Διεθνή

Τρίπολη: Τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν από ρουκέτα σε προάστιο


Τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν χθες Τρίτη όταν ρουκέτα έπεσε κοντά σε αγορά λαχανικών στην Τατζούρα, ανατολικό προάστιο της πρωτεύουσας της Λιβύης, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών.

«Τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν και άλλοι έξι τραυματίστηκαν» από το πλήγμα της ρουκέτας «στην αγορά λαχανικών στην Τατζούρα», ανέφερε ο εκπρόσωπος, ο Ουσάμα Αλί.

Δυνάμεις πιστές στην Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ), η οποία αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ και έχει έδρα την Τρίπολη, κατηγόρησαν τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (ΛΕΣ) του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ ότι βομβάρδισε την «πολιτική εγκατάσταση» αυτή.

Οι δυνάμεις του Χάφταρ, οι οποίες διεξάγουν από τον Απρίλιο ευρείας κλίμακας επιχείρηση για να κυριεύσουν την πρωτεύουσα, δεν έχουν κάνει μέχρι στιγμής κανένα σχόλιο για την επίθεση.

Φωτοειδησεογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που μετέβη επιτόπου μετέδωσε ότι η ρουκέτα έπεσε κοντά στην αγορά. Θραύσματα έπληξαν αυτοκίνητα και κτίρια γύρω από το σημείο που έπληξε, σε απόσταση πολλών δεκάδων μέτρων, σύμφωνα με τον ίδιο.

Από την έναρξη της εφόδου του ΛΕΣ εναντίον της Τρίπολης, έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 284 άμαχοι και έχουν τραυματιστεί άλλοι 363, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Έχουν επίσης χάσει τη ζωή τους πάνω από 2.000 αντιμαχόμενοι, ενώ έχουν εκτοπιστεί πάνω από 146.000 Λίβυοι, κατά στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών.

Μετά την πτώση του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι το 2011, η Λιβύη σπαράσσεται από αδελφοκτόνες συγκρούσεις, ενώ ξένες δυνάμεις έχουν κατηγορηθεί πως έχουν αποδυθεί σε πόλεμο δι’ αντιπροσώπων στη χώρα, ειδικά μετά την έναρξη της επίθεσης των δυνάμεων του Χάφταρ εναντίον της Τρίπολης.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες Λιβύη