EUROLEAGUE

EuroLeague: Η... αρκούδα και η πρωτάρα

EuroLeague: Η... αρκούδα και η πρωτάρα
AP Photo/Alvaro Barrientos AP PHOTO/ALVARO BARRIENTOS

Η πολύπειρη σε τελικούς ΤΣΣΚΑ Μόσχας αντιμετωπίζει την πρωτάρα Αναντολού Εφές (19/5, 21:30) στον τελικό του Final Four της EuroLeague.

Από τη μία πλευρά είναι μία ομάδα που έχει μάθει να πρωταγωνιστεί, να φτάνει στοFinal Four,να διεκδικεί τίτλους. Από την άλλη είναι μία ομάδα που πέρυσι τερμάτισε 16η και καταϊδρωμένη στην κανονική περίοδο, η οποία ποτέ στο παρελθόν δεν είχε φτάσει τόσο μακριά στην EuroLeague .Όπως θα έχετε ήδη καταλάβει, η ΤΣΣΚΑ και η Αναντολού Εφές δεν συνθέτουν ένα συνηθισμένο ζευγάρι για τελικό ενόςFinal Four.

Η ΤΣΣΚΑ θα διεκδικήσει απόψε (19/5, 21:30) το 8ο ευρωπαϊκό της τρόπαιο και θα συμμετάσχει στον 14ο τελικόEuroLeague.Η Αναντολού Εφές θα παίξει για πρώτη φορά σε τελικόFinal Four,αφού και οι δύο προηγούμενες απόπειρες της να φτάσει μέχρι την πηγή ήταν αποτυχημένες, το 2000 και το 2001. Ο αποψινός τελικός δεν είναι πάντως ιδιαίτερος μόνο σε επίπεδο ομάδων, αλλά και σε παικτών και προπονητών.

Ο Κάιλ Χάινς θα διεκδικήσει το 4ο τρόπαιο του στηνEuroLeague,ενώ ο Εργκίν Αταμάν θα προσπαθήσει να κατακτήσει το 4ο διαφορετικό ευρωπαϊκό κύπελλο της καριέρας του μετά τοSaporta Cupτου 2002 με την Σιένα, τοEuroChallengeτου 2012 με την Μπεσίκτας και τοEuroCupτου 2016 με την Γαλατάσαραϊ. Ο Δημήτρης Ιτούδης, από τη μεριά του, μπορεί να γίνει ο μόνος Έλληνας προπονητής με δύο τρόπαια στηνEuroLeague.

EuroLeague: Η... αρκούδα και η πρωτάρα
AP Photo/Alvaro Barrientos AP PHOTO/ALVARO BARRIENTOS

Όσο για τις μεταξύ τους αναμετρήσεις; Η ΤΣΣΚΑ κέρδισε και τους δύο φετινούς αγώνες με την Αναντολού Εφές (102-84 στη Μόσχα και 80-78 στην Κωνσταντινούπολη), επεκτείνοντας το εξαιρετικό ρεκόρ που έχει κόντρα στην τουρκική ομάδα σε επίπεδοEuroLeagueστο 17-3. Η τελευταία φορά που η Εφές νίκησε τους Μοσχοβίτες ήταν στις 22/2/2013. Έκτοτε μετράει 8 σερί ήττες, ενώ δεν την έχει νικήσει ποτέ εκτός Τουρκίας. Ένας τελικόςFinal Four,βέβαια, είναι μία τελείως διαφορετική υπόθεση.

Το πρόγραμμα της ημέρας:

ΤΕΛΙΚΟΣ

Αναντολού Εφές - ΤΣΣΚΑ Μόσχας (21:30)

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 3Η ΘΕΣΗ

Φενέρμπαχτσε - Ρεάλ Μαδρίτης (18:30)

Photo credits: AP Photo/Alvaro Barrientos

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ