ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-1: Σακίρι, ο "εκτελεστής" του Μουρίνιο

Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-1: Σακίρι, ο "εκτελεστής" του Μουρίνιο

Πρώτη τη νίκη (3-1) της Λίβερπουλ επί της Γιουνάιτεντ μετά από πέντε χρόνια, πρώτη νίκη του Κλοπ κόντρα στους "Κόκκινους Διαβόλους" και οι "Reds" του Μερσεϊσάιντ βρίσκονται μόνοι πρώτοι και αήττητοι στην κορυφή της Premier.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σκόραρε στο "Ανφιλντ" από λάθος του Άλισον, αλλά δεν ήταν η ομάδα που θα μπορούσε να σταματήσει την φρέσκια, ενθουσιασμένη και πιο ώριμη από ποτέ Λίβερπουλ.

Οι "Κόκκινοι" κυριάρχησαν σε όλη τη διάρκεια του ντέρμπι και δίκαια μετά το τελευταίο σφύριγμα του Άτκινσον πανηγύρισαν τη νίκη με 3-1 που τους έστειλε ξανά στην κορυφή της Premier League. Την ίδια ώρα που ο Μουρίνιο "έπαιξε" λάθος με την ενδεκάδα του, αφήνοντας τον Πογκμπά να... τρώει τα νύχια του καθώς περίμενε μάταια να μπει στον αγωνιστικό χώρο.

Η ΠΑΣΑ ΤΟΥ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 1-0

Για τον Φαμπίνιο έχουν γραφτεί πολλά και διάφορα. Αυτός ο παίκτης όμως που δέσποζε στη μεσαία γραμμή της Λίβερπουλ στο ντέρμπι με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δεν είναι για να φεύγει αλλά για να πάρει τη φανέλα του βασικού στο σπίτι του. Ο 25χρονος χαφ έκανε τα πάντα αμυντικά για λογαριασμό των "Κόκκινων", βοήθησε δημιουργικά, ενώ ήταν εκείνος που πάσαρε στον Μανέ για το 1-0 στο 24'.

ΤΟ "ΔΩΡΑΚΙ" ΤΟΥ ΑΛΙΣΟΝ ΓΙΑ ΤΟ 1-1

Ο Άλισον Μπέκερ ήταν ο ήρωας της Λίβερπουλ στη νίκη - πρόκριση με την Νάπολι, αλλά απέναντι στην Μάντσεστερ τη μία και μοναδική φορά που απειλήθηκε έκανε λάθος. Ο Λουκάκου έσπασε τη μπάλα, ο Βραζιλιάνος κίπερ βούτηξε να την μπλοκάρει, εκείνη όμως βρήκε στον γόνατό του και κατά συνέπεια από τη γκάφα ο Λίνγκαρντ πήρε ασίστ για το 1-1 στο 33'...

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ Η ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ

Ο Μουρίνιο μέχρι την είσοδο του Σακίρι καλά κρατούσε στα μετόπισθεν. Η Γιουνάιτεντ είχε κλείσει όλους τους διαδρόμους με την Λίβερπουλ να μπλοκάρει, αφού σε κακή μέρα βρέθηκαν οι Κεϊτά και Σαλάχ. Επιθετικά, όμως, οι "Κόκκινοι Διάβολοι" δεν μπορούσαν. Έξι σουτ επιχείρησαν και τα δύο μόνο κατέληξαν στην εστία, αντίθετα οι γηπεδούχοι δοκίμασαν 36 από τα οποία τα 11 πήγαν στην εστία του Ντε Χέα. Ακόμη και στα κόρνερ φαίνεται η ανύπαρκτη επιθετική φιλοσοφία του "Μου". Το κοντέρ έγραψε... 13 - 2 υπέρ του Κλοπ και η κατοχή 64,5% αντί 35,5%.

ΜΑΤ ΜΕ ΣΑΚΙΡΙ ΚΑΙ ΠΡΩΤΙΑ

Η λύση για βάλει η Λίβερπουλ τη μπάλα στα δίχτυα ήρθε από τον πάγκο, αφού ο Κλοπ στο 70' απέσυρε τον κουρασμένο Κεϊτά και πέρασε στο ματς τον άνθρωπο που... έκλεψε τον τίτλο του MVP από τον Φαμπίνιο. Ο Σακίρι, λοιπόν, με δύο σουτ και αρκετή δόση τύχης νίκησε τον Ντε Χέα στο 73' και στο 80', διαμόρφωσε το τελικό 3-1 και αποθεώθηκε από τους χιλιάδες φιλάθλους που βρέθηκαν στο "Ανφιλντ".

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ ΚΛΟΠ - ΜΟΥΡΙΝΙΟ

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Ρόμπερτσον, Φαν Ντάικ, Βαϊνάλντουμ, Φαμπίνιο, Κεϊτά (70' Σακίρι), Σαλάχ, Φιρμίνο, Μανέ (84' Χέντερσον).

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Νταρμιάν, Μπαϊγί, Λίντελοφ, Γιανγκ, Μάτιτς, Ερέρα (79' Μαρσιάλ), Νταλότ (46' Φελαϊνί), Λίνγκαρντ (85' Μάτα), Ράσφορντ, Λουκάκου.

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ ΝΤΕΡΜΠΙ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ