκε μποτιλιάρισμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Πυροσβεστική δέχτηκε πάνω από 15 κλήσεις για απεγκλωβισμό ατόμων από ανελκυστήρες. Επίσης σοβαρά προβλήματα διαπιστώνονται στις τηλεπικοινωνίες. 

Μέχρι αυτή την ώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές σε κτίρια και τραυματισμούς, ωστόσο σε αρκετές περιοχές της Αττικής έχουν σημειωθεί διακοπές ηλεκτροδότησης.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις