ΠΟΛΟ

Κύπελλο πόλο ανδρών: Ο Απόλλων απέκλεισε τη Βουλιαγμένη

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Απόλλων ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι της Β' φάσης του Κυπέλλου στο πόλο ανδρών αφού επιβλήθηκε με 6-5 επί της Βουλιαγμένης στο Λαιμό. Εύκολη πρόκριση για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ.

Με μια τεράστια πρόκριση στη Β' φάση του Κυπέλλου Ελλάδας υδατοσφαίρισης Ανδρών, εις βάρος ενός μεγάλου αντιπάλου, επανήλθε στις επιτυχίες ο Απόλλων Σμύρνης. Η ομάδα του Γιάννη Κατρουτζανάκη πέτυχε ένα ιστορικό "διπλό", καθώς επιβλήθηκε για πρώτη φορά μέσα στο κολυμβητήριο του Λαιμού επί του ΝΟ Βουλιαγμένης με 6-5, στο ντέρμπι της Α' φάσης του Κυπέλλου και προκρίθηκε πανηγυρικά.

Το παιχνίδι είχε όλα τα στοιχεία του ντέρμπι, με κλειστές άμυνες και διακριθέντες τους δύο τερματοφύλακες (κυρίως τον Γαλανίδη του Απόλλωνα, που ήταν καθοριστικός, αλλά και τον Τζωρτζάτο του ΝΟΒ). Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 3-1, οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν σε 3-3, οι Βουλιαγμενιώτες ξαναπήραν προβάδισμα με 5-3, στα μέσα της τρίτης περιόδου, αλλά η "ελαφρά ταξιαρχία" έκανε τη μεγάλη ανατροπή. Ο Μοσκόφ μείωσε σε 5-4 στο τέλος του τρότου οκτάλεπτου, αλλά ο μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Σαουδάραβας Μπάντερ Νάσερ που ισοφάρισε σε 5-5 και πέτυχε το νικητήριο γκολ (5-6), 5.05 πριν από τη λήξη (πέτυχε 3 γκολ συνολικά).

Ο Ολυμπιακός επικράτησε άνετα του ΝΟ Πατρών με 19-2 στην Α' φάση του Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση του θεσμού. Οι "ερυθρόλευκοι" ήταν ανώτεροι από την ομάδα της Πάτρας σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, με τον Σκουμπάκη να αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ με 5 τέρματα.

Πλέον, οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου στρέφουν το ενδιαφέρον τους στην αναμέτρηση της Παρασκευής (8/11. 20.00 ώρα Ελλάδας) με τη Σόλνοκ στην Ουγγαρία, για την 4η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ.

Σε ρυθμούς ρελαντί σφράγισε το εισιτήριο πρόκρισης στη Β’ Φάση του Κυπέλλου Ελλάδας υδατοσφαίρισης Ανδρών ο ΠΑΟΚ, καθώς επιβλήθηκε με 20-7 της ΠΕΚΕ Βροντάδου, που κατέβηκε με δέκα παίκτες στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης (και θα αγωνιστεί φέτος στο πρωτάθλημα της Α2. Η ομάδα του Πάνου Βέργου πλέον επικεντρώνεται στην εντός έδρας αναμέτρηση του Σαββάτου (9/11) με το Παλαιό Φάληρο για την 7η αγωνιστική της Α1.

Την πρόκριση στη Β’ Φάση του Κυπέλλου Ελλάδας υδατοσφαίρισης των Ανδρών εξασφάλισε το Παλαιό Φάληρο, καθώς επιβλήθηκε με 11-4 του ΝΟ Λάρισας στο Ρέστειο κολυμβητήριο, στον μεταξύ τους αγώνα της Α' φάσης.

Σε ένα παιχνίδι που έγινε σε έντονα φορτισμένη και συγκινησιακή ατμόσφαιρα, λόγω του αδόκητου χαμού του διεθνή τερματοφύλακα της ομάδας της Χίου Αδαμάντιου Μαντή, ο ΝΟ Χανίων νίκησε στην έδρα του τον ΝΟ Χίου Astra Airlines με 13-11 και προκρίθηκε στη Β' φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, αποκλείοντας από τη συνέχεια το συγκρότημα του νησιού της μαστίχας.

Οι άνθρωποι του ΝΟ Χανίων παρέδωσαν ανθοδέσμη στους παίκτες της Χίου και τους συλλυπήθηκαν για την απώλεια του συμπαίκτη τους, ενώ πριν από την έναρξη του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή, ως ελάχιστος φόρος τιμής στη μνήμη του αδικοχαμένου πολίστα (όπως και σε όλους τους αγώνες του Κυπέλλου). Στη σύνθεση του ΝΟ Χίου (που κατέβηκε στα Χανιά με δέκα παίκτες), εξάλλου, δεν υπήρχε Νο 1 στο συγκεκριμένο ματς, αλλά μόνο το Νο 13 για τον τερματοφύλακα της ομάδας Ι. Καρακούρο. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι, αλλά οι παίκτες του Μαχαίρα έκαναν τη διαφορά σε κρίσιμα σημεία του αγώνα και έφτασαν στη νίκη.

Τι κι αν θα αγωνίζεται φέτος στην Α2 Ανδρών; Ο ΓΣ Περιστερίου επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά την καλή παράδοση που έχει στο Κύπελλο Ελλάδας και πέτυχε μια σπουδαία πρόκριση σε βάρος ομάδας της Α1.

Η ομάδα του Κώστα Λούδη επιβλήθηκε στην έδρα της με 14-7 επί του ΑΝΟ Γλυφάδας, που αγωνίστηκε χωρίς αρκετούς βασικούς (Γαβαλά Θ., Τζελάτη, Παπούκα, Χατζηγούλα, Αλβέρτη) στο μεταξύ τους ματς της Α' φάσης της διοργάνωσης, προκρίθηκε στη Β' και φιλοδοξεί ότι μπορεί να βρεθεί και πάλι στο F-4, ενώ με την εμφάνισή της δείχνει πως είναι φαβορί για επάνοδο στη μεγάλη κατηγορία.

Ο Εθνικός πήρε το εισιτήριο για την επόμενη (Β') φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς νίκησε στο κολυμβητήριο της Γλυφάδας με 9-8 την ΑΕΚ, που τον δυσκόλεψε, αφού πάλεψε μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο το ματς, αλλά τελικά λύγισε από την ιστορική ομάδα του Πειραιά.

Ο Εθνικός προηγήθηκε και με τρία γκολ διαφορά, αλλά στο φινάλε η ΑΕΚ μείωσε στο γκολ κι ενώ απέμεναν 30 δευτερόλεπτα για το φινάλε, ο Εθνικός έχασε την μπάλα στα 2 δευτερόλεπτα, αλλά οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να απειλήσουν την εστία του Καραμπέτσου με το 8-9 να είναι και το τελικό σκορ.

Την πρόκριση στην Β’ Φάση του Κυπέλλου υδατοσφαίρισης Ανδρών πήρε άνετα ο Υδραϊκός, αφού επιβλήθηκε με 14-7 επί της ΑΕ Χαϊδαρίου στο κολυμβητήριο του Αλίμου. Η ομάδα του Δημήτρη Κραβαρίτη δεν είχε κανένα πρόβλημα να κάμψει την αντίσταση της μαχητικής ομάδα του Χαϊδαρίου (που αγωνίζεται στην Α2).

Οι γηπεδούχοι πήραν από νωρίς τα ηνία της αναμέτρησης και προηγήθηκαν με 5-0 στην πρώτη περίοδο. Από εκεί και πέρα ο τεχνικός της ύδρας έδωσε χρόνο συμμετοχής και σε παιδιά που δεν είχαν τόσα λεπτά στους αγώνες του πρωταθλήματος.

Οι 9 νικήτριες ομάδες προκρίνονται στη Β' φάση (29 Ιανουαρίου), η κλήρωση της οποίας θα πραγματοποιηθεί στις 13 Νοεμβρίου (11.00) στα γραφεία της ΚΟΕ.

ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΑΓΩΝΑ

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 5-6

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 0-2, 2-1, 0-2.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Χρβόγιε Κόλιανιν): Τζωρτζάτος, Μπάσιτς, Καλογερόπουλος 1, Γκιουβέτσης 2, Σταμέλος, Γούβης, Αφρουδάκης, Παπανικολάου, Ποντικέας 1, Κουρούβανης 1, Παπάζογλου, Βούξεβιτς, Ανδρεάδης, Ηλιόπουλος, Βλάσσης.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιάννης Κατρουτζανάκης): Γαλανίδης, Μπάντερ Νάσερ 3, Αλαμάνος, Γραμματικός, Μοσκόφ 2, Μπεριστιάνος, Παπαδόπουλος, Καρούντζος, Παπαγεωργίου, Δερμιτζάκης, Χαραλαμπόπουλος 1, Βιτέλλας, Καβουσάνος, Λουπάκης, Μπαμπανίκας.

ΠΑΟΚ – ΠΕΚΕ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ 20-7

Τα οκτάλεπτα: 5-2, 4-1, 7-1, 4-3.

ΠΑΟΚ (Πάνος Βέργος): Γρηγοριάδης, Αντιβαλίδης, Λέκιτς, Προσινικλής Ν., Σγουρίδης 1, Κεχαλάρης 6, Καλαϊτζής 4, Παυλίδης 1, Παπάκος 4, Προσινικλής Π., Μπλάζεβιτς 2, Κουγιούνης, Μανθογιάννης, Βοζίκης 2, Παπαδόπουλος.

ΠΕΚΕ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ (Γιώργος Μπελέγρης): Σωτηριάνος Ν. 1, Σωτηριάνος Γ., Βορριάς 1, Αραβανής Β. 2, Σωτηράκης, Σπυριδάκης, Γάφος, Καραβάς, Κώστας 3, Παγούδης.

ΝΟ ΠΑΤΡΩΝ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-19

Τα οκτάλεπτα: 0-4 , 0-4 , 1-6 , 1-5

ΝΟ ΠΑΤΡΩΝ (Παναγιώτης Βασιλόπουλος): Αθανασόπουλος, Τσίστας, Πολλάτος, Κανελλόπουλος, Μάγγος 1, Γουρδούπης, Ζερνιώτης, Κωνσταντακόπουλος, Νταλάπας, Γκότσης, Ανδρικόπουλος, Πασσάς 1, Αβαγιάνος, Νεγκίζ, Βυθούλκας

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βαγγέλης Δελακάς): Ζιβογίνοβιτς, Σκουμπάκης 5, Γενηδουνιάς 1, Δερβίσης 1, Κάκαρης 3, Μουρίκης, Γούνας 2, Αργυρόπουλος-Κανακάκης 3, Χαλυβόπουλος Ι. 2, Χαλυβόπουλος Α. 2, Δαλμάρας

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ – ΝΟ ΛΑΡΙΣΑΣ 11-4

Οκτάλεπτα: 4-0, 1-1, 2-2, 4-1.

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ (Τεό Λοράντος): Χαϊδόπουλος Σ., Γωνιωτάκης 2, Γαρδίκας, Αλαφραγκής 1, Αθυμαρίτης 1, Δίπλαρος, Τσολακούδης 1, Ρομπόπουλος, Κοπελιάδης 1, Τρούλος 2, Ντε Σόουζα 2, Κοντονής 1, Μητράκης, Μανδαλιός, Κουρμελές.

ΝΟ ΛΑΡΙΣΑΣ (Γιάννης Θεοχάρης): Μπεζιλιώτης, Μεταξιώτης, Ζακυνθινός, Στεργίου 1, Δανιήλ, Γεωργίου, Ζαφείρου, Κόρακας 1, Ευσταθίου, Πατούνας 1, Πατσίκας, Δίπλας, Θεοδωρόπουλος, Παπαδόπουλος 1.

ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ - ΝΟ ΧΙΟΥ Astra Airlines 13-11

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 4-4, 2-2, 4-3.

ΝΟΧ ΑΝΕΚ LINES (Ηλίας Μαχαίρας): Λεβεντάκης, Αποστολάκης 1, Μανιουδάκης 1, Νάστραν, Αγιωργούσης 3, Μπατάκης 1, Βουλγαράκης 3, Χαριτάκης 1, Μπαριωτάκης 1, Κατσουλάκης, Βολτυράκης 1, Μαζοκοπάκης 1, Κουτρουλάκης, Τριποδάκης, Φωκάς.

ΝΟ ΧΙΟΥ (Γιώργος Ντόσκας): Μιμίδης Στ., Μιμίδης Μιχ. 1, Μπερτόλης 1, Παππάς, Κουλιεράκης 5, Κανδιόγλου 1, Κουρλιάφτης 2, Ντούλος, Καρακούρος, Γκίλλας 1.

ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ – ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ 14-7

Τα οκτάλεπτα: 4-2, 2-2, 4-1, 4-2.

ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (Κώστας Λούδης): Καζάκος, Παπανικολάου Αλ. 4, Λαδάς, Δανουρδής 2, Γερακούδης 2, Κουκουμάκης, Σκαρπέλης, Φαναριώτογλου 1, Αγκόρτσας 3, Κλήμος, Τζώρτζης, Τσαγκάρης 2, Κουμής, Ατιέ, Τσιφτσής.

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ (Δημήτρης Μάζης): Κουρούβανης Δ., Πούρος 1, Κότσκαρ, Μαυρωτάς Λ. 1, Τρας Τζ., Περόπουλος 1, Μπραΐμης 2, Τρας Μ., Νιαρχάκος, Φωτινάκης, Μανιουδάκης 1, Παπαγεωργίου, Ηλιόπουλος, Γαλάνης, Λεμπέσης 1.

ΑΕΚ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ 8-9

Οκτάλεπτα:2-2, 0-3, 2-2, 4-2.

ΑΕΚ(Κωνσταντίνος Δάνδολος): Δάβιλλας, Ξενάκης 1, Χατζηδάκης 1, Σάντα, Καψοκόλης, Λύκαρης, Πετρόπουλος 1, Μυλωνάκης Κ., Στελλάτος, Τίγκας 3, Δερμιτζάκης Χρ. 2, Ασβεστής, Κουρμελές, Γιαννουρής, Μαυρωτάς Άρ.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ(Φάνης Κουντουδιός): Καραμπέτσος, Θεοδόσης - Παπαλουκάς, Θαλασσινός 1, Τεσάνοβιτς 1, Κουτσιαλής 2, Τοράκης, Παπαδόγκωνας 3, Χονδροκούκης 1, Πρωτοψάλτης, Λιαπάκης 1, Καραβιώτης, Ξυλούρης, Κατσαγούνος, Μπελέσης, Θηραίος.

ΥΔΡΑΪΚΟΣ – ΑΕ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ 14-7

Οκτάλεπτα:5-0, 4-1, 2-2, 3-4.

ΥΔΡΑΪΚΟΣ(Δημήτρης Κραβαρίτης): Γαλανόπουλος, Κόχειλας 2, Γούρας 1, Κοκκινάκης, Χατζηκυριακάκης, Πρέκας 1, Μπλάνης, Αλευρόπουλος 1, Αργυρόπουλος Κ., Παπασηφάκης 5, Τσαχιλίδης 3, Καπετανάκης, Πωλογεώργης, Όμπερτ, Ίρβινγκ 1.

ΑΕ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ(Θοδωρής Ανδρεάκος): Οριάνος, Στυλιανάκης, Τσιότσιος, Οικονομόπουλος, Ξυλάς, Καραγιάννης 1, Καλής 5, Γρηγορόπουλος, Παναγούλης, Ρουμάνης, Γιαβαρίδης, Γκότσης Γ. 1, Μιγόπουλος, Κουρτίδης.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΝΟ Πατρών - Ολυμπιακός 2-19

ΠΑΟΚ - ΠΕΚΕ 20-7

ΝΟ Βουλιαγμένης - Απόλλων Σμύρνης 5-6

Παλαιό Φάληρο 11-4

ΝΟ Χανίων - ΝΟ Χίου 13-11

ΓΣ Περιστερίου - ΑΝΟ Γλυφάδας 14-7

Πανιώνιος - Παναθηναϊκός 12-5

ΑΕΚ - Εθνικός 8-9

Υδραϊκός - ΑΕ Χαϊδαρίου 14-7

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ