ΠΟΛΟ

Α1 πόλο ανδρών: Συγκινητικές στιγμές στο Χίος - Εθνικός για τον Μαντή

Α1 πόλο ανδρών: Συγκινητικές στιγμές στο Χίος - Εθνικός για τον Μαντή

Το αγωνιστικό κομμάτι πέρασε σε δεύτερη μοίρα στην αναμέτρηση του ΝΟ Χίου με τον Εθνικό αφού οι δύο ομάδες τίμησαν την μνήμη του αδικοχαμένου, Αδαμάντιου Μαντή.

Η εκδήλωση μνήμης για τον αδικοχαμένο τερματοφύλακα του ΝΟ Χίου Αδαμάντιο Μαντή, στο Ιωνικό κολυμβητήριο του νησιού της μαστίχας, που έγινε το Σάββατο (9/11) το απόγευμα πριν από την έναρξη του αγώνα ΝΟ Χίου Astra Air Lines - Εθνικός Πειραιά 7-8, για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών, έφερε σε δεύτερη μοίρα το αγωνιστικό κομμάτι.

Ο 21χρονος πολίστας, που έχασε τη ζωή του τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής σε τροχαίο, τιμήθηκε από συμπαίκτες και αντιπάλους, στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι της τελευταίας του ομάδας, του ΝΟ Χίου, απέναντι στον Εθνικό.

Κατά την παρουσίαση των δύο ομάδων αναγνώστηκε το όνομά του κανονικά, ενώ oι παίκτες των δύο ομάδων μίλησαν γι αυτόν και άφησαν λουλούδια στο σημείο που είχε τοποθετηθεί ένα μεγάλο πανό από τους ανθρώπους του ΝΟ Χίου με τη φωτογραφία του αθλητή. Το κλίμα ήταν βαρύ και συναισθηματικά φορτισμένο, ενώ κατά την έναρξη κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή. Από πλευράς ΚΟΕ τιμητικό λόγο ανέγνωσε ο Α' Αντιπρόεδρος Γιώργος Κατσαρός, ενώ ανθοδέσμες κατέθεσαν ο Δήμαρχος, αλλά και ο Αντιπεριεάρχης Χίου. Στο φύλλο αγώνα δεν υπήρξε Νο 1 για τον ΝΟ Χίου και τερματοφύλακας ήταν ο Ι. Καρακούρος με το Νο 13.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Εθνικός έφυγε με σπουδαίο "διπλό", με 8-7, χάρη σε γκολ του Θαλασσινού στην κόντρα 1.15 πριν από τη λήξη του παιχνιδιού, αλλά έχοντας κάνει τεράστια ανατροπή στο φινάλε, καθώς είχε βρεθεί να χάνει και με 7-5.

Εκτός έδρας πέτυχε την πέμπτη νίκη του στο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών ο Υδραϊκός (έχει και μια ισοπαλία σε επτά αγώνες), καθώς επικράτησε με 11-9 του ΑΝΟΓ στο κολυμβητήριο «Αντώνης Δημητρόπουλος» της Γλυφάδας.

Με τους δύο Αμερικανούς της σε μεγάλη μέρα, τον Ίρβινγκ και τον Όμπερτ, που πέτυχαν έξι και τρία γκολ αντίστοιχα και με ένα ξεπέταγμα στο τρίτο οκτάλεπτο, η ομάδα του Δημήτρη Κραβαρίτη πήρε τη σπουδαία νίκη που την ανεβάζει προσωρινά στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με 16 βαθμούς, ενώ το συγκρότημα του Δημήτρη Μάζη παράμεινε στους 6 βαθμούς.

Πριν από την έναρξη του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αδικοχαμένου τερματοφύλακα του ΝΟ Χίου Αδαμάντιου Μαντή, που έχασε τη ζωή του τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής σε τροχαίο. Ο άτυχος αθλητής είχε φορέσει στο παρελθόν το σκουφάκι και των δύο αυτών ομάδων.

Ο ΠΑΟΚ έφτασε στην τρίτη νίκη του στο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών. Αν και δυσκολεύτηκαν στο φινάλε, οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να λυγίσουν την αντίσταση του Παλαιού Φαλήρου και να επιβληθούν με 10-9 για την 7η αγωνιστική, στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης.

Το ματς ήταν ντέρμπι, με συγκλονιστική εξέλιξη, συνεχείς εναλλαγές στο σκορ και ανατροπές. Ο Δικέφαλος του Βορρά προηγήθηκε με 4-1 στο πρώτο οκτάλεπτο, αλλά στη συνέχεια οι Φαληριώτες κατάφεραν να ισοφαρίσουν και να προηγηθούν με 5-4 στις αρχές της τρίτης περιόδου. Η ομάδα του Βέργου, όμως, ξαναπήρε τα ηνία και έφτασε να προηγείται με 9-6 στο 5.35 πριν από τη λήξη του αγώνα. Οι παίκτες του Λοράντου, όμως, δεν το έβαλαν κάτω και με σερί 3-0 ισοφάρισαν σε 9-9, 1.16 πριν από το φινάλε με τον εκ των πρωταγωνιστών της Γωνιωτάκη.

Στο 0.17, όμως, έγινε η φάση που ήταν καθοριστική για την εξέλιξη του αγώνα. Όπως αναφέρει και το φύλλο αγώνα: "αποβλήθηκε χωρίς αντικατάσταση (και κόκκινη κάρτα) ο αθλητής Νο 11 του ΑΟΠ Φαλήρου Ντε Σόουζα, γιατί βιαιοπράγησε σε αντίπαλο". Έτσι ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι στο οποίο ευστόχησε ο κορυφαίος του παίκτης Μπλάζεβιτς, για το τελικό 10-9. Στα τελευταία 17 δευτερόλεπτα (που έπαιζε και με παίκτη παραπάνω ο ΠΑΟΚ) δεν άλλαξε κάτι.

Ο Πανιώνιος πέτυχε με ανατροπή και μάλιστα εκτός έδρας τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του και τρίτη συνολικά στο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών και με συνολικά 10 βαθμούς (έχει και μια ισοπαλία) παραμένει σταθερά στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας.

Οι κυανέρυθροι της Νέας Σμύρνης επικράτησαν με 9-7 του Παναθηναϊκού για την 7η αγωνιστική, στο κολυμβητήριο του πάρκου Γουδή. Η ομάδα του Κώστα Δήμου είχε βρεθεί πίσω με 5-3 στο σκορ στο ημίχρονο, αλλά με ένα ξέσπασμα στο τρίτο οκτάλεπτο, όπου είχε ένα σερί 4-0, ανέτρεψε την εις βάρος της κατάσταση και μετά το κύπελλο, πέτυχε και δεύτερη συνεχόμενη νίκη επί των πρασίνων μέσα σε λίγες ημέρες, αυτή τη φορά για το πρωτάθλημα.

Ο Παναθηναϊκός, που ήταν σαφώς βελτιωμένος σε σχέση με προηγούμενες εμφανίσεις του, εδικά στο πρώτο μέρος του παιχνιδιού, παρέμεινε στη τελευταία θέση χωρίς βαθμό.

ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΑΓΩΝΑ

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ – ΥΔΡΑΪΚΟΣ 9-11

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 1-4, 2-2, 3-2.

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ (Δημήτρης Μάζης): Γαβαλάς Θ., Τζελάτης, Παπούκας 1, Μαυρωτάς Λ., Τρας Μ., Περόπουλος, Μπραΐμης 1, Τρας Τζ. 1, Χατζηγούλας, Φωτόπουλος 2, Νιαρχάκος, Αλβέρτης 4, Κουβουβάνης Δ., Γαλάνης, Λεμπέσης.

ΥΔΡΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Κραβαρίτης): Γαλανόπουλος, Κόχειλας, Γούρας, Κοκκινάκης, Χατζηκυριακάκης 1, Πρέκας, Μπλάνης, Αλευρόπουλος, Αργυρόπουλος Κ., Παπασηφάκης 1, Τσαχειλίδης, Καπετανάκης, Πολωγεώργης, Όμπερτ 3, Ίρβινγκ 6.

ΝΟ ΧΙΟΥ Astra Airlines – ΕΘΝΙΚΟΣ 7-8

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 3-3, 1-2, 0-1.

ΝΟ ΧΙΟΥ (Γιώργος Ντόσκας): Μιμίδης Στ. 1, Μιμίδης Μ., Μπερτόλης, Παππάς 1, Κουλιεράκης, Κανδιόγλου, Μόκκας 1, Κουρλιάφτης 3, Ντούλος, Καρακούρος Ι., Καρακούρος Μ. 1, Γκίλλας.

ΕΘΝΙΚΟΣ (Φάνης Κουντουδιός): Καραμπέτσος, Θεοδόσης – Παπαλουκάς 1, Θαλασσινός 1, Τεσάνοβιτς 1, Κουτσιαλής 1, Παπαδόγκωνας, Χονδροκούκης 3, Πρωτοψάλτης 1, Λιαπάκης, Καραβιώτης, Βαλλιανάτος, Κατσαγούνος, Μπέλεσης.

ΠΑΟΚ - ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ 10-9

Τα οκτάλεπτα: 4-1, 0-3, 3-1, 3-4.

ΠΑΟΚ (Πάνος Βέργος): Γρηγοριάδης, Σαρησάββας 1, Λέκιτς 1, Προσινικλής Ν., Σγουρίδης, Κεχαλάρης 1, Καλαϊτζής 2, Παυλίδης, Παπάκος 1, Προσινικλής Π., Μπλάζεβιτς 4, Αντιβαλίδης, Μανθογιάννης, Βοζίκης, Νικολαϊδης Ι.

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ (Τεό Λοράντος): Χαϊδόπουλος, Γωνιωτάκης 3, Γαρδίκας 3, Αλαφραγκής, Αθυμαρίτης, Δίπλαρος, Τσολακούδης 2, Ρομπόπουλος, Κοπελιάδης, Τρούλος 1, Ντε Σόυζα, Γαβαλάς Ι., Μητράκης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 7-9

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 2-1, 0-4, 2-2.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Νίκος Βενετόπουλος): Παρασκευόπουλος, Χάλαρης Μ., Παπαδημητρίου Δ., Κόσιτς 1, Χατζηστεφάνου, Χριστοφορίδης, Μπιτσάκος, Πανταζόπουλος 3, Αθανασίου, Γκαράνης 2, Σμιθ, Κατσαγούνος 1, Σαλτέρης, Μοσχοβέλης, Παπαδημητρίου Αλ.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Κώστας Δήμου): Φλέγκας, Καζάζης 2, Γεωργακόπουλος, Σπούνερ, Δημακόπουλος, Καρακάσης, Γιαννόπουλος 1, Παπαδόπουλος Δ., Αλεξίου 1, Παττακός, Βέκκος 1, Δήμου Δ. 4, Στάθας, Δούκας, Μπουζαλάς.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 7ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

(04/11) Ολυμπιακός – Απόλλων Σμύρνης 17-5

Παναθηναϊκός – Πανιώνιος 7-9

ΝΟ Χίου – Εθνικός 7-8

ΠΑΟΚ – ΑΟ Παλαιού Φαλήρου 10-9

ΑΝΟ Γλυφάδας – Υδραϊκός 9-11

ΝΟ Χανίων – ΝΟ Βουλιαγμένης (19/11)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Θέση Ομάδα Βαθμοί
1 Ολυμπιακός 21
2 Απόλλων Σμύρνης 18
3 Υδραϊκός 16
4 ΝΟ Βουλιαγμένης 15
5 ΑΟ Παλαιού Φαλήρου 12
6 Πανιώνιος 10
7 ΠΑΟΚ 9
8 Εθνικός 9
9 ΑΝΟ Γλυφάδας 6
10 ΝΟ Χανίων 3
11 ΝΟ Χίου 3
12 Παναθηναϊκός 0

* ΝΟ Χανίων και Βουλιαγμένη έχουν ένα ματς λιγότερο.

Επόμενη αγωνιστική (16/11):

Υδραϊκός – ΑΟ Παλαιού Φαλήρου

Απόλλων Σμύρνης – ΠΑΟΚ

ΝΟ Βουλιαγμένης – Ολυμπιακός

Εθνικός – ΝΟ Χανίων

Πανιώνιος – ΝΟ Χίου

ΑΝΟ Γλυφάδας – Παναθηναϊκός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ