ΜΠΑΣΚΕΤ

Στη Νιγηρία δεν έχουν λεφτά και στη Σενεγάλη γέμισαν στάδιο 15.000 θέσεων!

Στη Νιγηρία δεν έχουν λεφτά και στη Σενεγάλη γέμισαν στάδιο 15.000 θέσεων!
FIBA FIBA

Ρεκόρ εισιτηρίων δημιούργησαν για το αφρικανικό μπάσκετ οι 15.000 θεατές που παρακολούθησαν τον τελικό του Afrobasket γυναικών (VIDEO)!

Την ώρα που η Ομοσπονδία της Νιγηρίας ψάχνει χρήματα για το ταξίδι της εθνικής ομάδας στην Κίνα για το Παγκόσμιο Κύπελλο , στην Σενεγάλη μαζεύτηκαν την Κυριακή (18/8) 15.000 άνθρωποι για να παρακολουθήσουν την Εθνική γυναικών στον τελικό του Afrobasket! Κόντρα στη Νιγηρία.

Ο αριθμός αυτός αποτελεί νέο ρεκόρ για αγώνα αφρικανικού μπάσκετ, σε οποιοδήποτε επίπεδο, ανδρικό ή γυναικείο. Μάλιστα, η Ντακάρ Αρένα ήταν ήδη σχεδόν γεμάτη την ώρα που διεξαγόταν ο αγώνας του χάλκινου μεταλλίου (Μάλι - Μοζαμβίκη), καθώς οι Σενεγαλέζοι είχαν αρχίσει να σχηματίζουν ουρές έξω από το στάδιο οκτώ ώρες πριν από την έναρξη του τελικού!

Το εντυπωσιακό (και πολύ θορυβώδες) κοινό δεν μπόρεσε πάντως να σπρώξει την Σενεγάλη στη νίκη. Η Νιγηρία ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του τελικού και νίκησε την διοργανώτρια 60-55, κατακτώντας αήττητη το δεύτερο συνεχόμενο Afrobasket και τέταρτο συνολικά στην ιστορία της.

Η ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΝΙΓΗΡΙΑΣ - ΣΕΝΕΓΑΛΗΣ

Οι αντιθέσεις γίνονται ακόμα μεγαλύτερες στην πιο φτωχή ήπειρο του πλανήτη και η Νιγηρία και η Σενεγάλη αποτελούν δύο καλά παραδείγματα. Το 2018 η Νιγηρία προσδιορίστηκε από το αμερικανικό Ίδρυμα Ερευνών Brookings ως η φτωχότερη χώρα του κόσμου, καθώς πάνω από 87 εκατομμύρια άνθρωποι (από τα 191 που έχει πληθυσμό) ζουν στο επίπεδο της φτώχειας.

Η Σενεγάλη, από την άλλη, σύμφωνα με έκθεση του Ιανουαρίου είναι μία από τις πιο ραγδαία αναπτυσσόμενες χώρες της Αφρικής τα τελευταία χρόνια, με τους ρυθμούς ανάπτυξης να φτάνουν το 7% μέσα στο 2019.

Δείτε και μόνοι σας τι έγινε την Κυριακή στον τελικό του Afrobasket:


Photo credits: FIBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ