ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BWIN

Μαρτυρία Σκορδίλη για ρατσιστικό περιστατικό με θύμα συμπαίκτη του στο Περιστέρι

Μαρτυρία Σκορδίλη για ρατσιστικό περιστατικό με θύμα συμπαίκτη του στο Περιστέρι

Ο Γάιος Σκορδίλης αποκάλυψε μέσω του blog του στον ΕΣΑΚΕ ένα ρατσιστικό περιστατικό με θύμα συμπαίκτη του στο Περιστέρι, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της ομάδας στη Ρωσία.

Ο σέντερ του Περιστερίου, Γάιος Σκορδίλης χρησιμοποίησε το blog του στον ΕΣΑΚΕ για να αποκαλύψει ένα πολύ δυσάρεστο περιστατικό, κατά το οποίο ένας συμπαίκτης του έπεσε θύμα ρατσισμού.

Το ρατσιστικό περιστατικό εκτυλίχθηκε κατά το ταξίδι της ομάδας με προορισμό τη Ρωσία για το παιχνίδι με τη Νίζνι, όπου μία κυρία (ρωσικής καταγωγής) αρνήθηκε να καθίσει δίπλα σε έναν ξένο παίκτη του Περιστερίου λόγω του χρώματός του. Είναι από τα blog που διαφέρουν και σίγουρα χρήζουν ειδικής μνείας, αφού πρόκειται για ένα πολύ ευαίσθητο θέμα, το οποίο δυστυχώς εμφανίζεται σε κάθε γωνιά της γης.

Διαβάστε τι αναφέρει στο blog του ο Γάιος Σκορδίλης:

"Σας γράφω από την παγωμένη Ρωσία και το Νόβγκοροντ. Είναι Πέμπτη και σήμερα δεν θα κάνουμε καλά-καλά ούτε προπόνηση. Θα φάμε την ημέρα μας στα αεροδρόμια και τα λεωφορεία για να επιστρέψουμε στην Αθήνα. Δυστυχώς φεύγουμε από εδώ με ένα αρνητικό αποτέλεσμα κόντρα στη Νίζνι. Όμως, η πρόκριση στην επόμενη φάση του Basketball Champions League βρίσκεται ακόμη στα χέρια μας, οπότε δεν το βάζουμε κάτω.

Δεν θα πω τίποτε άλλο γι’ αυτό το παιχνίδι, όμως θα ήθελα να καταδικάσω ένα γεγονός που έζησα και δεν το πίστευα, γιατί έχουμε φτάσει στο 2020… Στο αεροπλάνο, όπως πηγαίναμε στην Ρωσία, έζησα για πρώτη φορά στην ζωή μου ένα ρατσιστικό περιστατικό. Υπήρχε μια κυρία στο αεροσκάφος η οποία αρνούνταν να καθίσει δίπλα σ’ έναν από τους ξένους συμπαίκτες μου, λόγω του χρώματος του. Δεν θέλω να αναφέρω ονόματα δεν υπάρχει λόγος και δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Ήταν κάτι που το 2020 δεν πιστεύεις ότι μπορεί να συμβαίνει κι όμως συμβαίνει μπροστά σου… Είναι αδιανόητο".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BWIN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ