Αγορές

Wall Street: Νέα ρεκόρ παρά τη σύγχυση για το εμπόριο


Επιφυλακτικοί οι επενδυτές

Με θετικό πρόσημο έκλεισε η συνεδρίαση στη Wall Street παρά τη δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ ότι δεν έχει συμφωνήσει σε άρση των δασμών που έχει επιβάλλει σε κινεζικά προϊόντα.

«Η Κίνα θα ήθελε να κάνω κάτι τέτοιο» τόνισε ο ίδιος, επαναλαμβάνοντας παράλληλα ότι η Κίνα θέλει να υπογράψει μια εμπορική συμφωνία. Όπως μεταδίδει το Reuters, ο ίδιος ανέφερε σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο ότι θα ήθελε η υπογραφή της εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα να γίνει στις ΗΠΑ.

Στο εταιρικό μέτωπο, καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα δ’ τρίμηνου ανακοίνωσε η Disney (+3,7%) καθώς τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στο 1,07 δολ. από 95 σεντς που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Σημειώνεται ότι τα αποτελέσματα της Disney για το τέταρτο τρίμηνο χρήσης έρχονται λίγες μέρες πριν την έναρξη της πλατφόρμας streaming, Disney+, η οποία αναμένεται να μπει στον ανταγωνισμό στις 12 Νοεμβρίου. Η μηνιαία συνδρομή θα κοστίζει 6,99 δολάρια/μήνα.

Στη Wall Street, o Dow Jones έκλεισε με άνοδο μόλις 0,02% ή 6 μονάδων στις 27.674, ο S&P κατέγραψε κέρδη 0,18% στις 3.090 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,48% στις 8.475 μονάδες.

Συνολικά στην εβδομάδα ο Dow Jones βγήκε κερδισμένος κατά 1,2%, ο S&P 0,9% και ο Nasdaq 1,1%.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Walt Disney (+3,7%) και Johnson & Johnson (+1,2%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Verizon (-2,1%) και Exxon Mobil (-1,8%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε μόλις 0,2% στα 57,24 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού υποχώρησε σε χαμηλό τριών μηνών σημειώνοντας πτώση 0,2% στα 1.462 δολ./oz.

Στην εβδομάδα το πετρέλαιο κέρδισε 1,9% ενώ ο χρυσός έχασε 3,2%

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε υψηλότερα 0,2% έναντι του ευρώ στο 1,1024 δολ. από 1,1045 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς σημείωσε άνοδο κατά μία μονάδα βάσης στο 1,92%.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις