ΛΑΥΡΙΟ

Λαύριο: Απέσυρε το αίτημα παραμονής μετά την παρέμβαση της ΕΟΚ

BASKET LEAGUE / ΛΑΥΡΙΟ - ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΛΗΜΝΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ /  EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΛΑΥΡΙΟ - ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΛΗΜΝΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Λίγη ώρα μετά την επικύρωση της συμφωνίας με την Κύμη, το Λαύριο έστειλε έγγραφο στον ΕΣΑΚΕ, ενημερώνοντας πως αποσύρει το αίτημα για παραμονή στην Basket League. Το μήνυμα του Γιάννη Ψαρράκη στο Facebook.

Λίγη ώρα αφότου διέρρευσε η πληροφορία περί συμφωνίας του Λαυρίου με την Κύμη για την αγορά της θέσης της δεύτερης στην Basket League , οι "κυανοκίτρινοι" ενημέρωσαν τον ΕΣΑΚΕ ότι αποσύρουν το αίτημα για την παραμονή στην κατηγορία. Όπως αναφέρουν από το Λαύριο πάντως, οι δύο ειδήσεις δεν συνδέονται μεταξύ τους, αφού η απόσυρση του αιτήματος παραμονής προέκυψε μετά την παρέμβαση της ΕΟΚ , η οποία με έγγραφο που έστειλε στον ΕΣΑΚΕ κατέστησε σαφές ότι δεν αναγνωρίζει την παραμονή του Λαυρίου στην Basket League.

Αναφέρονται στο αίτημα που είχαν καταθέσει μετά την ολοκλήρωση της regular season για παραμονή στην κατηγορία, αίτημα που ψηφίστηκε από τις ομάδες -για συναισθηματικούς λόγους, όπως είχε ειπωθεί από πολλούς παράγοντες. Ουσιαστικά, το Λαύριο είχε ζητήσει τη... βοήθεια του ΕΣΑΚΕ για να συνεχίσει στην Basket League, με το σκεπτικό ότι υποβιβάστηκε επειδή η Κύμη κέρδισε τον Παναθηναϊκό στα χαρτιά την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Έκτοτε, ξεκίνησε μια διαδικασία με διαρκείς συναντήσεις των ιδιοκτητών και των προέδρων των δεκατεσσάρων ομάδων, που είχε ως πρώτο σημείο αναφοράς την απόφαση για αναδιάρθρωση και πρωτάθλημα με δεκαέξι (16) ομάδες) τη νέα αγωνιστική περίοδο. Στην πορεία, αυτό το ζήτημα αναπροσαρμόστηκε, κι έφτασε να συζητιέται ως αίτημα για παραμονή στην κατηγορία μέσω σχετικής απόφασης του ΕΣΑΚΕ.

Γι αυτό άλλωστε, η ΕΟΚ δεν ονομάτισε τις δύο ομάδες της Basket League που θα συμμετέχουν στην Α2 από τον Οκτώβριο. Η Ομοσπονδία είχε καταστήσει σαφές -εγγράφως- ότι δεν αναγνωρίζει την παραμονή του Λαυρίου στην Basket League επειδή αυτό ψήφισαν οι ομάδες. Ακολούθως, τόσο ο Ερμής Αγιάς όσο και ο Ολυμπιακός προσέφυγαν στο ΑΣΕΑΔ, για να δοθεί εν τέλει η λύση το βράδυ της Τετάρτης (17/7).

Ως εκ τούτου, το Λαύριο έβγαλε τη Λίγκα από τη δύσκολη θέση να πρέπει να προχωρήσει τις διαδικασίες για την παραμονή του (την ώρα που είναι προγραμματισμένο για την Πέμπτη έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ ), σε μία υπόθεση που ούτως ή άλλως είχε απλουστευθεί τις τελευταίες ώρες - με τη βοήθεια της Κύμης .

Λαύριο: Απέσυρε το αίτημα παραμονής μετά την παρέμβαση της ΕΟΚ

Ο πρόεδρος του Λαυρίου, Γιάννης Ψαρράκης, έγραψε σχετικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

" Κάναμε ό,τι δεσμευτήκαμε! Ο ΕΣΑΚΕ και το πρωτάθλημα δεν είναι παιχνιδάκι κανενός! Κάναμε τον αγώνα μας με αξιοπρέπεια και σοβαρότητα. Δεν κατηγορήσαμε κανέναν (αν και όλα στη ζωή έχουν ονοματεπώνυμο), δεν υποκύψαμε σε εκβιασμούς, δεν προσβάλαμε το άθλημα, δεν ζητήσαμε τίποτα παραπάνω από το αυτονόητο. Εν αναμονή εξελίξεων"!

TAGS ΛΑΥΡΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ