ΜΠΑΣΚΕΤ

Χολαργός: Ομάδα με αρχές, αρχή και τέλος

BASKET LEAGUE / ÁÑÇÓ - ×ÏËÁÑÃÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
BASKET LEAGUE / ÁÑÇÓ - ×ÏËÁÑÃÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI

Ο Χολαργός σημείωσε ένα ιστορικό “διπλό” κόντρα στον Άρη, συνεχίζοντας την εξαιρετική πορεία του στην παρθενική του παρουσία στην Basket League. Βάσει εικόνας βέβαια, αυτή η νίκη δεν πρέπει να θεωρείται έκπληξη.

Ο Χολαργός συνεχίζει να εντυπωσιάζει. Κόντρα στον Άρη έδειξε για ακόμα μία φορά ότι μόνο τυχαία δεν είναι η πορεία του στην Basket League , πετυχαίνοντας μία σπουδαία νίκη με 59-58 , ανατρέποντας διαφορά 17 πόντων! Ήταν η μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία της ομάδας βάσει ονόματος αντιπάλου και συνθηκών (εκτός έδρας παιχνίδι). Δεν θα έπρεπε όμως να θεωρηθεί και έκπληξη το αποτέλεσμα.

Οι “νεοφώτιστοι” έχουν φροντίσει από το ξεκίνημα της σεζόν να δείξουν τα... δόντια τους. Η εντός έδρας νίκη επί του ΠΑΟΚ την 4η αγωνιστική και το γεγονός ότι ήταν ανταγωνιστικοί κόντρα στον Ολυμπιακό την 1η αγωνιστική ήταν σημάδια ομάδας που έχει βάσεις. Περισσότερο όμως είναι η σοβαρότητα που έδειξε ο Χολαργός στα άλλα παιχνίδια – όπου θεωρητικά το κίνητρο ήταν μικρότερο λόγω ονόματος αντιπάλου – που τον έχει κάνει να ξεχωρίσει και να έχει ρεκόρ 5-5 έπειτα από 10 αγωνιστικές.

Ο Χολαργός έχει πάρει τις νίκες που είχαν το “πρέπει” μπροστά (Κολοσσός και Ήφαιστος εντός έδρας, Κύμη εκτός έδρας) και έχει φανεί ανταγωνιστικός σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια που έχει δώσει. Είναι μία ομάδα με αρχές, αρχή και τέλος, η οποία ξέρει τι ζητάει στο γήπεδο, γεγονός το οποίο δεν γίνεται να μην πιστωθεί στον Άρη Λυκογιάννη, έναν από τους πιο “μπαρουτοκαπνισμένους” προπονητές στην Ελλάδα.

ΟΙ ΣΩΣΤΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΕ ΞΕΝΟΥΣ

Κάνοντας τα πρώτα του βήματα στην Basket League, ο Χολαργός ήξερε ότι ήταν πολύ σημαντικό να πετύχει βρει καλούς ξένους, διαφορετικά θα είχε πρόβλημα. Έπειτα από 10 αγώνες είναι ασφαλές να υποστηρίξει κάποιος ότι σε αυτό τον τομέα οι νεοφώτιστοι πήραν πολύ καλό βαθμό.

BASKET LEAGUE / ÁÑÇÓ - ×ÏËÁÑÃÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
BASKET LEAGUE / ÁÑÇÓ - ×ÏËÁÑÃÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI

Το να πετύχει ο Χολαργός το 6/6 στους ξένους ήταν πολύ δύσκολο, κάτι που αποδεικνύεται από την αλλαγή του Ντάριν Ντόρσεϊ με τον Τάλτον και την αστάθεια του Οκερέαφορ. Παρόλα αυτά, αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι οι νεοφώτιστοι στράφηκαν στις σωστές λύσεις, προσθέτοντας στο ρόστερ τους ξένους παίκτες που δίνουν το κάτι παραπάνω.

Ο ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΓΙΑΝΚΟΒΙΤΣ

Κόντρα στον Άρη ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς κινήθηκε σε ρηχά νερά για τα δεδομένα του, μένοντας στους 5 πόντους, με 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Ακόμα και στην κακή του βραδιά όμως έδωσε λύσεις, ενώ και μόνο η παρουσία του στο παρκέ “υποχρεώνει” τον αντίπαλο να ασχοληθεί μαζί του, γεγονός που ανοίγει χώρους για τους υπόλοιπους.

BASKET LEAGUE / ΡΕΘΥΜΝΟ - ΧΟΛΑΡΓΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΡΕΘΥΜΝΟ - ΧΟΛΑΡΓΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Γιάνκοβιτς είναι μέχρι στιγμής ο πρώτος σκόρερ, δεύτερος ριμπάουντερ και δεύτερος πασέρ της ομάδας, αριθμώντας 11.4 πόντους, 5.9 ριμπάουντ και 2.1 ασίστ μέσο όρο σε σχεδόν 30 λεπτά συμμετοχής. Αποτελεί μία ένεση ποιότητας και εμπειρίας σε ένα ρόστερ που σε γενικές γραμμές αποτελείται είτε από άπειρους από την ελληνική πραγματικότητα ξένους, είτε Έλληνες που ψάχνουν την ευκαιρία να βγουν στο προσκήνιο (Καμπερίδης, Κώττας, Σκουλίδας), λύνοντας τα χέρια του Άρη Λυκογιάννη.

ΣΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΠΟΡΕΙΑ, ΕΧΕΙ ΔΡΟΜΟ

Η σεζόν είναι μεγάλη και έχει ακόμα 16 παιχνίδια μπροστά της. Τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή στην Basket League και ένα-δύο άσχημα αποτελέσματα μπορεί να φέρουν μία ομάδα σε δύσκολη θέση. Το θέμα είναι πλέον τι θα κάνει από εδώ και πέρα ο Χολαργός.

BASKET LEAGUE / ÁÑÇÓ - ×ÏËÁÑÃÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
BASKET LEAGUE / ÁÑÇÓ - ×ÏËÁÑÃÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI

Ο Χολαργός ήρθε με βλέψεις από την Α2. Πόνταρε στην εμπειρία του Άρη Λυκογιάννη, πέτυχε τους σωστούς ξένους και είχε την πολυτέλεια να προσθέσει στο ρόστερ του έναν παίκτη της κλάσης του Γιάνκοβιτς. Μέχρι στιγμής απλώς θερίζει ό,τι έσπειρε. Μένει να φανεί αν θα μπορέσει να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό μέχρι το τέλος της σεζόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ