• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
ΝΣΟΥΕ: Από την Μαγιόρκα στο… αγγλικό όνειρο και η Κύπρος
06/07/2019 12:31
ΝΣΟΥΕ: Από την Μαγιόρκα στο… αγγλικό όνειρο και η Κύπρος

Όταν ήρθε στην Κύπρο για λογαριασμό του ΑΠΟΕΛ κανείς δε τον ήξερε πέραν από αυτούς που ασχολούνταν ενδελεχώς με την Τσάμπιονσιπ καθώς εκεί έφτιαξε το όνομα του όταν αποφάσισε να αφήσει την πατρίδα του την Ισπανία. Τώρα επιστρέφει ξανά αλλά τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Τον ξέρουμε πολύ καλά, γνωρίζουμε τι μπορεί να προσφέρει καθώς είναι σίγουρο ότι θα προσδώσει ποιότητα και δυναμική στο ρόστερ του Απόλλωνα. Γνωρίζουμε επίσης και τον εκρηκτικό του χαρακτήρα.
Πάμε να δούμε την πορεία του μέχρι να φτάσει να συμφωνήσει με την ομάδα της Λεμεσού η οποία ουσιαστικά προχωρά στην μεταγραφή του καλοκαιριού.
Με καταγωγή από την Ισημερινή Γουινέα γεννήθηκε στην Μαγιόρκα της Ισπανίας την οποία λατρεύει. Από μικρός εντάχθηκε στο… καμάρι της περιοχής του, στην ομώνυμη ομάδα της νήσου και από εκεί άρχισε μια μεγάλη πορεία. Το 2006 υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο και για μια διετία αγωνιζόταν στην Μαγιόρκα B. Το 2008 πήρε… προαγωγή στην μεγάλη ομάδα και αμέσως δόθηκε δανεικός στην Καστεγιόν για μια σεζόν και την επόμενη στην Ρεάλ Σοσιεδάδ. Επέστρεψε στην Μαγιόρκα την σεζόν 2010-2011 και άρχισε σαν βασικός την σεζόν. Η αρχή έγινε με μια ισοπαλία 0-0 κόντρα στην Ρεάλ ενώ έκανε μεγάλο παιχνίδι στο 1-1 με την Μπαρτσελόνα στην Βαρκελώνη. Έπαιξε σε 38 παιχνίδια πρωταθλήματος και βοήθησε στα μέγιστα στην προσπάθεια της ομάδας του για την παραμονή. Στο τέλος η Μαγιόρκα τα κατάφερε. Την επόμενη σεζόν αγωνίστηκε περισσότερο σαν ακραίος επιθετικός. Μίλησε με τον Χοακίν Καπαρός ο οποίος τον ενημέρωσε για την απόφαση του να τον προωθήσει στο δεξί άκρο της επίθεσης και η Μαγιόρκα τερμάτισε στην πολύ τιμητική 8η θέση.
Image result for emilio nsue mallorca
Σημαδιακή ημερομηνία για τον Νσούε ήταν η 1η Αυγούστου του 2014 όταν αποφάσισε να αφήσει την Ισπανία για λογαριασμό της Αγγλικής Μίντλεσμπρο. Έβαλε υπογραφή για τρία χρόνια και οχτώ μέρες μετά έκανε ντεμπούτο στη νίκη επί της Μπέρμινγχαμ. Στις 12 Αυγούστου αγωνίστηκε για πρώτη φορά σαν βασικός στη νίκη με 3-0 επί της Όλνταμ για το Κύπελλο Αγγλίας. Η Μπόρο έφτασε μέχρι και τον τελικό των πλέι οφ στο Γουέμπλει αλλά έχασε 2-0 στις 25 Μαΐου του 2015 από την Νόριτς και έχασε την άνοδο. Στις 28 Νοεμβρίου 2015 πέτυχε το πρώτο του γκολ στο Αγγλικό ποδόσφαιρο στη νίκη 2-0 επί της Χάντερσφιλντ.
Image result for emilio nsue middlesbrough
Στις 18 Ιανουαρίου του 2017 υπέγραψε 3ετές συμβόλαιο με την Μπέρμινγχαμ με ετήσιες απολαβές που άγγιζαν το ένα εκατομμύριο ευρώ. Άρχισε καλά αλλά η πορεία δεν ήταν ανάλογη και στο τέλος χρειάστηκε αυτός και οι συμπαίκτες του να φτύσουν αίμα για να κρατήσουν την ομάδα στην κατηγορία. Μετά από διοικητικές ανακατατάξεις και αλλαγές προπονητών που έβλεπαν άλλους ποδοσφαιριστές σαν πρώτη επιλογή για την θέση του, άνοιξε ο δρόμος για την αποχώρηση του τον Ιανουάριο του 2018.
Κάπου εκεί μπήκε στην εξίσωση το ΑΠΟΕΛ το οποίο «έτρεξε» και τον έκανε δικό του για δύο χρόνια. Κατευθείαν αγωνίστηκε κόντρα στην Δόξα. Μέτρησε 26 συμμετοχές στους 13 μήνες παρουσίας του στην ομάδα, πανηγύρισε πρωτάθλημα και γενικότερα είχε πολύ καλή παρουσία σε Κύπρο και Ευρώπη.

Image result for emilio nsue mallorca
Τον περασμένο Φεβρουάριο είχε ένα σοβαρό επεισόδιο με τον προπονητή του ΑΠΟΕΛ Πάολο Τραμετσάνι και λίγες μέρες αργότερα οι «γαλαζοκίτρινοι» διέκοψαν μονομερώς την συνεργασία τους με τον Νσούε. Από τότε δεν είχε ομάδα μέχρι που φτάσαμε στο βράδυ της Παρασκευής 5 Ιουλίου όπου η ιστοσελίδα μας αποκάλυψε την συμφωνία του με τον Απόλλωνα ο οποίος κάνει την μεταγραφή του καλοκαιριού. Μάλιστα αμέσως επέστρεψε στην Κύπρο, θα συνεχίσει στο νησί μας το οποίο ποδοσφαιρικά και αλλιώς του αρέσει πολύ αλλά η φανέλα του δεν θα είναι «γαλαζοκίτρινη» αλλά «γαλάζια».

Image result for Εμίλιο Νσούε ΑΠΟΕΛ

Χρίστος Χρίστου


btm