CHAMPIONS LEAGUE

Playoffs Champions League: Προβάδισμα για Ντίναμο, μοιρασιά στην Ελβετία

Dinamo Zagreb's Mislav Orsic, second from left, celebrates after scoring his side's second goal during the Champions League qualifying first leg play-off soccer match between Dinamo Zagreb and Rosenborg, in Zagreb, Croatia, Wednesday, Aug. 21, 2019. (AP Photo/Darko Bandic)
Dinamo Zagreb's Mislav Orsic, second from left, celebrates after scoring his side's second goal during the Champions League qualifying first leg play-off soccer match between Dinamo Zagreb and Rosenborg, in Zagreb, Croatia, Wednesday, Aug. 21, 2019. (AP Photo/Darko Bandic) AP PHOTO/DARKO BANDIC

Σημαντικό βήμα πρόκρισης για τους ομίλους του Champions League έκανε η Ντίναμο Ζάγκρεμπ που νίκησε 2-0 την Ρόζενμποργκ, ενώ Γιουνγκ Μπόις και Ερυθρός Αστέρας αναδείχτηκαν ισόπαλοι με 2-2 (VIDEOS).

Ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει της μεταξύ τους ρεβάνς στο Βελιγράδι σε μία εβδομάδα άφησαν Γιουνγκ Μπόις και Ερυθρούς Αστέρας καθώς αναδείχτηκαν ισόπαλοι 2-2 στη Βέρνη σε ένα πολύ ισορροπημένο ματς που είχε τέσερα γκολ και αρκετές ευκαιρίες εκατέρωθεν.

Η Γιουνγκ Μπόις πήρε νωρίς προβάδισμα με το όμορφο σουτ του Ασαλέ μέσα από την περιοχή στο 7', όμως η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς όχι μόνο απάντησε αλλά έκανε και ολική ανατροπή. Ο Ντέγκενεκ ισοφάρισε στο 18' με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά ενώ στο 46' ο πρώην εξτρέμ του Άρη, Ματέο Γκαρσία, έκανε το 2-1 με σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή, στο ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Στο 73' ήταν η σειρά της Γιουνγκ Μπόις να βρει δίχτυα και να κλείσει το σκορ, με τον Ενγκαμαλέου να κερδίζει πέναλτι σε ανατροπή του από τον Μποάκιε μέσα στην περιοχή (ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα κάνοντας πρώτα χρήση του VAR) και τον Ορό να ευστοχεί από την άσπρη βούλα λίγο μετά την είσοδό του στο ματς.

ΓΙΟΥΝΓΚ ΜΠΟΙΣ: Βον Βάλμος, Λοτόμπα, Λουστενμπέργκερ, Ζέσινγκερ, Ούλισες Γκαρσία (67' Γιάνκο), Μάρτινς, Σιέρο (57' Φάσναχτ), Ασάλε, Εμπίσχερ (73' Ορό), Ενγκαμαλέου, Ενσάμε

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Μπόριαν, Γκόμπελιτς, Πάνκοφ, Ντεγκενέκ, Ρόντιτς, Κάνιας, Ίβανιτς, Ματέο Γκαρσία (55' Γιάντερ), Μάριν, Βουκάνοβιτς, Μποάκιε (77' Τομάνε)

ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΤΙΝΑΜΟ

Το πρώτο ημίχρονο στο "Μάξιμιρ" άνηκε αποκλειστικά στην Ντίναμο και επιβραβεύτηκε με δύο γκολ για την υπεροχή της. Ο Πέτκοβιτς κέρδισε πέναλτι από τον Λουντέμο και το μετέτρεψε σε γκολ από την άσπρη βούλα στο 8' φτάνοντας τα τέσσερα γκολ στο φετινό Champions League, ενώ στο 28' ο Όρσιτς βγήκε στην κόντρα και εκτέλεσε με δυνατό αριστερό σουτ μέσα από την περιοχή για το 2-0.

Στο 34' θα μπορούσε μάλιστα να γίνει και το 3-0 από τους Κροάτες, με τη μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι στην προσπάθεια του Όλμο. Στο δεύτερο ημίχρονο η Ρόζενμποργκ προσπάθησε να πετύχει ένα γκολ και να αλλάξει τα δεδομένα όμως οι Κροάτες υπερασπίστηκαν με επιτυχία την εστίας τους χωρίς να απειληθούν πάρα πολύ, για να πάνε έτσι με το "καθαρο" 2-0 στη ρεβάνς της Νορβηγίας.

ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ: Λιβάκοβιτς, Στογιάνοβιτς, Ντίλαβερ, Πέριτς, Λέοβατς, Αντέμι, Μόρο, Χαΐροβιτς (64' Γκότζακ), Όλμο, Όρσιτς (84' Ατίεμγεν), Πέτκοβιτς (87' Γκαβράνοβιτς)

ΡΟΖΕΝΜΠΟΡΓΚ: Χάνσεν, Χέντενσταντ, Ρέτζινιουσεν, Χόβλαντ, Μέλινγκ, Γένσεν, Λουντέμο, Κόνραντσεν, Νταβίντ (84' Έλαντ), Σέντερλουντ, Αντεγκμπένρο

Θυμηθείτε το LIVE του Sport24.gr για τα δύο παιχνίδια των playoffs του Champions League
TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ