EUROPA LEAGUE

Ατρόμητος - Λέγκια 0-2: Ανώτεροι οι Πολωνοί, προκρίθηκαν δίκαια στα playoffs

EUROPA LEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΛΕΓΚΙΑ ΒΑΡΣΟΒΙΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΛΕΓΚΙΑ ΒΑΡΣΟΒΙΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Λέγκια Βαρσοβίας πέτυχε από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο και νίκησε δίκαια με 0-2 τον Ατρόμητο, ο οποίος είχε αρκετά καλή εικόνα στο πρώτο μέρος, αλλά στο δεύτερο ήταν ανύπαρκτος και μοιραία γνώρισε τον αποκλεισμό.

Παρά το 0-0 του πρώτου αγώνα στη Βαρσοβία, ο Ατρόμητος δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα και να πετάξει εκτός συνέχειας τη Λέγκια. Οι Πολωνοί ήταν πιο έτοιμοι αυτή την περίοδο και κατάφεραν να περάσουν 0-2 από το Περιστέρι, παίρνοντας την πρόκριση για τα playoffs του Europa League. Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου θα επικεντρωθεί πλέον στις εγχώριες υποχρεώσεις της.

Η Λέγκια πέτυχε το πρώτο της γκολ στο 29' με τον Στολάρσκι, για να έρθει στο 51' ο Γκβίλια και να γράψει το 0-2, το οποίο έμελλε να είναι το τελικό σκορ. Ο Ατρόμητος είχε καλή εικόνα στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ήταν πολύ κακός στο δεύτερο, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί δίκαια από μια ομάδα που στα δυο 90λεπτα φάνηκε να είναι συνολικά καλύτερη.

Αυτά είναι τα τρία πράγματα που μάθαμε από το Ατρόμητος - Λέγκια Βαρσοβίας:

1. Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΕΙΧΕ ΔΙΑΘΕΣΗ, Η ΛΕΓΚΙΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ

Το 0-0 του πρώτου αγώνα στη Βαρσοβία έκανε ξεκάθαρο τον στόχο του Ατρομήτου απέναντι στη Λέγκια. Έπρεπε να νικήσει, αν ήθελε να προκριθεί, με δεδομένο ότι το ερχόταν ξανά το ματς ισόπαλο χωρίς σκορ και να οδηγούμασταν σε παράταση, δεν συγκέντρωνε πολλές πιθανότητες. Με τον δραστήριο Φάρλεϊ Ρόσα να είναι ο κινητήριο μοχλός, τον Μανούσο να είναι απειλητικός, οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να φτάσουν στο γκολ. Αφού στο 12' η κεφαλιά του Βέλλιου από τη σέντρα του Ρόσα πέρασε παράλληλα με το τέρμα, ήρθε το δοκάρι του Βραζιλιάνου στο 17' έπειτα από εκτέλεση φάουλ από αριστερά. Δυστυχώς, η Λέγκια ήταν αυτή που βρήκε πρώτη τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 29'. Ο Καφού έκανε εξαιρετική κίνηση από τα αριστερά, η μπάλα κατέληξε στον Στολάρσκι, ο οποίος έπιασε το δεξί συρτό σουτ και σημάδεψε την δεξιά γωνία για το 0-1.

Η κατάσταση δυσκόλεψε πολύ για τον Ατρόμητο, ο οποίος όμως δεν έπρεπε να το βάλει κάτω. Αφού στο 32' το πλασέ του Κουλένοβιτς δεν βρήκε στόχο από καλή θέση, ήρθε η ευκαιρία με τον Μανούσο (40'), όταν έκανε το δυνατό σουτ με το αριστερό μέσα στην περιοχή, η μπάλα κόντραρε σε πόδι αντιπάλου και κατέληξε ελάχιστα πάνω από το δοκάρι του Μαγιέτσκι. Στις καθυστερήσεις, δε, παραλίγο να έρθει η πολυπόθητη ισοφάριση. Ο Κάχιλα έκανε την κάθετη για τον Βέλλιο, εκείνος γύρισε για τον Μανούσο, που πλάσαρε από τη μικρή περιοχή για να ισοφαρίσει, όμως ο Λέβτσουκ πρόλαβε να βάλει την κόντρα και να διώξει κόρνερ.

2. Ο ΓΚΒΙΛΙΑ ΕΒΑΛΕ "ΤΙΤΛΟΥΣ ΤΕΛΟΥΣ" ΜΕ ΥΠΕΡΟΧΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ

Ο Ατρόμητος δεν μπήκε καλά στον αγωνιστικό χώρο στο δεύτερο ημίχρονο, κάτι που εκμεταλλεύτηκε η Λέγκια. Αφού πρώτα απείλησε με τον Κουλένοβιτς, στέλνοντας το πρώτο... καμπανάκι κινδύνου, ήρθε το 0-2 με τον Γκβίλια, ο οποίος ουσιαστικά έβαλε "τίτλους τέλους" στις ελπίδες των γηπεδούχων για ανατροπή των δεδομένων. Ο Γκβίλια ξεχύθηκε από τα δεξιά, σέντραρε υπέροχα στο δεύτερο δοκάρι και ο Γεωργιανός με υπέροχο τελείωμα προτού σκάσει η μπάλα κάτω, νίκησε τον Μέγιερι και πέτυχε το δεύτερο τέρμα για την ομάδα του. Ο Ατρόμητος είχε να ανέβει πλέον ολόκληρο "Γολγοθά" και η εικόνα του δεν έπειθε για κάτι τέτοιο.

3. ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

"Βγάλαμε πολύ καλή αμυντική δουλειά, αλλά πρέπει να δουλέψουμε και στην επίθεση". Αυτό είπε στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του πρώτου αγώνα ο Γιάννης Αναστασίου. Και η αλήθεια είναι πως επιθετικά ο Ατρόμητος δεν κατάφερε να απειλήσει σε πολλές στιγμές, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, όπου ουσιαστικά ήταν ανύπαρκτος. Η μπάλα δεν μπορούσε να φτάσει στον Βέλλιο που έμοιαζε εγκλωβισμένος, όμως ούτε οι υπόλοιποι κατάφεραν να δημιουργήσουν φάσεις μπροστά στην εστία της Λέγκια, με εξαίρεση μια προβολή του Ρισβάνη στο 94'. Μόλις έγινε το 0-2, λες και έπεσαν ρολά. Οι γηπεδούχοι σταμάτησαν να προσπαθούν, σα να αποδέχτηκαν τη μοίρα τους, με αποτέλεσμα οι Πολωνοί να είναι περισσότερο απειλητικοί για να πετύχουν τρίτο γκολ, παρά να δεχτούν. Η Λέγκια ήταν η καλύτερη ομάδα σε αυτά τα δυο παιχνίδια και προκρίθηκε δίκαια. Οι Περιστεριώτες έχουν να βελτιώσουν πολλά πράγματα στο παιχνίδι τους, αλλά ακόμα είναι νωρίς στη σεζόν και δεν πρέπει να υπάρξει απογοήτευση.

Θυμηθείτε εδώ το LIVE της αναμέτρησης Ατρόμητος - Λέγκια Βαρσοβίας

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ