ΜΠΑΣΚΕΤ

Ένα σχόλιο στα social media έβαλε... φωτιά στον Χολαργό

BASKET LEAGUE / ΧΟΛΑΡΓΟΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΧΟΛΑΡΓΟΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο νεοφώτιστος στην Α1 Χολαργός δεν ήταν το φαβορί απέναντι στον ΠΑΟΚ, όμως ένα trick του προπονητή του, του Άρη Λυκογιάννη, "έβαλε φωτιά" στην προετοιμασία της ομάδας για την αναμέτρηση με τους Θεσσαλονικείς.

Είναι νεοφώτιστος στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ, έχει όμως τους "σωστούς" ανθρώπους για να τον καθοδηγήσουν εκ του ασφαλούς. Ο Χολαργός προβιβάστηκε από την Α2 στην Α1, έκανε την κίνηση-ματ με την πρόσληψη του Άρη Λυκογιάννη και οι παράγοντες της ομάδας αισθάνονται δικαιωμένοι για την επιλογή τους. Γύρω από τον Έλληνα τεχνικό προστέθηκε ένα επιτελείο που γνωρίζει τι σημαίνει "Basket League" και η νίκη επί του ΠΑΟΚ , η σημαντικότερη νίκη στην ιστορία της ομάδας των ανατολικών προαστίων μέχρι την επόμενη, μόνο ως έκπληξη δεν μπορεί να θεωρηθεί από όσους γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις.

Στην πρεμιέρα του στη μεγάλη κατηγορία, ο Χολαργός ηττήθηκε με 88-78 από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ εξαιτίας ενός πολύ κακού δευτέρου δεκαλέπτου (31-14) που δεν μπόρεσε να ανατρέψει. Στη δεύτερη αγωνιστική επικράτησε του Κολοσσού Ρόδου (74-60) δίχως να πετύχει τρίποντο σε 12 προσπάθειες. Στην τρίτη αγωνιστική πληγώθηκε και πάλι από ένα κακό δεκάλεπτο, το τρίτο το οποίο έχασε με 27-11 για να ηττηθεί με 71-62 στο Περιστέρι και στην τέταρτη είχε αυτό που του έλειψε στα προηγούμενα παιχνίδια: συνέπεια, διάρκεια και ελάχιστα "νεκρά" διαστήματα για να ρίξει τον ΠΑΟΚ στο καναβάτσο.

Για να κατακτηθεί, πάντως, το ροζ φύλλο απέναντι στους Θεσσαλονικείς χρειάστηκε αρκετή δουλειά στη διάρκεια της εβδομάδας που προηγήθηκε, κυρίως στο "μυαλό" των παικτών του Λυκογιάννη που έχει να λέει τα καλύτερα για τον ΠΑΟΚ, αλλά πιστεύει όσο κανείς στην ομάδα του. Ένα σχόλιο στα social media που αναφερόταν σε εγωιστικές συμπεριφορές των αθληρών του Χολαργού εκτυπώθηκε και τοιχοκολλήθηκε στα αποδυτήρια του γηπέδου για να γίνει το "καύσιμο" που χρειάζονταν άπαντες εν όψει του χθεσινού αγώνα.

BASKET LEAGUE / ΧΟΛΑΡΓΟΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΧΟΛΑΡΓΟΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Την ίδια στιγμή, ο Λυκογιάννης έλεγε και ξανάλεγε στους παίκτες του πως τον αγώνα θα κρίνουν οι αντιδράσεις τους στα ξεσπάσματα του ΠΑΟΚ και από τη θεωρία στην πράξη αποδείχθηκε πως δεν υπήρχε μεγάλη απόσταση. Ο Ντάνι Αγκμπελέσε κυριάρχησε στη ρακέτα (7 πόντοι, 13 ριμπάουντ, 4 κοψίματα), ο Βλάντο Γιάνκοβιτς ήταν συγκεντρωμένος και καθοριστικός (19 πόντοι, 10/11 βολές, 9 ριμπάουντ), οι Λοβ, Χόκινς, Φιτζπάτρικ είχαν "οικονομικές" εμφανίσεις, οι Έλληνες έπαιξαν τον ρόλο τους και ο Σκουλίδας που έμεινε στο παρκέ για μόλις 5:33 ήταν ίσως αυτός που έκρινε τον αγώνα στο 33'. Μπήκε στο ματς, σκόραρε με φόλοου για το 61-54, έβαλε στην επόμενη επίθεση τρίποντο για το 64-54, έκοψε τα πόδια των παικτών του ΠΑΟΚ και γύρισε στον πάγκο έχοντας κάνει αυτό που πρέπει να κάνει κάθε ρολίστας.

Με ρεκόρ 2-2 και με δύο εντός έδρας νίκες, στον Χολαργό δεν πετούν στα σύννεφα. Δεν γίνεται να συμβεί αυτό, καθώς η ομάδα δεν παίζει ακόμη πολύ καλό μπάσκετ. Έχει ενέργεια, έχει πείσμα, δίνει έμφαση στην άμυνα, όμως τα περιθώρια βελτίωσης είναι μεγάλα στην επίθεση και με αυτόν τον στόχο θα δουλέψουν ο Λυκογιάννης και οι συνεργάτες του μέχρι την πέμπτη αγωνιστική της 10ης Νοεμβρίου.

Ακολουθούν δύο εβδομάδες προπονήσεων, καθώς το επόμενο Σαββατοκύριακο θα γίνουν οι προημιτελικοί του Κυπέλλου Ελλάδας και στον Χολαργό θα προσπαθήσουν με ένα... mini training camp να ανέβουν επίπεδο. Άλλωστε ακολουθούν επτά αγώνες-φωτιά (με ΑΕΚ εκτός, Προμηθέα εντός, Ρέθυμνο εκτός, Κύμη εκτός, Ήφαιστο εντός, Άρη εκτός, Λαύριο εντός) στους οποίους ένα ρεκόρ 5-2 ή 4-3 θα είναι ευπρόσδεκτο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ