CHAMPIONS LEAGUE

Ρεάλ Μαδρίτης - Άγιαξ 1-4: Διαστημικό ποδόσφαιρο ο Αίαντας, ταπείνωσε τη Βασίλισσα

Ajax's Hakim Ziyech, right, celebrates scoring the opening goal during the Champions League soccer match between Real Madrid and Ajax at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Tuesday, March 5, 2019. (AP Photo/Manu Fernandez)
Ajax's Hakim Ziyech, right, celebrates scoring the opening goal during the Champions League soccer match between Real Madrid and Ajax at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Tuesday, March 5, 2019. (AP Photo/Manu Fernandez) AP

Ο Άγιαξ παίζοντας εκπληκτικό ποδόσφαιρο θυμίζοντας κάτι από την ομάδα του... Γιόχαν Κρόιφ ταπείνωσε τη Ρεάλ στο Μπερναμπέου κερδίζοντας την με 4-1 πετυχαίνοντας τρία φανταστικά τέρματα. (VIDEOS)

Παίζοντας διαστημικό ποδόσφαιρο ο Άγιαξ συνέτριψε την Ρεάλ μέσα στο Μπερναμπέου επικρατώντας με 4-1, ανέτρεψε το σκορ του πρώτου αγώνα, και πήρε πανηγυρική πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League για πρώτη φορά μετά το 1996-97.

Ο Άγιαξ πέτυχε τρία εκπληκτικά τέρματα και έχοντας ως ηγέτη τον Τάντιτς ο οποίος πέτυχε ένα γκολ και είχε δυο ασίστ υποχρέωσε τη Ρεάλ στη μεγαλύτερη ήττα στην ιστορία της και την απέκλεισε για πρώτη φορά μετά από εννιά χρόνια από τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα το τρίτο γκολ του Άγιαξ το οποίο σήκωσε μεγάλη συζήτηση για το αν έπρεπε να μετρήσει και φυσικά αν έπρεπε να χρησιμοποιηθεί η όχι το VAR καθώς στην αρχή της φάσης η μπάλα είχε βγει πλάγιο άουτ υπέρ της Ρεάλ που δεν δόθηκε.

ΔΥΟ ΓΚΟΛ ΣΕ 18 ΛΕΠΤΑ Ο ΑΓΙΑΞ

Η Ρεάλ που προερχόταν από δυο ήττες από τη Μπαρτσελόνα είχε να αντιμετωπίσει στην διάρκεια του ματς την απουσία του Σέρχιο Ράμος ο οποίος ήταν τιμωρημένος και δεν αγωνίστηκε. Μια απουσία που όπως φάνηκε στοίχισε στην "Βασίλισσα" στη διάρκεια της αναμέτρησης. Από την άλλη ο Άγιαξ γνωρίζοντας πως και στο πρώτο παιχνίδι αγωνίστηκε καλύτερα αλλά δεν κέρδισε μπήκε με σκοπό να ανατρέψει της εις βάρος του κατάσταση.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτη όταν στο 4' ο Βαράν ύστερα από σέντρα του Λούκας Βάθκεθ σημάδεψε το δοκάρι και έχασε την ευκαιρία να βάλει μπροστά την ομάδα του.

Ο Άγιαξ όμως κατάφερε να σκοράρει στην πρώτη του ουσιαστικά επίθεση. Ήταν το 7' όταν οι φιλοξενούμενοι έκλεψαν τη μπάλα από τα δεξιά με τον Τάντιτς να μπαίνει στην περιοχή και την κατάλληλη στιγμή να γυρίζει στον Ζιγές ο οποίος πλάσαρε και άνοιξε το σκορ για τους Ολλανδούς.

Η Ρεάλ απείλησε ξανά στο 18' με πλασέ του Βαράν μέσα από την περιοχή αλλά ο Ονανά απέκρουσε χωρίς πρόβλημα. Μάλιστα στην επίθεση που ακολούθησε ο Άγιαξ κατάφερε να κάνει δυο τα τέρματα του. Ο Ταντιτς έγινε κάτοχος της μπάλας, πέρασε με ρουλέτα τον Καζεμίρο και πάσαρε ιδανικά στον Νέρες ο οποίος με ωραία προσπάθεια πλάσαρε πάνω από τον Κουρτουά για το 2-0 του Άγιαξ στο 18'.

ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΡΕΑΛ

Σαν να μην έφτανε στην Ρεάλ ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 στο 18' ο Σολάρι είδε δυο εκ των βασικών ποδοσφαιριστών του να βγαίνουν αναγκαστικά από τον αγωνιστικό χώρο. Οι Λούκας Βάθκεθ και Βινίσιους αποχώρησαν τραυματίες από το Μπερναμπέου δίνοντας τη θέση τους στους Μπέιλ και Βινίσιους.

Ο Βραζιλιάνος μάλιστα τραυματίστηκε στην καλύτερη φάση της Ρεάλ στο πρώτο μέρος όταν στο 31' μπήκε από τα αριστερά αλλά το πλασέ που έκανε έφυγε εκτός εστίας.

Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με τον Άγιαξ να χάνει μια ακόμα καλή στιγμή ήταν στο 35' ο Ζιγές έκανε ένα πανέμορφο σουτ εκτός περιοχής αλλά ο Κουρτουά έδιωξε σωτήρια.

ΧΑΜΟΣ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΓΙΑΞ

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την Ρεάλ να απειλεί στο 48' με τον Ασένσιο αλλά το σουτ που επιχείρησε στο 48' έφυγε λίγο έξω. Ο Άγιαξ που ήταν εκπληκτικός στο να εκμεταλλεύεται τους κενούς χώρους που άφηνε η Ρεάλ απείλησε ξανά στο 50' με τον Ντε Μπέεκ ο οποίος μπήκε από τα αριστερά έκανε το σουτ με τον Κουρτουά να αποκρούει.

Η Ρεάλ θα μπορούσε να μπει στο ματς στο 58' αλλά η ωραία προσπάθεια του Μπενζεμά στο 58' από τα αριστερά και το σουτ με το δεξί δεν βρήκαν στόχο.

Αντίθετα ο Άγιαξ πέτυχε και τρίτο γκολ στο 62'. Σε μια φάση που ξεκίνησε από πλάγιο άουτ υπέρ της Ρεάλ που δεν δόθηκε ο Τάντιτς έγινε κάτοχος της μπάλας εκτός περιοχής και με τρομερό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 3-0 του "Αίαντα". Ένα γκολ το οποίο σήκωσε τρομερή συζήτηση επειδή ο διαιτητής περίμενε τρία λεπτά να ακούσει την άποψη του VAR και τελικά μέτρησε το τέρμα του Άγιαξ.

Το μόνο που κατάφερε να κάνει η Ρεάλ ήταν να μειώσει στο 70' με τον Ασένσιο σε 3-1 με σουτ από το ύψος του πέναλτι αλλά αυτό φυσικά δεν ήταν αρκετό για τη Βασίλισσα που ήθελε ακόμα δυο τέρματα για να πάρει την πρόκριση.

ΑΣΥΛΛΗΠΤΟ ΓΚΟΛ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΝΕ

Δυο λεπτά αργότερα όμως ένα γκολ του Σένε ήρθε να βάλει τέλος στα όποια όνειρα των Μαδριλένων. Και τι γκολ; Ένα ασύλληπτο τέρμα από τον μέσο του Άγιαξ με τρομερή εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά που έστειλε τη μπάλα στο αριστερό παράθυρο του Κουρτουά.

Εν συνεχεία και μέχρι το τέλος της αναμέτρησης τόσο η Ρεάλ όσο και ο Άγιαξ έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες για να πετύχουν και άλλα τέρματα. Αρχικά στο 83' ο Μπέιλ έστειλε τη μπάλα πάνω στον Ονανά ενώ στο 85' ο Ζιγές ουσιαστικά με αντίπαλο μόνο τον Κουρτουά από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε τη μπάλα πάνω από το δοκάρι του Κουρτουά.

Γκολ: 70' Ασένσιο/7' Ζιγέχ, 18' Νέρες, 62' Τάντιτς, 72' Σένε

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κουρτουά, Καρβαχάλ, Βαράν, Νάτσο, Ρεγκιλόν, Κρόος, Μόντριτς, Καζεμίρο (87' Βαλβέρδε), Λούκας Βάθκεθ (29' Μπέιλ), Βινίσιους (36' Βινίσιους), Μπενζεμά.

ΑΓΙΑΞ: Ονανά, Μαζραουί (81' Βέλτμαν), Ντε Λιχτ, Μπλιντ, Ταλιαφίκο, Ντε Γιονγκ, Σένε (73' Ντε Βιτ), Ζιγές, Ντε Μπέεκ, Τάντιτς, Νέρες (74' Ντόλμπεργκ).

Θυμηθείτε εδώ το LIVE της αναμέτρησης:

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ