ΠΟΛΟ

Α1 πόλο ανδρών: Ασταμάτητος ο Ολυμπιακός, δύσκολα η Βουλιαγμένη

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΟΣΦΠ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΟΣΦΠ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός πήρε εύκολα ακόμα ένα τρίποντο στην Α1 πόλο των ανδρών επικρατώντας με 18-4 επί του ΓΣ Περιστερίου. Αγχωτική νίκη για τη Βουλιαγμένη.

Στο ρελαντί ξεπέρασε και το εμπόδιο του ΓΣ Περιστερίου ο Ολυμπιακός, που επικράτησε με 18-4 του αντιπάλου του για την 9η γωνιστική της Α1 Ανδρών (μία ημέρα μετά τη βράβευσή του ως Κορυφαία ομάδα του Ελληνικού Αθλητισμού το 2018 από τον ΠΣΑΤ), στο Εθνικό κολυμβητήριο του Πειραιά "Π. Καπαγέρωφ".

Έτσι οι ερυθρόλευκοι διατήρησαν το απόλυτο (9 στα 9) και τη μοναξιά της κορυφής και στρέφουν το βλέμμα τους στο επόμενο ευρωπαϊκό ματς για το Τσάμπιονς Λιγκ (Τετάρτη 19/12) με την ουγγρική Σόλνοκ.

Εξαιρετικό ματς, με όλα τα στοιχεία του ντέρμπι, ήταν αυτό στο κολυμβητήριο του Λαιμού, ανάμεσα στον ΝΟ Βουλιαγμένης και τον Υδραϊκό, με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών. Ο ΝΟΒ επικράτησε τελικά δύσκολα με 8-7 και παρέμεινε μόνος δεύτερος στη βαθμολογία.

Δύο διαφρετικά πρόσωπα είχε το παιχνίδι στον Λαιμό. Στα δύο πρώτα οκτάλεπτα ο Υδραϊκός κατάφερε να αιφνιδιάσει τους "μπέμπηδες" του Χρβόγιε Κόλιανιν και να προηγηθεί με 3-1 και 4-3 (στις αρχές του τρίτου), αλλά στη συνέχεια οι Βουλιαγμενιώτες βελτιώθηκαν σε όλους τους τομείς, έσφιξαν την άμυνά τους, βρήκαν λύσεις στην επίθεση και έκαναν την ανατροπή, περασαν μπροστά με 6-4 και 8-6. Ο Υδραϊκός μείωσε σε 8-7, είχε την ευκαιρία ακόμα και να ισοφαρίσει στο φινάλε, αλλά ο τερματοφύλακας του ΝΟΒ Δημήτρης Κουρούβανης είπε "όχι".

Σύμφωνα με το φύλλο αγώνα:"Στο 4.22 πριν από τη λήξη της τρίτης περιόδου αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ο προπονητής του ΝΟ Βουλιαγμένης Μάριος Κάσδαγλης, για έντονη διαμαρτυρία στους διαιτητές".

Ο ΠΑΟΚ πήρε σπουδαία νίκη με 9-8 επί του Εθνικού Πειραιά, στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης, για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών και ανεβαίνει συνεχώς στη βαθμολογία.

Οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να επιστρέψουν στο παιχνίδι και να κάνουν απίστευτη ανατροπή, καθώς είχαν βρεθεί να χάνουν με 7-4 στις αρχές του τρίτου οκτάλεπτου. Και με ένα σερί 5-0 (και κορυφαίο τον Καρούνζτο), πέρασαν μπροστά με 9-7 και απλώς ο Εθνικός μείωσε στο τελικό 9-8.

Σύμφωνα με το φύλλο αγώνα: "Στο 3.48 πριν από τη λήξη της 4ης περιόδου αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ο βοηθός προπονητή του Εθνικού Νίκος Βενετόπουλος για εξύβριση προς τον διαιτητή, καθώς τον αποκάλεσε αστείο και γελοίο".

Τα χρειάστηκε λίγο στο δεύτερο οκτάλεπτο και στις αρχές του τρίτου, όταν ισοφαρίστηκε, αλλά τελικά επικράτησε με 10-6 ο ΑΝΟ Γλυφάδας επί του ΝΟ Χίου Astra Airlines, στο μεταξύ τους παιχνίδι για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών, στο κολυμβητήριο "Αντ. Δημητρόπουλος". Έτσι η ομάδα του Δημήτρη Μάζη, που ξέσπασε στο δεύτερο ημίχρονο, ανέβηκε στην 4η θέση της βαθμολογίας, ενώ οι Χιώτες παραμένουν στα χαμηλά.

Ο Απόλλων Σμύρνης συνεχίζει την πολύ καλή πορεία του στο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών. Νίκησε με 10-7 στο κολυμβητήριο Γουδή τον ΝΟ Χανίων, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής και παραμένει σταθερά μόνος στην 3η θέση της βαθμολογίας, έχοντας φτάσει στους 21 βαθμούς.

Οι Απολλωνιστές ήταν κυρίαρχοι από το ξεκίνημα του αγώνα, άνοιξαν τη διαφορά μέχρι και τα πέντε γκολ (9-4 στις αρχές τους τέταρτου οκτάλεπτου), με αιχμή του δόρατος και πάλι τον Μοσκόφ (6 γκολ) και απλά οι Χανιώτες μείωσαν στο τέλος στα τρία και στο τελικό 10-7.

Πολύτιμη νίκη στην έδρα του πέτυχε το Παλαιό Φάληρο στη μάχη που δίνει για αποφυγή των πλέι άουτ. Οι Φαληριώτες επιβλήθηκαν με 11-6 του ουραγού ΟΦΘ NEOTEX, στο ματς που έκλεισε την αυλαία της 9ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών, το βράδυ του Σαββάτου (15/12) και έφτασαν στους 9 βαθμούς.

Σε ένα παιχνίδι που είχε ένταση, νεύρα και αποβολές, οι παίκτες του Τεό Λοράντου πήραν μια σημαντική διαφορά (5-1) στις αρχές του δεύτερου οκτάλεπτου, αλλά ο ΟΦΘ μείωσε σε 6-5 στις αρχές του τρίτου. Στο 3.13 της τρίτης περιόδου, όμως, ο Β. Αληχανίδης του ΟΦΘ αποβλήθηκε χωρίς αντικατάσταση για βιαιοπραγία και το Φάληρο είχε 4 λεπτά με παίκτη παραπάνω. Ο βοηθός προπονητή των Θεσσαλονικέων Γιάννης Παπαγιαννάκης αντίκρισε την κόκκινη κάρτα και έφυγε, ενώ αποβλήθηκε με αντικατάσταση και ο Βαχαρέλης. Το Φάληρο εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση και ξέφυγε με 8-5 και έφτασε στην άνετη νίκη στο φινάλε.

ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΑΓΩΝΑ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ 18-4

Τα οκτάλεπτα: 5-1, 4-1, 4-1, 5-1.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Γαλανόπουλος, Μυλωνάκης 2, Σκουμπάκης 2, Γενηδουνιάς 2, Φουντούλης, Νικολαϊδης 1, Κάκαρης 1, Μουρίκης 1, Γούνας 4, Αργυρόπουλος – Κανακάκης 2, Ομπράντοβιτς 3, Χαλυβόπουλος Αρ.

ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (Κώστας Λούδης): Δαλμάρας, Παπανικολάου, Γκαρντιγιάν, Σπούνερ 2, Γερακούδης 1, Κουκουμάκης, Σκαρπέλης, Φαναριώτογλου, Αγκόρτσας 1, Κλήμος, Φωκάς, Τσαγκάρης, Τσαλίκης.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ - ΥΔΡΑΪΚΟΣ 8-7

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 1-2, 4-3, 2-1.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Μάριος Κάσδαγλης): Κουρούβανης Δ., Μπάσιτς 2, Καλογερόπουλος, Γκιουβέτσης 3, Σταμέλος, Γούβης, Αφρουδάκης 1, Μπούχα, Ποντικέας, Καπετανάκης 1, Τίγκας, Σολανάκης 1, Ανδρεάδης, Χριστοφορίδης, Ηλιόπουλος.

ΥΔΡΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Κραβαρίτης): Φλέγκας, Καζάζης 1, Μιτελούδης 1, Κοκκινάκης, Πρέκας, Καλαργυρός, Μπλάνης 1, Χονδροκούκης, Αργυρόπουλος Κ., Στελλάτος 1, Τσαχιλίδης 1, Ίρβινγκ 2, Μαντής, Ρουμάνης.

ΠΑΟΚ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ 9-8

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 2-3, 2-1, 3-1

ΠΑΟΚ (Πάνος Βέργος): Τζωρτζάτος, Σαρησάββας, Ζάτοβιτς 1, Κόχειλας, Κουλούρης, Βοζίκης, Κεχαλάρης, Καρούντζος 3, Παυλίδης Χρ., Σολεϊμανιπάκ, Χαραλαμπόπουλος 2, Μουρατίδης 3, Μανθογιάννης, Τάτσης, Παπαδομανωλάκης.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Φάνης Κουντουδιός): Καραμπέτσος, Τζώρτζης, Θαλασσινός, Τεσάνοβιτς 2, Καλαϊτζής 3, Λιαπάκης 1, Παπαδόγκωνας 2, Καραβιώτης, Φώσκολος, Μπεριστιάνος, Βαλιανάτος, Σπηλιώπουλος, Πρωτοψάλτης, Ξυλούρης.

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ - ΝΟ ΧΙΟΥ Astra Airlines 10-6

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 1-1, 3-1, 3-2.

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ (Δημήτρης Μάζης): Γαβαλάς Θ., Τρας, Περόπουλος, Κουτσιαλής 2, Μπραϊμης 1, Φωτόπουλος, Γιαννόπουλος, Αλβέρτης 3, Χατζηγούλας, Παπασηφάκης 2, Παπανικολάου 2, Παπούκας, Σαλτέρης, Γέμελος, Χαλυβόπουλος Ιπ.

ΝΟ ΧΙΟΥ (Μάκης Μικέδης): Γρηγοριάδης, Μιμίδης Στ. 2, Καρακούρος Μιχ., Τζελάτης, Παππάς, Μιμίδης Μιχ., Κανδιόγλου 1, Μόκκας, Σωτηριάνος, Γαβαλάς, Μπλάζεβιτς 2, Ντούλος 1, Καρακούρος Ιων., Κόλλιας, Γδύσης.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ 10-7

Τα οκτάλεπτα: 5-2, 1-0, 2-2, 2-3.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιάννης Κατρουτζανάκης): Γαλανίδης, Ραμίρεζ, Μητρόπουλος, Σαρτζετάκης 1, Μοσκόφ 6, Θεοδόσης - Παπαλουκάς, Παπαδόπουλος Γ. 1, Μαυρωτάς Λ., Παπαγεωργίου 1, Δερμιτζάκης Δ., Γραμματικός 1, Αλαμάνος, Κουμής, Γιαννουρής, Αναγνωστόπουλος.

ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ (Ηλίας Μαχαίρας): Λεβεντάκης, Παπαδόπουλος Τρ., Πετρόχειλος 1, Νάστραν 1, Χατζηκυριακάκης, Λειψάκης, Βουλγαράκης 3, Χαριτάκης 1, Μπαριωτάκης, Κατσουλάκης, Αγιοργούσης 1, Μαζοκοπάκης, Πολογεώργης.

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ - ΟΦΘ NEOTEX 11-6

Τα οκτάλεπτα: 4-1, 1-2, 3-2, 3-1.

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ (Τεό Λοράντος): Κατσαγούνος Δ., Γωνιωτάκης 1, Γαρδίκας 4, Αλαφραγκής, Βιτέλλας, Τοράκης, Τσολακούδης, Ρομπόπουλος 2, Αλεξίου 1, Τρούλος 2, Μοσχοβέλης, Δήμου 1, Μητράκης, Κατσαγούνος Γ., Αθυμαρίτης.

ΟΦΘ NEOTEX (Τέλης Κορίτσας): Φαρσαρής, Δανιήλ, Προσινικλής Π. 1, Αληχανίδης Αβ. 2, Γιώρτσιος 1, Φοροτζίδης Χρ., Παυλίδης, Αληχανίδης Βασ. 1, Δημητριάδης 1, Πισσίας, Αντιβαλίδης, Βαχαρέλης, Φοροτζίδης Ρ., Παπαμανωλιουδάκης.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 9ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 15/12

ΑΟ Παλαιού Φαλήρου – ΟΦΘ ΝΕΟΤΕΧ 11-6

ΠΑΟΚ – Εθνικός 9-8

Ολυμπιακός – ΓΣ Περιστερίου 18-4

Απόλλων Σμύρνης – ΝΟ Χανίων 10-7

ΝΟ Βουλιαγμένης – Υδραϊκός 8-7

ΑΝΟ Γλυφάδας – ΝΟ Χίου Astra Lines 10-4

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ολυμπιακός 27

Βουλιαγμένη 22

Απόλλων Σμύρνης 21

Γλυφάδα 17

ΠΑΟΚ 15

Υδραϊκός 14

-----------------

ΝΟ Χανίων 13

Εθνικός 12

----------------

ΑΟ Παλαιού Φαλήρου 9

ΓΣ Περιστερίου 4

Χίος 3

ΟΦΘ 0

Σημείωση: Εκκρεμεί η απόφαση για τον μηδενισμό του ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ στον αγώνα με τον ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (15/12)

ΓΣ Περιστερίου – Απόλλων Σμύρνης

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός

Εθνικός – ΟΦΘ ΝΕΟΤΕΧ

ΝΟ Χίου ASTRA LINES – ΑΟ Παλαιού Φαλήρου

Υδραϊκός – ΑΝΟ Γλυφάδας

ΝΟ Χανίων – ΝΟ Βουλιαγμένης

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ