Ελλάδα

Μανωλάδα: Εισαγγελική παρέμβαση για αδήλωτη εργασία


Μηνυτήρια αναφορά του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) διαβίβασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αμαλιάδας η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.

Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά, 355 αλλοδαποί, κυρίως από το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν, οι οποίοι δούλευαν στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας κι ο καταυλισμός όπου διέμεναν καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά τον περασμένο Ιούνιο, δεν είχαν δηλωθεί στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Η φωτιά αυτή πολύ γρήγορα είχε λάβει τότε διαστάσεις, καταστρέφοντας παράλληλα τα πρόχειρα καταλύματα στα οποία διέμεναν οι αλλοδαποί. Τα καταλύματα ήταν κατασκευασμένα από σίδερα, καλάμια και νάιλον, ενώ σημειώθηκαν και εκρήξεις, εξαιτίας των φιαλών υγραερίου, που χρησιμοποιούσαν οι αλλοδαποί για να μαγειρεύουν.

Εκτός από τη μηνυτήρια αναφορά που διαβίβασε, η κ. Δημητρίου ζητεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αμαλιάδας να εξετάσει το ενδεχόμενο να χορηγηθεί άδεια παραμονής στους αλλοδαπούς εργάτες, καθώς απώλεσαν όλα τα ταξιδιωτικά έγγραφά τους, καθώς κάηκαν.

Σύμφωνα με τα άρθρα 88-89 του νόμου 4052/2012, οι εισαγγελικές αρχές έχουν τη δυνατότητα να χορηγούν κατά την κρίση τους άδεια παραμονής.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις