Οικονομία

Ξεκινά η κατασκευή της γέφυρας Στρυμόνα στη Μαυροθάλασσα Σερρών


Άμεσα θα ξεκινήσει η κατασκευή της γέφυρας Στρυμώνα στην Μαυροθάλασσα Σερρών μετά την έγκριση της χρηματοδότησης ύψους 14 εκατομμυρίων ευρώ, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα υποδομής των Σερρών, χρόνιο αίτημα των κατοίκων στον κάτω ρου του ποταμού Στρυμώνα, η μελέτη κατασκευής του οποίου -σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας- βρήκε ανταπόκριση από το υπουργείο Ανάπτυξης και τη συνδρομή του Αναπληρωτή Υπουργού Στέργιου Πιτσιόρλα, που ενέκρινε τη σχετική χρηματοδότηση για την υλοποίησή του. Η συγκεκριμένη γέφυρα είναι εξαιρετικά σημαντική για τους κατοίκους της περιοχής και ειδικά για τους αγρότες. Η κατασκευή της αναμένεται ότι θα βάλει τέλος στην καθημερινή ταλαιπωρία τους αλλά και στο κόστος μετακίνησης και παραγωγής.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, η Περιφέρεια, “είχε αναγνωρίσει το πρόβλημα από την πρώτη στιγμή και προσπάθησε επανειλημμένα να αναζητήσει χρηματοδότηση, αφού πρώτα ολοκλήρωσε όλες τις αναγκαίες διαδικασίες, ώστε να υλοποιηθεί το έργο.

Με την έγκριση του κονδυλίου από το υπουργείο, "το σημαντικό αυτό έργο ειδικά για την πρωτογενή παραγωγή θα αρχίσει να κατασκευάζεται άμεσα. Υλοποιούμε έτσι άλλη μια δέσμευσή μας ως διοίκηση της Περιφέρειας προς τους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας" είπε ο κ Τζιτζικώστας ο οποίος ευχαρίστησε προσωπικά τον κ. Πιτσιόρλα για τη συνδρομή του στην επίλυση του προβλήματος.

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή της γέφυρας, που αποτελείται από επτά ανοίγματα 35,5 μέτρων, πεζοδρόμιο, αλλά και όλες τις απαραίτητες προσβάσεις για τη ζεύξη του ποταμού Στρυμόνα, στην περιοχή μεταξύ Ιβήρων – Μαυροθάλασσας – Πεθελινού και θα εξυπηρετήσει το υφιστάμενο οδικό και αγροτικό δίκτυο δεκα οικισμών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις