ΤΕΝΙΣ

Αξίζει ένα ATP τουρνουά η Σερβία

Serbia's Novak Djokovic celebrates after he beats Stefanos Tsitsipas of Greece in the final match of the Dubai Duty Free Tennis Championship in Dubai, United Arab Emirates, Saturday, Feb. 29, 2020. (AP Photo/Kamran Jebreili)
Serbia's Novak Djokovic celebrates after he beats Stefanos Tsitsipas of Greece in the final match of the Dubai Duty Free Tennis Championship in Dubai, United Arab Emirates, Saturday, Feb. 29, 2020. (AP Photo/Kamran Jebreili) AP PHOTO/KAMRAN JEBREILI

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είχε την ευκαιρία να παίξει τένις μπροστά στους συμπατριώτες του κατά τη διάρκεια του πρώτου Σαββατοκύριακου στο Adria Tour, σε αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στο Βελιγράδι.

Το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, πιστεύει ότι η πατρίδα του αξίζει ένα ATP τουρνουά, όπως έγινε το 2009 όταν και πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το Serbia Open το οποίο άντεξε μόλις 4 χρονιές στο ATP Tour.

"Νομίζω ότι μας αξίζει ένα τέτοιο τουρνουά. Εμείς οι παίκτες αλλά και ολόκληρη η χώρα, λατρεύουμε το τένις. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να επιστρέψει η δράση στη Σερβία", τόνισε χαρακτηριστικά ο Νόλε.

Το 2009 το Serbia Open διοργανώθηκε από την οικογένεια του Τζόκοβιτς, με τον Σέρβο να κατακτά τα δύο από τα τέσσερα τουρνουά που έγιναν (2009, 2011). Στην έκδοση του 2010 ο Τζόκοβιτς ηττήθηκε απ'τον Φίλιπ Κραϊνοβιτς ενώ το 2012 που ήταν η τελευταία χρονιά που έγινε το ATP 250 στο Βελιγράδι, ο Νόλε δεν πήρε καν μέρος (νικητής ο Σέπι).

Ο 33χρονος Σέρβος νιώθει μεγάλη ευθύνη για το τένις στη Σερβία.

"Είμαι πολύ συνδεδεμένος με τη χώρα μου και προσπαθώ να της επιστρέψω ότι μπορώ. Είναι σημαντικό για εμάς που ασχολούμαστε με το τένις στη Σερβία να κάνουμε ότι μπορούμε για να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες ώστε το τένις στη χώρα να αναπτυχθεί", πρόσθεσε ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο.

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ