Τουρισμός

Το Tweed Run επιστρέφει τον Οκτώβριο στις Σπέτσες για 6η χρονιά


Φέτος το φθινόπωρο, το Tweed Run επιστρέφει για 6η συνεχή χρονιά στις Σπέτσες, από τις 11 έως τις 13 Οκτωβρίου 2019. Το Poseidonion Grand Hotel καλωσορίζει για ακόμα μια φορά τους λάτρεις του ποδηλάτου για μια γεμάτη κομψότητα βόλτα στο νησί των αρωμάτων, με βρετανική αύρα και αέρα εποχής.

Η διοργάνωση ξεκίνησε στο Λονδίνο το 2009 και έφτασε στη χώρα μας τον Νοέμβριο του 2014 στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια φιλοξενίας του Poseidonion Grand Hotel. Το Tweed Run έχει πλέον ανακηρυχθεί σε θεσμό, με πλήθος συμμετεχόντων να ανανεώνουν το ραντεβού τους κάθε χρόνο και να απολαμβάνουν την πιο vintage ποδηλατάδα.

Ο αριστοκρατικός χαρακτήρας των Σπετσών εναρμονίζεται ιδανικά με το βρετανικό στιλ και την αίσθηση κομψότητας μιας άλλης εποχής, με τους ποδηλάτες να ξεχωρίζουν για τις vintage εμφανίσεις τους με κυρίαρχο στοιχείο, τι άλλο, από το tweed.

Με αφετηρία την πλατεία Ποσειδωνίου και φόντο τον Αργοσαρωνικό, οι συμμετέχοντες θα περιηγηθούν στο σπετσιώτικο τοπίο και τα πιο εμβληματικά σημεία του νησιού. Το πικνίκ μέσα στη φύση, οι αγώνες δεξιοτήτων, τα καλλιστεία για την ανάδειξη της πιο επιτυχημένης εμφάνισης, αλλά και το “Concours d’Elégance” για τη βράβευση των ποδηλάτων υπόσχονται να προσφέρουν και φέτος μοναδικές στιγμές. Το ατμοσφαιρικό τριήμερο θα ολοκληρωθεί με το καθιερωμένο πάρτι στο lobby του Ποσειδωνίου, με swing διάθεση και το Lindy Hop Greece να ταξιδεύει τους καλεσμέ-νους σε περασμένες εποχές με τη μουσική και το χορό να πρωταγωνιστούν.

Καλογυαλισμένα ποδήλατα, καλαίσθητες παρουσίες γεμάτες στιλ, χαρούμενη διάθεση και ρετρό ατμόσφαιρα μεταφέρουν τη φημισμένη αγγλική κομψότητα στις Σπέτσες του σήμερα.

spetses 1

Το Tweed Run πραγματοποιείται και φέτος με την υποστήριξη του Ελληνικού Μουσείου Ποδηλά-του. Οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα Tweed Run Greece στο Facebook ή την ιστοσελίδα poseidonion.com.

Tweed Run

Πρόκειται για έναν θεσμό που πρωτοεμφανίστηκε στο Λονδίνο το 2009. Αποτελεί μια ομαδική ποδη-λατάδα στην μητροπολιτική περιοχή της αγγλικής πρωτεύουσας με τους συμμετέχοντες να φορούν την παραδοσιακή βρετανική ποδηλατική ενδυμασία και να κάνουν πετάλι σε κλασικά vintage ποδήλατα με ενδιάμεσες στάσεις για να απολαύσουν τσάι και  πικνίκ. Στην Ελλάδα οργανώθηκε για πρώτη φορά  το 2014 στις Σπέτσες από το Poseidonion Grand Hotel με αφορμή την συμπλήρωση των 100 ετών από τη λειτουργία του εμβληματικού ξενοδοχείου. Έκτοτε, ο θεσμός επιστρέφει κάθε χρόνο στο Νησί των Αρωμάτων κερδίζοντας ολοένα και περισσότερους φανατικούς θαυμαστές.

Poseidonion Grand Hotel

Tο ιστορικό και εμβληματικό ξενοδοχείο των Σπετσών υποδέχθηκε τους πρώτους καλεσμένους του το καλοκαίρι του 1914, όταν έγινε πραγματικότητα το όραμα του ευπατρίδη ευεργέτη Σωτήριου Ανάργυ-ρου. Σήμερα, περισσότερο από έναν αιώνα μετά συνεχίζει να αποτελεί σύμβολο φιλοξενίας μένοντας πάντα πιστό στον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα του, με την αρχιτεκτονική του να παραπέμπει σε ξενοδο-χεία της Γαλλικής Ριβιέρας, ενώ έχει αναδειχθεί σε σήμα-κατατεθέν του νησιού των Σπετσών με την αισθητική και την κομψότητά του να το έχουν αναδείξει σε ένα σύγχρονο μύθο.

 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις