Αγορές

Σε χαμηλό 3 εβδομάδων η στερλίνα έναντι του δολαρίου


«Αρκετά απαισιόδοξοι σχετικά με τις προοπτικές μιας επικείμενης συμφωνίας για το Brexit παραμένουν οι currency traders», ενώ η στερλίνα κινείται στο χαμηλότερο επίπεδο τριών εβδομάδων έναντι του δολαρίου, όπως επισημαίνει, σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Μάθιου Ράιαν, Senior Market Analyst (ανώτερος αναλυτής αγοράς) στην εταιρεία fintech (χρηματοοικονομικής τεχνολογίας) "Ebury". Οι αναλυτές της Ebury αναδείχθηκαν από τον "Bloomberg" στην πρώτη θέση των πιο επιτυχημένων, ως προς τις προβλέψεις τους για την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου για το τέταρτο τρίμηνο του 2018.

«Οι χρηματιστηριακές αγορές άρχισαν από το βράδυ της Τρίτης να επεξεργάζονται τα νέα από την Downing Street. Σύμφωνα με αυτά, η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Τερέζα Μέι, σχεδιάζει να διεξαγάγει άλλη μια ψηφοφορία για τη συμφωνία του Brexit την εβδομάδα που ξεκινά στις 3 Ιουνίου» σημείωσε ο κ.Ράιαν και πρόσθεσε: «Η Τερέζα Μέι ήλπιζε να επιτευχθεί συμφωνία πριν από τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που θα διεξαχθούν την ερχόμενη εβδομάδα. Με την είδηση για την ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο στις αρχές Ιουνίου, θέλει να διασφαλίσει την ψήφιση της συμφωνίας για το Brexit, πριν από την έναρξη των εργασιών του νέου Κοινοβουλίου και πριν οι εκλεγμένοι βουλευτές αναλάβουν τις έδρες τους. Το αν θα έχει σημειωθεί έως τότε επαρκής πρόοδος των συνομιλιών μεταξύ Εργατικού Κόμματος και Συντηρητικών είναι κάτι που απομένει να δούμε. Ο απόηχος που βγαίνει από τις συνομιλίες δεν είναι πάντοτε θετικός, ωστόσο συνεχίζονται και αυτήν την εβδομάδα, με συνάντηση Μέι και Κόρμπιν αργά το απόγευμα σήμερα».

Κατά τον κ.Ράιαν, οι currency traders εξακολουθούν να παραμένουν αρκετά απαισιόδοξοι για τις προοπτικές μιας επικείμενης συμφωνίας, ενώ η στερλίνα συνεχίζει να κινείται εξασθενημένη γύρω από το 1,29 έναντι του δολαρίου. «Πρόκειται για το πιο χαμηλό των τελευταίων τριών εβδομάδων. Στο μεταξύ, η Έκθεση Εργασίας που είδε το φως της δημοσιότητας την Τρίτη και στην οποία αποτυπώνεται πτώση εισοδημάτων, μπορεί να αποδοθεί σε μεγάλο βαθμό στην αδύναμη θέση της στερλίνας»κατέληξε ο αναλυτής.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις