ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Παπανικολάου για Παπαπέτρου: "Μέσα στις 4 γραμμές δεν υπάρχουν φιλίες"

BASKET LEAGUE / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Κώστας Παπανικολάου δήλωσε ότι είναι μεν φίλος με τον Ιωάννη Παπαπέτρου, ωστόσο όταν τεθούν αντίπαλοι στα ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού αυτό θα είναι το τελευταίο που θα σκεφτεί.

Η μετακόμιση του Ιωάννη Παπαπέτρου από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό δεν πρόκειται να χαλάσει την φιλία που έχει αναπτύξει με τον Κώστα Παπανικολάου από τις κοινές τους μέρες με τα "ερυθρόλευκα". Αυτό όμως δεν σημαίνει πως όταν τεθούν αντιμέτωποι οι δυο τους στο παρκέ ο φόργουορντ του Ολυμπιακού θα σκεφτεί την φιλία τους.

Αυτό ξεκαθάρισε με δηλώσεις του στην εκπομπή "Γκολ χωρίς Σύνορα" του ΣΚΑΙ ο Παπανικολάου, φέρνοντας μάλιστα ως παράδειγμα και την σχέση του με τον Κώστα Σλούκα, με τον οποίο παραμένουν φίλοι παρά την προ ετών αποχώρηση του διεθνή γκαρντ με προορισμό την Φενέρμπαχτσε.

Συγκεκριμένα, ο διεθνής φόργουορντ δήλωσε μετά από σχετική ερώτηση για τον Παπαπέτρου: " Όταν μπαίνεις στις 4 γραμμές δεν υπάρχουν φιλίες όσο σκληρό κι αν ακούγεται. Και με τον Σλούκα έχουμε μεγαλώσει μαζί, παρόλα αυτά όταν παίζουμε αντίπαλοι θα παίξουμε δυνατά ο ένας με τον άλλο, όπως και με όλα τα παιδιά της Εθνικής. Όπως με τον Νικ Καλάθη ας πούμε, που παίζουμε αντίπαλοι χρόνια. Έτσι και με τον Ιωάννη αυτή τη στιγμή μέσα στο παρκέ ο καθένας θα κάνει την προσπάθειά του για την ομάδα του και δίνει το καλύτερο δυνατό για την ομάδα του".

Ακολούθως ο Παπανικολάου κλήθηκε να μιλήσει για τις διαφορές που έχουν στην φιλοσοφία τους ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, με τον νυν, Ντέιβιντ Μπλατ, όπου απάντησε ότι " κάθε προπονητής έχει την δική του φιλοσοφία, το δικό τρόπο παιχνιδιού, οπότε σίγουρα θα δούμε διαφορετικά πράγματα και διαφορετικό στυλ παιχνιδιού. Πιο γρήγορο. Πολλές αλλαγές σε σχέση με το αμυντικό και το επιθετικό κομμάτι".

Μαζί του συμφώνησε και ο Βαγγέλης Μάντζαρης, ο οποίος απάντησε σε μία παρόμοια ερώτηση: " Έχει αλλάξει πολύ η φιλοσοφία της ομάδας. Δεν έχει καμία σχέση με αυτή που είχαμε με τον κόουτς Σφαιρόπουλο. Είναι το άκρως αντίθετο. Θα παίξουμε ένα όμορφο μπάσκετ, πολύ ελκυστικό, ένα μπάσκετ της εποχής που είναι σε μεγάλη ταχύτητα και πιστεύω ότι πέρα από την ουσία θα προσφέρουμε και πολύ θέαμα".

Τέλος, μιλώντας για τους στόχους του Ολυμπιακού τη νέα σεζόν, ο Μάντζαρης στάθηκε για ακόμα μία φορά στις επιτυχίες των "ερυθρολευκων" παρά την διαφορά που υπάρχει στο μπάτζετ τους σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές ομάδες: " Δεν είναι εύκολο κάθε φορά όταν κάθε χρόνο οι αντίπαλοί σου έχουν διπλάσιο και τριπλάσιο μπάτζετ να πηγαίνεις στον τελικό. Εμείς χρόνο παρά χρόνο μπορεί και και δύο χρόνια σερί να είμαστε εκεί. Θα θέλαμε να είμαστε εκεί, αλλά παίζουν και οι άλλοι. Παρόλα αυτά έχουμε αποδείξει ότι είμαστε από τις καλύτερες ομάδες στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και βάζουμε τα δυνατά μας για να είμαστε εκεί. Ελπίζω και φέτος όπως πριν από δύο χρόνια να φτάσουμε στο Final Four και γιατί όχι στον τελικό".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ