STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Ρέθυμνο - Λαύριο 75-77: Κλειδώνει τα playoffs το Λαύριο

BASKET LEAGUE / ΡΕΘΥΜΝΟ - ΛΑΥΡΙΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΡΕΘΥΜΝΟ - ΛΑΥΡΙΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με 4/4 βολές του Βασίλη Μουράτου στα τελευταία δευτερόλεπτα της παράτασης, το Λαύριο έμεινε όρθιο και κέρδισε εκτός έδρας το Ρέθυμνο (77-75). Εντυπωσιακή εμφάνιση από τον Κόνερ Φράνκαμπ, που όμως ήταν απελπιστικά μόνος.

Το Ρέθυμνο είχε τον έλεγχο για τρεισήμισι περιόδους, το Λαύριο πήρε όμως τη νίκη. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να οδηγήσουν το παιχνίδι του "Μελίνα Μερκούρη" στην παράταση, κι εκεί να πάρουν τη νίκη χάρη στην ψυχραιμία που επέδειξε ο Βασίλης Μουράτος. Περίπου ένα μήνα μετά την... αυτοχειρία απέναντι στον Ήφαιστο Λήμνου (με τις 4/17 βολές στο τελευταίο τρίλεπτο), οι παίκτες του Χρήστου Σερέλη ήταν πολύ πιο προσεκτικοί από την γραμμή (19/23) και πήραν το ροζ φύλλο αγώνα.

Πρώτη εντός έδρας ήττα μετά από οκτώ σερί επιτυχίες για το Ρέθυμνο, που διαμαρτυρήθηκε εντόνως για το φάουλ που δόθηκε υπέρ του Κάιλ Άλμαν στο τέλος του σαρανταλέπτου, φάουλ που έδωσε βολές και μαζί τη δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να στείλουν τον αγώνα στην παράταση.

Ο MVP

Ο Βασίλης Μουράτος ήταν ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής για το Λαύριο, όταν η μπάλα έκαιγε. Οι 4/4 βολές που είχε στο φινάλε της παράτασης ήταν εξαιρετικά σημαντικές για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι δεν έπαθαν ό,τι πριν από περίπου ένα μήνα απέναντι στον Ήφαιστο Λήμνου. Πέραν των βολών που σημείωσε, ο 23χρονος γκαρντ είχε 2 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Η διακοπή του πρωταθλήματος ήταν εμφανές πως επηρέασε τους παίκτες των δύο ομάδων, οι οποίοι έκαναν περισσότερα λάθη από τις ασίστ που έδωσαν. Αμφότερες οι ομάδες είχαν αρνητικό πρόσημο, με την αναμέτρηση να ολοκληρώνεται, με 26 ασίστ και 38 λάθη.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Στο πρώτο μέρος, το Λαύριο διατηρούσε μικρό προβάδισμα, εκμεταλλευόμενο την υπεροχή κοντά στο καλάθι και τα άσχημα ποσοστά του Ρεθύμνου σε τρίποντα (2/13) και βολές (2/7). Οι παίκτες του Χρήστου Σερέλη έδειξαν να επηρεάζονται λιγότερο από τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω του ΕΚΟ All Star Game και του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας, κέρδισαν αρκετές μάχες σε προσωπικό επίπεδο και κατάφεραν να πάνε στα αποδυτήρια, όντες στο +3 (33-36). Εκτός αυτού, είδαν τον Μιχάλη Λούντζη να έρχεται από τον πάγκο και να δίνει λύσεις στο σκοράρισμα.

Το τρίτο δεκάλεπτο είχε αρκετές αντιθέσεις, με το Ρέθυμνο να κάνει μικρές αντεπιθέσεις, αλλά το Λαύριο να βρίσκει συνέχεια τρόπους να επιβάλλει εκ νέου τον ρυθμό του. Ειδικά από την στιγμή που οι ψηλοί του ήταν συνεπείς μέσα από τη ρακέτα και ανανέωναν τον χρόνο επίθεσης της ομάδας τους. Όταν όμως, οι γηπεδούχοι βρήκαν τρία περιφερειακά σουτ, όλα άλλαξαν. Η ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου έφτασε στο +5 (54-49), με τα 4/8 τρίποντα της περιόδου να είναι το... μυστικό για την ανατροπή σκηνικού στο "Μελίνα Μερκούρη".

Για μεγάλο διάστημα της τελευταίας περιόδου, το Ρέθυμνο ήταν αυτό που έλεγχε απόλυτα την κατάσταση. Με όπλο την άμυνα και τα ριμπάουντ, οι γηπεδούχοι διατήρησαν -έστω και δύσκολα- το πάνω χέρι, βρέθηκαν στο +4 (61-57) με τρία λεπτά για το τέλος, αλλά το παιχνίδι είχε... δρόμο ακόμη. Ένα τρίποντο του Κουίντον Ντεκόζι έφερε το Λαύριο σε απόσταση βολής (65-64) με ένα λεπτό για το τέλος, με τους παίκτες του Βαγγέλη Ζιάγκου να χάνουν τις δύο επόμενες κατοχές τους. Με 10.6'' για το φινάλε, το Λαύριο είχε την κατοχή, ο Χρήστος Σερέλης έδωσε την ευθύνη στον Κάιλ Άλμαν, ο οποίος κέρδισε το φάουλ. Ο βασικός πόιντ γκαρντ των φιλοξενούμενων έβαλε όμως, μόνο μία βολή με αποτέλεσμα η αναμέτρηση να οδηγηθεί στην παράταση.

Στο έξτρα πεντάλεπτο, το προβάδισμα άλλαξε χέρια αρκετές φορές, στην τελική ευθεία όμως, το Λαύριο βρήκε στο πρόσωπο του Βασίλη Μουράτου τον πιο ψύχραιμο παίκτη του. Ο 23χρονος γκαρντ είχε 4/4 βολές, διατήρησε τους φιλοξενούμενους σε θέση οδηγού και απέτρεψε την εντυπωσιακή ανατροπή που επιχείρησε να ολοκληρώσει ο Κόνερ Φράνκαμπ. Ο κορυφαίος του γηπέδου έβαλε αρχικά ένα πολύ μεγάλο τρίποντο (από τα εννέα μέτρα), ενώ στα 3.4'' για το τέλος, πήρε το φάουλ από τον Μιχάλη Λούντζη (με τη διαφορά στο -3 για το Ρέθυμνο). Έβαλε την πρώτη βολή, έχασε επίτηδες τη δεύτερη, πήρε ο ίδιος το επιθετικό ριμπάουντ, αλλά το σουτ που επιχείρησε εκτός ισορροπίας δεν κατέληξε στον στόχο.

Έτσι, το Λαύριο πανηγύρισε μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη, υποχρεώνοντας το Ρέθυμνο σε εντός έδρας ήττα μετά από οκτώ διαδοχικές επιτυχίες.

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ: Δεν ήταν κατάμεστο, είχε όμως πολύ κόσμο το κλειστό του Ρεθύμνου, με τους φίλους της κρητικής ομάδας να δημιουργούν όμορφη ατμόσφαιρα.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Καρακατσούνης - Θεονάς - Λόρτος.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 13-19, 33-36, 54-49, 65-65, 75-77.

ΡΕΘΥΜΝΟ CRETAN KINGS (Ζιάγκος): Μαραγκάκης 2, Χάρις 6 (0/5 τρίποντα), Κάρτερ 13 (3/11 τρίποντα), Γκόρντον 11 (11 ριμπάουντ, 4 τάπες), Φράνκαμπ 31 (7/13 δίποντα, 4/5 τρίποντα, 5/6 βολές, 8 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 5 λάθη), Λι 2, Χριστοδούλου (0/9 σουτ), Χότον (6 ριμπάουντ), Σπυριδονίδης, Καμπερίδης 10 (1/5 τρίποντα), Ραζής.

ΛΑΥΡΙΟ MEGABOLT (Σερέλης): Άλμαν 11 (2 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 5 λάθη, 3 κλεψίματα), Μουράτος 7 (1/7 σουτ, 5/6 βολές), Κουζέλογλου 6, Ντάιμ 10 (6 ριμπάουντ), Ντεκόζι 13 (2 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Μαστρογιαννόπουλος (0/3 τρίποντα), Λούντζης 13 (1), Γουάτσον 2 (0/4 τρίποντα), Λεγκίκας, Ντέιβις 11 (1 τρίποντο, 5 ριμπάουντ), Γερομιχαλός 4.

Ομαδικά στατιστικά - Ρέθυμνο Cretan Kings: 21/38 δίποντα, 8/36 τρίποντα, 9/16 βολές, 46 ριμπάουντ (30+16), 16 ασίστ, 20 λάθη, 8 κλεψίματα, 5 τάπες.

Ομαδικά στατιστικά - Λαύριο Megabolt: 20/40 δίποντα, 6/26 τρίποντα, 19/23 βολές, 48 ριμπάουντ (30+18), 10 ασίστ, 18 λάθη, 8 κλεψίματα, 1 τάπα.

Οι επόμενες υποχρεώσεις των δύο ομάδων: Σε τέσσερις μέρες, το Ρέθυμνο Cretan Kings αντιμετωπίζει εκτός έδρας την ΑΕΚ (26/2, 18:00), σε εξ αναβολής αναμέτρηση για τη 18η αγωνιστική της ΕΚΟ Basket League, ενώ το Λαύριο Megabolt στρέφει την προσοχή στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Πανιώνιο σε δύο εβδομάδες (7/3).

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ