ΜΠΑΣΚΕΤ

Πρώην παίκτης της Καβάλας θυμήθηκε τη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε στην Ελλάδα

Πρώην παίκτης της Καβάλας θυμήθηκε τη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε στην Ελλάδα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Εξι χρόνια μετά από το πέρασμά του από την Ελλάδα, ο Κίερον Ατσάρα και με αφορμή το επεισόδιο με τον Μόιζε Κεν στο Κάλιαρι - Γιουβέντους, ο Κίερον Ατσάρα θυμήθηκε τι έζησε σε αγώνα του ΠΑΟΚ με την Καβάλα.

Η ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε ο Μόιζε Κεν της Γιουβέντους στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Κάλιαρι ήταν ένα από τα πιο δυσάρεστα θέματα των τελευταίων ημερών στον παγκόσμιο αθλητισμό. Ένας από αυτούς που υποστήριξαν τον νεαρό ποδοσφαιριστή ήταν ο Κίερον Ατσάρα, ο Βρετανός μπασκετμπολίστας που πριν από μερικά χρόνια πέρασε από τα μέρη μας για λογαριασμό της Καβάλας. Ο Ατσάρα, λοιπόν, θυμήθηκε τη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε ο ίδιος σε αναμέτρηση για την Α1 και τη μοιράστηκε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter.

" Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που έπαιζα στην Ελλάδα και τρελάθηκα όταν οπαδοί έκαναν ήχους μαϊμούς εναντίον μου. Με έκαναν να νιώσω πως εγώ ήμουν λάθος και τώρα συνειδητοποιώ πως εγώ ήμουν το θύμα. Ήταν το 2013 σε αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Ήταν δύο άνδρες ακριβώς δίπλα στους ανθρώπους ασφαλείας, που δεν έκαναν το παραμικρό. Αυτό με εξόργισε! Αγάπησα την Ελλάδα, τους ανθρώπους και το πάθος τους. Εκείνη η εμπειρία δεν άλλαξε ποτέ τη γνώμη μου γι' αυτή την υπέροχη χώρα" έγραψε ο 35χρονος πλέον Ατσάρα που αγωνίζεται στη Σκωτία με τη φανέλα των Γκλάσγκοου Ροκς.

Για την ιστορία, ο Ατσάρα έπαιξε σε 14 αγώνες με τη φανέλα της Καβάλας, είχε 9.5 πόντους με 57% στο δίποντο, 41% στο τρίποντο και 76% στις βολές, μαζί με 5.1 ριμπάουντ, 1.1 ασίστ και 1.1 μπλοκ ανά 28 λεπτά συμμετοχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ