EUROLEAGUE

AS: "Πρώτη επιλαχούσα για μια θέση στη EuroLeague η Βίρτους Μπολόνια"

CHAMPIONS LEAGUE / ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ - ΒΙΡΤΟΥΣ ΜΠΟΛΟΝΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ - ΒΙΡΤΟΥΣ ΜΠΟΛΟΝΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Σύμφωνα με τους Ισπανούς η Βίρτους Μπολόνια είναι το φαβορί να πάρει τη θέση του Παναθηναϊκού στην περίτπωση που οι "πράσινοι" αποφασίσουν να φύγουν από τη Euroleague.

H EuroLeague ανακοίνωσε τη Δευτέρα (25/5) την οριστική διακοπή της φετινής αγωνιστικής περιόδου, ενώ παράλληλα ξεκαθάρισε ότι την επόμενη σεζόν θα συμμετάσχουν οι ίδιες 18 ομάδες. Αυτό όπως ήταν απολύτως λογικό δυσαρέστησε τόσο τη Βίρτους Μπολόνια, όσο και την Παρτιζάν που συγκέντρωναν τις περισσότερες πιθανότητες να παίξουν στη EuroLeague, είτε μέσω της κατάκτησης του Eurocup, είτε λαμβάνοντας wild card.

Σύμφωνα ωστόσο με την “AS” υπάρχει ένα ακόμη ενδεχόμενο, τουλάχιστον σε ότι αφορά την ιταλική ομάδα, να είναι παρούσα στην EuroLeague τη σεζόν 2020-21, αν ανοίξει θέση. Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Το ρεπορτάζ αναφέρεται στον Παναθηναϊκό και στον ισχυρό άνδρα της ομάδας Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ο οποίος στη χθεσινή (25/5) τηλεδιάσκεψη εξέφρασε τη διαφωνία του για τη διακοπή της διοργάνωσης από τη στιγμή που οι “πράσινοι” δεν έχουν εισπράξει τα προβλεπόμενα έσοδα. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θα ανοίξει τα χαρτιά του στις 3 Ιουνίου και η αποχώρηση από τη EuroLeague είναι κάτι που εξετάζεται, πάντα όπως υποστηρίζουν οι Ισπανοί. Σε αυτή την περίπτωση, λοιπόν, η Βίρτους συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να πάρει τη θέση του έχοντας ήδη καταθέσει φάκελο συμμετοχής στη διοργάνωση.

Ο Παναθηναϊκός έχει εκφράσει ορισμένες αμφιβολίες. Αν και οι 18 ομάδες επιβεβαιώσουν την παρουσία τους τότε δεν θα έχουμε καμία τύχη. Ωστόσο ήδη έχουμε καταθέσει αίτηση σε περίπτωση που προκύψει κάποια θέση” υπογράμμισε αναφερόμενος στο θέμα ο διευθύνων σύμβουλος της Βίρτους Μπολόνια, Λούκα Μπαράλντι.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ