ΛΑΡΙΣΑ

Λάρισα: Ρίσκαρε και δικαιώθηκε με τον Ρας

Λάρισα: Ρίσκαρε και δικαιώθηκε με τον Ρας
EUROKINISSI

Η Λάρισα πήρε ένα σημαντικό ρίσκο όταν συμφώνησε με τον Μπράντον Ρας, ο οποίος είχε να παίξει 2.5 χρόνια. Κόντρα (και) στο Λαύριο αποδείχθηκε ότι έκανε καλά που ρίσκαρε.

Στα 34 του χρόνια, ο Μπράντον Ρας απλώς ήθελε να παίξει μπάσκετ. Πριν συμφωνήσει με την Λάρισα είχε να πατήσει παρκέ σε επίσημο παιχνίδια για 969 μέρες. Στον θεσσαλικό κάμπο όμως βρήκε την ευκαιρία που έψαχνε. Και κόντρα στο Λαύριο επιφύλασσε ένα ξεχωριστό σόου.

Με την Λάρισα να ψάχνει εδώ και καιρό μία μεγάλη νίκη για να ξεφύγει από την ζώνη του υποβιβασμού, ο Ρας έμελλε να είναι αυτός που θα την βοηθούσε να τα καταφέρει και μάλιστα σε εκτός έδρας παιχνίδι. Έχοντας απέναντί του μία ομάδα που έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες (Λαύριο), ο Αμερικανός φρόντισε να... προσγειώσει απότομα τους αντιπάλους του.

Μοιάζοντας σαν έτοιμος από καιρό, ο βετεράνος γκαρντ/φόργουορντ γύρισε τον χρόνο πίσω, διαλύοντας την άμυνα του Λαυρίου, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 30 πόντους με 3/8 δίποντα, 6/10 τρίποντα, 6/6 βολές, 5 ριμπάουντ και 2 ασίστ. Ήταν έτσι ο αδιαμφισβήτητος MVP της σπουδαίας νίκης της Λάρισας (78-98), η οποία έστειλε τον Άρη και τον ΠΑΟΚ στις δύο τελευταίες θέσεις της ΕΚΟ Basket League.

ΕΝΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ

Η Λάρισα πήρε ένα υπολογισμένο ρίσκο με την περίπτωση του Ρας. Ήξερε ότι υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα μπορούσε ούτε να κοιτάξει προς την πλευρά του αν ο Αμερικανός ήταν σε καλή κατάσταση. Έχοντας ωστόσο μπροστά της έναν παίκτη που είχε να παίξει επίσημο παιχνίδι 2.5 χρόνια, τα δεδομένα ήταν διαφορετικά.

Στην Λάρισα έριξαν μία ζαριά με τον Ρας. Αν ο Αμερικανός αποδεικνυόταν ότι είχε πράγματι κίνητρο στα 34 του χρόνια, τότε θα είχαν προσθέσει έναν παίκτη-κλάσης στο ρόστερ τους. Έναν παίκτη με παραστάσεις από το υψηλότερο επίπεδο, που έχει κατακτήσει μέχρι και πρωτάθλημα ΝΒΑ (το 2015 με τους Γουόριορς). Αν ο Ρας ερχόταν σε κακή κατάσταση, θα προχωρούσαν στην αντικατάστασή του. Μέχρι στιγμής φαίνεται να ισχύει το πρώτο σενάριο.

Ακόμα και σε αυτή τη φάση της ζωής και της καριέρας του, ο Ρας είναι πολυτέλεια για αυτό το επίπεδο. Φαίνεται ξεκάθαρα σε κάθε κίνησή του στο παρκέ σε αυτούς τους τέσσερις αγώνες που έχει φορέσει την φανέλα της ομάδας, όπου έχει μέχρι στιγμής 17.5 πόντους με 45.8% στα τριποντα (4/8.75 ανά αγώνα), 4.5 ριμπάουντ και 0.8 ασίστ ανά αγώνα. Σε αυτό το διάστημα η Λάρισα έκανε δύο νίκες (κόντρα σε Ρέθυμνο και Λαύριο) και παραλίγο να πάρει και 3η (κόντρα στον Πανιώνιο).

Το στοίχημα που πήρε η Λάρισα με τον Ρας φαίνεται ότι μέχρι στιγμής της βγαίνει. Αν ο Αμερικανός συνεχίσει έτσι, τότε είναι πολύ πιθανό το τέλος της σεζόν να έχει βρει την δική του λύτρωση. Και ίσως και μία μεταγραφή σε μία ομάδα με υψηλότερες βλέψεις.

TAGS ΛΑΡΙΣΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ