ΜΠΑΣΚΕΤ

Ολυμπιακός - Νίκη Λευκάδας 79-69: Ένα ξέσπασμα αρκούσε και περίσσευε στις ερυθρόλευκες

Ολυμπιακός - Νίκη Λευκάδας 79-69: Ένα ξέσπασμα αρκούσε και περίσσευε στις ερυθρόλευκες
ΕUROKINISSI

Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού έπαιξε με τη φωτιά αλλά στο τέλος λύγισε την αντίσταση της μαχητικής Νίκης Λευκάδας επικρατώντας με 79-69 για την 7η αγωνιστική της Α1 Γυναικών.

Μόνο εύκολο δεν ήταν τελικά το έργο του Ολυμπιακού απέναντι στη Νίκη Λευκάδας. Οι νησιώτισσες προπορεύονταν για 28 λεπτά, στη συνέχεια όμως ξέμειναν από δυνάμεις και δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν το τέμπο που επέβαλαν οι ερυρόλευκες στο τέταρτο και καθοριστικό δεκάλεπτο.

Η Νίκη Λευκάδας έπιασε στον ύπνο την ομάδα του Ολυμπιακού, ξεκινώντας δυναμικά το παιχνίδι και χτίζοντας μία μικρή διαφορά της τάξεως των 5 πόντων. Οι ερυθρόλευκες όμως δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια και έκλεισαν το ημίχρονο προηγούμενες με 6 πόντους (40-34).

Το τρίτο δεκάλεπτο εξελίχθηκε σε ντέρμπι, με τo προβάδισμα να αλλάζει συνεχώς χέρια. Μάλιστα, με τρίποντο της Μπαλτά, η ομάδα της Νίκης Λευκάδας μπήκε ξανά σε θέση οδηγού (55-56). Στο σημείο αυτό, ο Ολυμπιακός ξεπέρασε την παροδική ψυχρολουσία και με ένα αστραπιαίο σερί 5-0, έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο με προβάδισμα 3 πόντων (59-56).

Οι γηπεδούχες, υπό τον διαρκή φόβο του πρώτου φετινού τους στραβοπατήματος, σοβαρεύτηκαν στο τέταρτο δεκάλεπτο και έφτασαν σε μία πολύ αγχωτική επικράτηση με 79-69. Για τις νικήτριες, ξεχώρισαν η Σπυριδοπούλου και η Μάζιτς, οι οποίες πέτυχαν μαζί 27 πόντους ενώ για την ομάδα της Νίκης Λευκάδας η Νάιτ υπερέβαλε εαυτόν σταματώντας στους 15 πόντους σε 32 αγωνιστικά λεπτά.

Μετά την οριστική λήξη του παιχνιδιού, ο προπονητής των ερυθρόλευκων, Γιώργος Παντελάκης, υπογράμμισε ότι: "Ήταν ένα ακόμα ματς για το πρωτάθλημα, απέναντι στη Νίκη Λευκάδας αυτήν την φορά. Πρόκειται για μια ομάδα που διαθέτει θεωρητικά το δεύτερο καλύτερο ρόστερ στην Ελλάδα. Είχαμε ένα μεγάλο ταξίδι από την Γαλλία και ένα δύσκολο παιχνίδι με την Carolo, οπότε έπρεπε να ξεκουράσουμε κάποιες παίκτριες και να κάνουμε μια διαχείριση στο ρόστερ μας, γιατί παίζουμε την Τρίτη για την Ευρωλίγκα και δεν έχουμε χρόνο για να ξεκουραστούμε. Η ομάδα έπαιξε καλά και κρατάμε τη νίκη και τα θετικά μας στοιχεία. Είμαστε σε καλό δρόμο και κάθε μέρα δείχνουμε βελτίωση. Τώρα εστιάζουμε στο ματς της Τρίτης με την πρωταθλήτρια Ισπανίας, θέλουμε να βάλουμε στις προπονήσεις και την Τίκβιτς και να φανούμε ακόμα πιο ανταγωνιστικοί στην διοργάνωση".

Από την πλευρά της, η Μίρνα Μάζιτς που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη του νικηφόρου αποτελέσματος, στάθηκε στην ποιότητα της Νίκης Λευκάδας: "Ξέραμε ότι θα είναι δυσκολότερο παιχνίδι από ότι τα προηγούμενα στο πρωτάθλημα με έναν αντίπαλο που έχουμε μεγάλο σεβασμό. Έπαιξε στο Eurocup φέτος και διαθέτει μια συμπαγή ομάδα. Θεωρώ ότι μπήκαμε πολύ νωθρά στην αρχή του ματς και τους αφήσαμε να τρέξουν. Περισσότερο ήταν στο παιχνίδι εξαιτίας των αιφνιδιασμών τους και των επιθετικών τους ριμπάουντ. Όταν το σταματήσαμε αυτό τότε ξέφυγε η διαφορά και εξασφαλίσαμε τη νίκη. Στα επόμενα παιχνίδια που έχουμε πρέπει να προσέξουμε αυτά τα σημεία και να είμαστε όπως πρέπει".

Τα δεκάλεπτα: 15-18, 40-34, 59-56, 79-69.

Οι πόντοι των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Παντελάκης): Τόμας 11 (1/5 τρίποντα), Μάζιτς 13 (4/9 δίποντα, 7 ριμπάουντ), Σταμάτη 7 (2 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Σπυριδοπούλου 14 (7 ριμπάουντ), Παυλοπούλου 2, Νικολοπούλου 8 (4 ασίστ), Σωτηρίου 3 (1), Λίτσι 4, Τζόνσον 8 (5 ασίστ, 3 ριμπάουντ), Κοσμά, Σταμολάμπρου 9 (3/5 τρίποντα).

Νίκη Λευκάδας (Δουβίτσας): Κάμπελ 11 (24 ριμπάουντ), Τσινέκε Αι. 1, Τσινέκε Ε. 11 (2/4 τρίποντα), Σύρρα, Παπαμιχαήλ 11, Τζόνσον-Γουόκερ 8 (3 λάθη), Μπαλτά 12 (2/4 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Νάιτ 15 (1/3 τρίποντα, 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα).

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ