ΠΟΛΟ

Α1 πόλο ανδρών: Μεγάλη νίκη η Γλυφάδα, οριστικά δεύτερος ο ΝΟΒ

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ - ΧΑΝΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI)
Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ - ΧΑΝΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Γλυφάδα με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Παπανικολάου (4 γκολ) επικράτησε με 14-4 επί του Υδραϊκού στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Α1 πόλο ανδρών. Εξασφάλισε τη δεύτερη θέση η Βουλιαγμένη.

Σφράγισε και με τη βούλα την κατάκτηση της 2ης θέσης στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών ο ΝΟ Βουλιαγμένης, αφού επιβλήθηκε στην έδρα του επί του ΝΟ Χανίων με 16-10 και διατήρησε τη διαφορά διαφορά των 4 βαθμών από τον 3ο Απόλλωνα, μία στροφή πριν από το φινάλε.

Έτσι ο ΝΟΒ θα αποφύγει την Α' φάση των πλέι οφ και θα μπει στη Β’ Φάση (απευθείας στην τετράδα) και θα περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του επί του οποίου θα έχει πλεονέκτημα έδρας.

Στο μαςτ με τον ΝΟ Χανίων (που θα δώσει μέχρι τελευταία αγωνιστική τη μάχη αποφυγής των πλέι άουτ), η ομάδα του Χρβόγιε Κόλιανιν άφησε πίσω της το μουδιασμένο ξεκίνημα, κατά το οποίο βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-2 και στη συνέχεια επέβαλε το ρυθμό της σε ένα παιχνίδι που παίχτηκε ελεύθερο πόλο.

Υπερπολύτιμη νίκη και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο πέτυχε ο ΑΝΟ Γλυφάδας στην έδρα του, για την 21η και προτελευταία αγωνιστική τους πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών. Η ομάδα του Δημήτρη Μάζη επιβλήθηκε με 14-4 επί του Υδραϊκού, στο πιο σημαντικό ματς της αγωνιστικής και ανέβηκε, μάλιστα, στην 5η θέση της βαθμολογίας, με 32 βαθμούς, αφήνοντας πίσω της δύο βαθμούς τον σημερινό αντίπαλό της Υδραϊκό (6ος) και τον ΠΑΟΚ (7ος, είχε χάσει για την ίδια αγωνιστική από τον Ολυμπιακό την περασμένη Κυριακή), που έχουν 30.

Στην 22η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου (13/4), ο ΑΝΟΓ θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον ΝΟ Χανίων, ο Υδραϊκός παίζει στην έδρα του με το Παλαιό Φάληρο και ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Οι Γλυφαδιώτες κυριάρχησαν κατά κράτος στο παιχνίδι με τον Υδραϊκό στο "Αντ. Δημητρόπουλος" και, με όπλα την πολύ καλή άμυνα και τις σωστές επιλογές επιθετικά (βρίσκοντας λύσεις με όλους τους τρόπους), έχτισε από νωρίς μια μεγάλη διαφορά που την αύξησε και στα δέκα γκολ μέχρι το τέλος.

Με ανατροπή στα τελευταία λεπτά, ο Απόλλων Σμύρνης νίκησε με 10-9 τον ΓΣ Περιστερίου, στο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης, για την 21η αγωνιστική της Α1 Ανδρών.

Η ομάδα του Κώστα Λούδη μπήκε πολύ δυνατά και προηγήθηκε με 0-4, ωστόσο ο Απόλλων μάζεψε σιγά σιγά τη διαφορά και έφτασε στην τελική επικράτηση με τον Στάθη Παπαγεωργίου να πετυχαίνει το νικητήριο γκολ για τους γηπεδούχους.

Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι με συνεχείς ανατροπές, στο Ρέστειο κολυμβητήριο, το Παλαιό Φάληρο πήρε μια σημαντική νίκη επί του ΝΟ Χίου Astra Airlines, με 7-5, για την 21η και προτελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών.

Έτσι, οι Φαληριώτες εδραιώνονται στην προνομιούχο 8η θέση της βαθμολογίας, με την οποία αποφεύγονται τα πλέι άουτ, με 26 βαθμούς, πέντε περισσότερους από τον ΝΟ Χανίων (έχασε από τον ΝΟΒ), για τον οποίο, όμως, εκκρεμεί το παιχνίδι με τον ΟΦΘ. Αν αυτό το πάρουν τελικά οι Κρητικοί, οι βαθμοί διαφοράς θα είναι στους δύο και όλα θα κριθούν, για το ποια από τις δύο ομάδες θα αποφύγει τα πλέι άουτ, στην 22η και τελευταία αγωνιστική (όπου το Παλαιό Φάληρο παίζει εκτός έδρας με τον Υδραϊκό και ο ΝΟ Χανίων φιλοξενεί τον ΑΝΟ Γλυφάδας.

Όσον αφορά στον ΝΟ Χίου η καλύτερη θέση που μπορεί να πάρει είναι η 10η. Στη διακύμανση του σκορ: Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 4-1, αλλά οι Χιώτες αντεπιτέθηκαν και πέρασαν μπροστά με 5-4 στο τέλος της τρίτης περιόδου. Με τη σειρά της, όμως, η ομάδα του Τεό Λοράντου (που δεν ήταν στον πάγκο, καθώς ήταν τιμωρημένος), έκανε την τελική αντεπίθεση και με ένα δικό της σερί 3-0 πήρε τη νίκη (τα γκολ οι Τρούλος 5-5 στο 7.25 και Τοράκης τα δυο νικηφόρα, 6-5 στο 5.51 και 7-5 στο 3.35).

Ο Εθνικός Πειραιά παρέμεινε στην 4η θέση της βαθμολογίας, μια στροφή πριν από το τέλος της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών, καθώς επιβλήθηκε για την 21η αγωνιστική του ΟΦΘ NEOTEX με 14-7, μέσα στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο.

Ο Εθνικός απέχει δύο βαθμούς από τον 5ο ΑΝΟ Γλυφάδας (34 έναντι 32), αλλά επειδή έχει πολύ δύσκολο έργο την 22η και τελευταία αγωνιστική, καθώς αντιμετωπίζει το συμπολίτη του, πρωτοπόρο και αήττητο Ολυμπιακό, το πιθανότερο είναι ότι θα περιμένει το αποτέλεσμα του αγώνα ΝΟ Χανίων - ΑΝΟΓ για να δεί αν θα είναι 4ος ή 5ος.

ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΑΓΩΝΑ

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ – ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ 16-10.

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 5-1, 6-4, 4-3.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Χρβόγιε Κόλιανιν): Κουρούβανης Δ., Μπάσιτς 1, Καλογερόπουλος 2, Γκιουβέτσης 1, Κουρούβανης Ν. 2, Γούβης 1, Αφρουδάκης 2, Μπούχα 3, Ποντικέας, Καπετανάκης, Τίγκας 3, Σολανάκης 1, Ανδρεάδης, Χριστοφορίδης, Δήμου Π.

ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ (Ηλίας Μαχαίρας): Λεβεντάκης, Αποστολάκης 1, Πετρόχειλος 1, Νάστραν, Χατζηκυριακάκης, Μπατάκης, Βουλγαράκης 4, Χαριτάκης 1, Μπαριωτάκης, Κατσουλάκης 1, Πολύζος 1, Μαζοκοπάκης 1, Πολογεώργης, Λειψάκης.

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ – ΥΔΡΑΪΚΟΣ 14-4.

Τα οκτάλεπτα: 3-0, 4-1, 2-2, 5-1.

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ (Δημήτρης Μάζης): Γαβαλάς Θ., Τρας 1, Περόπουλος 2, Κουτσιαλής 1, Μπραΐμης, Φωτόπουλος, Γιαννόπουλος 2, Αλβέρτης, Χατζηγούλας 2, Παπασηφάκης 2, Παπανικολάου Ν. 4, Γαλάνης, Σαλτέρης, Γέμελος, Χαλυβόπουλος Ιπ.

ΥΔΡΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Κραβαρίτης): Φλέγκας, Καζάζης, Μιτελούδης, Κοκκινάκης 1, Πρέκας, Καλαργυρός, Μπλάνης, Χονδροκούκης 1, Αργυρόπουλος Κ., Στελλάτος, Τσαχιλίδης, Ίρβινγκ 2, Μάντης, Ρουμάνης.

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ - ΝΟ ΧΙΟΥ Astra Airlines 7-5

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 1-1, 0-3, 3-0.

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ (Αργύρης Θεοδωρόπουλος): Κατσαγούνος Δ., Γωνιωτάκης, Γαρδίκας 2, Αλαφραγκής, Βιτέλλας, Τοράκης 2, Τσολακούδης 1, Ρομπόπουλος 1, Αλεξίου, Τρούλος 1, Δήμου, Μητράκης, Κατσαγούνος Γ., Μοσχοβέλης.

ΝΟ ΧΙΟΥ Astra Airlines (Γιώργος Ντόσκας): Γρηγοριάδης, Μιμίδης Στ. 1, Ρουστάμοφ 1, Τζελάτης, Παππάς, Μιμίδης Μ., Κανδιόγλου, Σωτηριανός, Γκίλλας, Γαβαλάς Σπ. 1, Ρούντα 1, Ντούλος 1, Κούτης, Κόλλιας, Καρακούρος Μ.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ 10-9

Τα οκτάλεπτα: 2-4, 3-3, 3-1, 2-1.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιάννης Κατρουτζανάκης): Κουμής, Ραμίρεζ 1, Αναγνωστόπουλος, Σαρτζετάκης, Μοσκόφ 3, Θεοδόσης - Παλαλουκάς, Παπαδόπουλος Γ. 2, Γιαννουρής, Παπαγεωργίου 3, Δερμιτζάκης 1, Γραμματικός, Αλαμάνος, Τροβάς, Ξανθόπουλος, Μαυρωτάς Αρ.

ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (Κώστας Λούδης): Καζάκος, Παπανικολάου Αλ. 1, Κατρίτσης, Παζαϊτης, Γερακούδης 1, Κουκουμάκης 4, Σκαρπέλης 1, Φαναριώτογλου 1, Αγκόρτσας, Κλήμος, Φωκάς, Τσαγκάρης 1, Δαλμάρας, Τσιφτσής, Αμπατζής.

ΟΦΘ NEOTEX - ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ 7-14

Τα οκτάλεπτα: 3-5, 2-2, 1-3, 1-4.

ΟΦΘ NEOTEX (Τέλης Κορίτσας): Σιορδίλης, Δανιήλ 1, Τερτιρόπουλος, Παυλίδης Β., Γιώρτσιος 2, Μπιτσάκης, Ζαρκαντζάς, Αληχανίδης Β. 1, Δημητριάδης 3, Πισσίας, Αντιβαλίδης, Βαχαρέλης, Φαρσαρής, Παπαμανωλιουδάκης.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Φάνης Κουντουδιός): Καραμπέτσος, Τζώρτζης, Θαλασσινός 1, Τεσάνοβιτς 3, Καλαϊτζής, Λιαπάκης 1, Παπαδόγκωνας, Καραβιώτης, Φώσκολος 4, Μπεριστιάνος 4, Βαλιανάτος, Σπηλιόπουλος, Ξυλούρης 1.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 20ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Κυριακή 24/3

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 15-9

Τετάρτη 27/3

Απόλλων Σμύρνης – ΓΣ Περιστερίου 10-9

ΟΦΘ ΝΕΟΤΕΧ – Εθνικός 7-14

ΑΟ Παλαιού Φαλήρου – ΝΟ Χίου Astra Lines 7-5

ΑΝΟ Γλυφάδας – Υδραϊκός 14-4

ΝΟ Βουλιαγμένης – ΝΟ Χανίων 16-10

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ομάδα Αγώνες Βαθμοί
1 Ολυμπιακός 21 63
2 Βουλιαγμένη 21 52
3 Απόλλων Σμύρνης 21 48
4 Εθνικός 21 34
5 ΑΝΟ Γλυφάδας 21 32
6 Υδραϊκός 21 30
7 ΠΑΟΚ 21 30
8 Παλαιό Φάληρο 21 26
9 ΝΟ Χανίων 20 21
10 ΝΟ Χίου 21 15
11 Γ.Σ. Περιστερίου 21 15
12 ΟΦΘ 20 0

Σημείωση:Ο ΓΣ Περιστερίου έχει έναν (1) Μηδενισμό και μείον έναν (-1) βαθμό, ενώ εκκρεμεί η απόφαση για τον αγώνα ΝΟ Χανίων – ΟΦΘ ΝΕΟΤΕΧ

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (13/4)

ΝΟ Χανίων – ΑΝΟ Γλυφάδας

Υδραϊκός – ΑΟ Παλαιού Φαλήρου

ΝΟ Χίου – ΟΦΘ

Εθνικός – Ολυμπιακός

ΠΑΟΚ – Απόλλων Σμύρνης

ΓΣ Περιστερίου – ΝΟ Βουλιαγμένης

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ