STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Basket League: Άρης - ΠΑΟΚ σε πρεμιέρα έπειτα από 23 χρόνια

Basket League: Άρης - ΠΑΟΚ σε πρεμιέρα έπειτα από 23 χρόνια
eurokinissi EUROKINISSI

Με το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης μεταξύ του Άρη και του ΠΑΟΚ (29/9, 17:45, ΕΡΤ3) θα ολοκληρωθεί στο Αλεξάνδρειο η 1η αγωνιστική της Basket League.

Στις ημέρες μας τα ντέρμπι της Θεσσαλονίκης μεταξύ του Άρη και του ΠΑΟΚ δεν πλησιάζουν καν την αίγλη των80s(ακόμα και των90s),δεν παύουν όμως να αποτελούν πάντοτε ένα σημαντικό γεγονός. Πολύ περισσότερο δε όταν οι δύο ομάδες αναμετρούνται στην πρεμιέρα της Basket League (29/9, 17:45, ΕΡΤ3) για πρώτη φορά ύστερα από 23 ολόκληρα χρόνια!

Από την σεζόν 1996/97 είχαν να συναντηθούν στην 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος ο Άρης και ο ΠΑΟΚ και συγκεκριμένα από τις 16/9/1996, όταν ο "δικέφαλος" είχε επικρατήσει με 73-62 στο Αλεξάνδρειο, το γήπεδο που χρησιμοποιούσε και αυτός ως έδρα εκείνα τα χρόνια. Έκτοτε έγιναν βέβαια πολλά ντέρμπι. Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί συνολικά 75 φορές στηνBasket League,με τον ΠΑΟΚ να έχει σαφές προβάδισμα στις νίκες με 45 έναντι 30 των "κίτρινων".

Ο ΠΑΟΚ μετράει επίσης και τέσσερις συνεχόμενες νίκες στις αναμετρήσεις με τον Άρη, ένα σερί που θα προσπαθήσει να σπάσει σήμερα με τον Σούλη Μαρκόπουλο στον πάγκο του, έναν προπονητή που έχει συνδεθεί με τον "δικέφαλο" λόγω της οκταετίας που τον κοουτσάρισε από το 2009 έως το 2017. Σημείο αναφοράς αποτελεί φυσικά και η παρουσία του Κώστα Φλεβαράκη στον πάγκο του ΠΑΟΚ, όπου επιστρέφει έπειτα από 11 χρόνια.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ

Δράση υπάρχει σήμερα και στο Κύπελλο Ελλάδας γυναικών, καθώς το μεσημέρι θα διεξαχθούν οι τέσσερις αναμετρήσεις για την 3η αγωνιστική της 1ης φάσης σε νότιο και βόρειο όμιλο. Από τα συγκεκριμένα ματς θα καθοριστούν οι τέσσερις ομάδες που θα προχωρήσουν στην 2η φάση ("16"), εκεί όπου ρίχνονται στη μάχη και οι 12 της Α1.

Αναλυτικά το αγωνιστικό πρόγραμμα της ημέρας (28/9):

BASKET LEAGUE

(1η αγωνιστική)

Αλεξάνδρειο 17:45 Άρης - ΠΑΟΚ (Καρακατσούνης-Σώμος-Ψαριανός)

ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

(1η φάση / 3η αγωνιστική)

1ος όμιλος

Γ. Γεννηματάς 13:00 Πρωτέας Βούλας - Ηλιούπολη (Παπαφωτίου-Κιουλάφας)

ΣΕΦ (βοηθητικό) 13:00 Πανιώνιος - Αθηναϊκός (Ορφανός Ιορδ.-Σιδερής)

2ος όμιλος

Χ. Χριστοδούλου 13:00 Ασπίδα Ξάνθης - ΑΕ Πυλαίας (Λάλλα-Νέδογλου)

Επταπυργίου 13:30 Παναθλητικός - Άρης (Δέλλας-Τσάνταλη)

Photo credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ