Πολιτική

Stop στην υποψηφιότητα της Χρυσής Αυγής για τον δήμο Θεσσαλονίκης από το πρωτοδικείο


Το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, όπως έγινε γνωστό το πρωί του Σαββάτο 11 Μαΐου «έκοψε» την υποψηφιότητα του Αρτέμη Ματθαιόπουλου, ο οποίος είναι επικεφαλής του συνδυασμού «Ελληνική Αυγή» που υποστηρίζεται από τη Χρυσή Αυγή, από τον αγώνα για τη διεκδίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ, αυτό ανακοινώθηκε στους εκπροσώπους των συνδυασμών οι οποίοι κατέρχονται στο δήμο Θεσσαλονίκης. Μέσα στη μέρα θα γνωστοποιηθεί και το σκεπτικό της απόφασης.

Η απόφαση του Πρωτοδικείου εδράζεται στην απουσία υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού «Ελληνική Αυγή» στη Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας. Η Τριανδρία ήταν στο παρελθόν ανεξάρτητος δήμος, ο οποίος συνενώθηκε με τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου της «Ελληνικής Αυγής» για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, είναι κατηγορούμενος στη δίκη της Χρυσής Αυγής για το αδίκημα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.

Από τις δημοτικές εκλογές απορρίφθηκαν για τους ίδιους λόγους (απουσία υποψηφίων σε κάποια από τις δημοτικές ενότητες Θεσσαλονίκης) και τα ψηφοδέλτια των «Ενωμένων Μακεδόνων» με επικεφαλής τον Δημήτρη Ζιαμπάζη και «ΓΙΝΕΤΑΙ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ», με επικεφαλής τον Σάββα Χαλιαμπάλια, που έχει τη στήριξη της Ένωσης Κεντρώων.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις