ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BWIN

Περιστέρι: Πετάει προς την καθιέρωση

Περιστέρι: Πετάει προς την καθιέρωση
EUROKINISSI

Το Περιστέρι έριξε την... βόμβα κόντρα στον Παναθηναϊκό, παίρνοντας μία τεράστια νίκη. Πάνω από όλα όμως απέδειξε ότι η επιστροφή του στο προσκήνιο ήταν ίσως ό,τι καλύτερο μπορούσε να συμβεί στην Basket League.

Υπήρχε μία περίοδος που οι “μεγάλοι” του ελληνικού μπάσκετ ήξεραν πως ένας αγώνας στο “Ανδρέας Παπανδρέου” σήμαινε... αίμα κι άμμος. Ότι για να κερδίσουν θα έπρεπε πρώτα να... φτύσουν αίμα και ακόμα κι αυτό ίσως να μην ήταν αρκετό. Αυτές οι εποχές δείχνουν να έχουν επιστρέψει.

Κόντρα στον Παναθηναϊκό, το Περιστέρι σημείωσε τη μεγαλύτερη νίκη της σύγχρονης ιστορίας του , επικρατώντας με 80-72 των “πράσινων” . Έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα – πλην Ολυμπιακού – που νίκησε τον Παναθηναϊκό σε αγώνα κανονικής περιόδου στην Basket League έπειτα από το 2015 και τον ΠΑΟΚ και η δεύτερη γενικώς σε ελληνική διοργάνωση μετά την ΑΕΚ στον περσινό ημιτελικό του Κυπέλλου Ανδρών. Αυτό όμως είναι το τελευταίο που έχει σημασία.

Αυτό που έχει πραγματικά σημασία για το Περιστέρι είναι ότι απέδειξε – για πολλοστή φορά φέτος – ότι η επιστροφή του στο προσκήνιο ήταν ίσως ό,τι καλύτερο έχει συμβεί στο ελληνικό μπάσκετ. Η νίκη επί της ΑΕΚ στην πρεμιέρα της σεζόν, το “διπλό” στην Πάτρα επί του Προμηθέα, το παρολίγον “διπλό” στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό ήταν τα σημάδια. Η νίκη επί του Παναθηναϊκού ήταν η ξεκάθαρη απόδειξη για αυτό.

ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ

Ο Αργύρης Πεδουλάκης επέστρεψε στο σπίτι του το καλοκαίρι για να θυμίσει σε όλους ποια ομάδα είναι το Περιστέρι. Οι “Πρίγκιπες της Δυτικής Όχθης” επέστρεψαν στο προσκήνιο για να κάνουν θόρυβο και η επιστροφή του προπονητή που είχε οδηγήσει στο παρελθόν την ομάδα ψηλά, έμοιαζε μονόδρομος. Η δικαίωση δεν άργησε να έρθει.

BASKET LEAGUE / ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ - ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΛΗΜΝΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ - ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΛΗΜΝΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Το Περιστέρι δεν φοβήθηκε τους "πράσινους". Δεν δίστασε να παίξει το δικό του μπάσκετ και να παίξει στα ίσα το σύνολο του Ρικ Πιτίνο. Δεν έπαιξε κλεφτοπόλεμο, παρά πόνταρε στα δικά του δυνατά σημεία και τις αδυναμίες των “πράσινων”. Το Περιστέρι “χτύπησε” τον Παναθηναϊκό στην άμυνα μακριά από την μπάλα, βγάζοντας συνεχώς ελεύθερα σουτ στον Γκρέι. Έκανε ζημιά σε καταστάσεις Πικ εν Πολ με τον Μπεν Μπεντίλ, τραβώντας μακριά από το καλάθι τους Παπαγιάννη και Βουγιούκα. Στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου υποχρέωσε τον Μήτογλου να κυνηγάει σε συνεχόμενες φάσεις τον πιο γρήγορο Παναγιώτη Βασιλόπουλο, με τον έμπειρο φόργουορντ να σημειώνει 8 σερί πόντους. Η νίκη ήρθε μέσα από “διάβασμα”, δεν ήρθε από τύχη.

ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΤΑΒΑΝΙ ΤΟΥ, ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Ο Αργύρης Πεδουλάκης το δήλωσε ξεκάθαρα μετά τον αγώνα : " Είναι μια καλή νίκη για το κλαμπ, για τα παιδιά τονώνει την αυτοπεποίθηση τους… Από την άλλη, θα πρέπει να καταλάβουμε πως αυτά τα παιχνίδια τα παίζεις δίχως πίεση. Το μεγάλο μας στοίχημα είναι να κερδίσουμε το “πρέπει". Μέσα σε μερικές λέξεις τα είπε λίγο-πολύ όλα.

Περιστέρι: Πετάει προς την καθιέρωση
EUROKINISSI
TAGS ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BWIN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ