ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξαναζωντανεύει το "Απέραντο Γαλάζιο"

Ξαναζωντανεύει το "Απέραντο Γαλάζιο"

Η διοργάνωση "The Authentic Big Blue 2017" αναβιώνει την ταινία "Απέραντο Γαλάζιο" του Luc Besson στην Αμοργό!

Λίγες ταινίες άφησαν τόσο έντονα το αποτύπωμα τους στη χώρα μας όπως το LE GRAND BLEU του Λυκ Μπεσόν. 29 χρόνια μετά ,η Αμοργός, η παραλία της Αγίας Αννας όπου οι πιτσιρικάδες Ζαν Μπαρ και Ζαν Ρενο έκαναν τις βουτιές τους ως Ζακ Μαγιολ και Εντςο Μαγιορκα ,εξακολουθεί να γίνεται πόλος έλξης ενώ η ταινία του Λυκ Μπεςον ήταν το ερέθισμα για να μυηθούν περισσότεροι αθλητες στο free diving και μέχρι σήμερα σε καθε προβολη της,να τους γεμιζει δεος.

Πριν η μνήμη σβήσει ,στο ίδιο σημείο,κάτω από το περίφημο μοναστήρι της Χοζοβιώτισσας και μπροστά από το εκκλησάκι της Αγίας Άννας, οι καλύτεροι Έλληνες και ξένοι ελεύθεροι δύτες "free divers",θα είναι παρόντες στο πρώτο ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ (Αuthentic big blue).

Θα καταδυθούν στο μοναδικό ελληνικό μπλε,στον κυκλαδίτικο βυθό ,θα αναμετρηθούν με την ανάσα τους και θα ...αναδυθούν στην ελληνική φιλοξενία αφού παράλληλα διοργανώνεται το AMORGOS GASTRONOMY DAYS.

Για μια εβδομάδα το νησί θα μαζέψει τις πρώτες ύλες του,θα ξεδιπλώςει την μαγειρική του τέχνη,θα αποκαλύψει γευστικά έθιμα ,θα δείξει στους επισκέπτες και τους αθλητές, την αιγαιοπελαγίτικη και αμοργιανή κουζίνα και παράλληλα θα τους ταξιδέψει και στον κόσμο του ελληνικού κρασιού. Μια ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ (Authentic) γαστρονομική εμπειρία, μοναδική σαν την Αμοργό, σαν το ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ(Big blue).

Οι δύο αυτές "γιορτές" έχουν πολλαπλό στόχο .Εκτός από την ανάδειξη του νησιού ως καταδυτικού και παραδοσιακού γαστρονομικού προορισμού, την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επέκταση της τουριστικής σεζόν και την "υπενθύμιση" ότι το ταλαιπωρημένο επικοινωνιακά Αιγαίο,δεν μπορεί με τίποτα να χάσει τη δύναμη και τη μαγεία του.

Στην προσπάθεια αυτή έχουμε συμπαραστάτη και συνδιοργανωτή το Δήμο Αμοργού,την Aida Hellas (ελληνική ομοσπονδία ελεύθερης κατάδυσης) ,την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου που είναι και υποψήφια γαστρονομική περιφέρεια της Ευρώπης για το 2019,το Υπουργείο Τουρισμού,τον ΕΟΤ,την ΓΓΑ με το νέο της τμήμα που αφορά στον αθλητικό τουρισμό,τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τυπου.

Ιστοσελίδα: www.authenticbigblue.com

Facebook page: www.facebook.com/authenticbigblue

Photo Credits: Betty Nandi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ