Οικονομία

Νέοι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων προστασίας σε Βάρη, Βούλα και Βουλιαγμένη


Το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες έχει αρχίσει να παρατηρείται μια χαλάρωση των μέτρων προστασίας κατά της διασποράς του κορονοϊού σε καταστήματα της πόλης, ιδιαίτερα σε αυτά του υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέριες, ταβέρνες, μπαρ κά), καθώς και οι καταγγελίες για περιστατικά που ενδέχεται να θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια Υγεία, έχουν προκαλέσει έντονο προβληματισμό στη δημοτική Αρχή της Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

Έτσι, από την αρχή της εβδομάδας, ο δήμος πραγματοποίησε μια σειρά ενεργειών για την εντατικοποίηση των ελέγχων και την αυστηρότερη τήρηση των περιοριστικών μέτρων, αλλά και για τη γενικότερη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης.

Ήδη, όλοι οι καταστηματάρχες έχουν ενημερωθεί εγγράφως ότι η δημοτική Αρχή προτίθεται να εντατικοποιήσει τους ελέγχους με στόχο την εύρυθμη λειτουργία της πόλης, ενώ υπενθύμισε πως όσες επιχειρήσεις δεν συμμορφώνονται με τους κανόνες προφύλαξης της δημόσιας υγείας, αλλά και όσοι επιδεικνύουν αντικοινωνική συμπεριφορά, (ηχορύπανση, παράβαση ωραρίου, μέτρα προφύλαξης από COVID 19 κά), θα τιμωρούνται με όλες τις προβλεπόμενες από το νόμο ποινές.

Για το λόγο αυτό, ο δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, συγκάλεσε σήμερα σύσκεψη με τις αστυνομικές Αρχές, για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας του δημοτικού μηχανισμού. Παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής, υποστράτηγος Εμμανουήλ Δασκαλάκης, ο αστυνομικός διευθυντής Νοτιοανατολικής Αττικής, ταξίαρχος Λάζαρος Ελευθεριάδης, ο διευθυντής Αμέσου Δράσεως Αττικής, ταξίαρχος Κωνσταντίνος Κουτσιβίτης, ο διοικητής Τροχαίας Νοτιοανατολικής Αττικής, αστυνόμος Β' Λάμπρος Βρατσίστας και ο εκπρόσωπος του ΑΤ της πόλης, υπαστυνόμος Α' Παναγιώτης Παναγάκης.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συνεργασίας και αφού ο δήμαρχος ευχαρίστησε τις αστυνομικές Αρχές για την άμεση ανταπόκρισή τους στην πρόσκληση, ζήτησε την περαιτέρω συνδρομή τους στους ελέγχους των καταστημάτων, αλλά και στην ενίσχυση της ασφάλειας στην πόλη. Συμφωνήθηκε η εντατικοποίηση των ελέγχων με μεικτά κλιμάκια της Ελληνικής και Δημοτικής Αστυνομίας, που θα ξεκινήσουν στο αμέσως επόμενο διάστημα. Στο τέλος, ο κ. Κωνσταντέλλος επανέλαβε την πάγια δέσμευσή του πως προτεραιότητα της δημοτικής Αρχής είναι η ασφάλεια των πολιτών, η εφαρμογή των νόμων και η προστασία της φυσιογνωμίας της πόλης.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις