ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μίλαν - Γιουβέντους 0-2: Αφεντικό στο Μιλάνο η "κυρία" με Μάντζουκιτς και Ρονάλντο

Juventus' Cristiano Ronaldo calls out to his teammates during a Serie A soccer match between AC Milan and Juventus, at Milan's San Siro stadium, Sunday, Nov. 11, 2018. (AP Photo/Luca Bruno)
Juventus' Cristiano Ronaldo calls out to his teammates during a Serie A soccer match between AC Milan and Juventus, at Milan's San Siro stadium, Sunday, Nov. 11, 2018. (AP Photo/Luca Bruno) AP PHOTO/LUCA BRUNO

Η Γιουβέντους ήταν ανώτερη σε όλο το ματς και με γκολ των Μάντζουκιτς και Ρονάλντο υπέταξε με 2-0 την Μίλαν στο ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής. Χαμένο πέναλτι και αποβολή για τον Ιγκουαΐν.

Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε το κατ'ευφημισμό ντέρμπι με την Μίλαν η Γιουβέντους, με την πρωταθλήτρια Ιταλίας των έξι τελευταίων ετών και πρωτοπόρος στο φετινό πρωτάθλημα να επικρατεί άνετα με 2-0 με ένα γκολ του Μάριο Μάντζουκιτς στο πρώτο ημίχρονο και άλλο ένα του Κριστιάνο Ρονάλντο στο δεύτερο.

Το αποτέλεσμα αυτό επιτρέπει στην ομάδα του Αλέγκρι να διατηρήσει τη διαφορά ασφαλείας των 6 βαθμών από τη 2η Νάπολι και να αυξήσει στους 9 βαθμούς τη διαφορά από την 3η Ίντερ ενώ είναι εντυπωσιακό πως στα 12 τελευταία ραντεβού των δύο ομάδων ανεξαρτήτως έδρας, η "βέκια σινιόρα" μετράει 11 νίκες!

Ουσιαστικά χρειάστηκαν μόλις οκτώ λεπτά για βάλει η Γιουβέντους τις βάσεις για την 11η νίκη της στις 12 πρώτες αγωνιστικές του φετινού Καμπιονάτο, καθώς τότε ο Μάντζουκιτς πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι μετά από σέντρα του Σάντρο και νίκησε κατά κράτος στον αέρα τον Ροντρίγκες για να νικήσει με σκαστή κεφαλιά τον Ντοναρούμα (1-0).

Juventus' Mario Mandzukic celebrates after he scored his side's first goal during a Serie A soccer match between AC Milan and Juventus, at Milan's San Siro stadium, Sunday, Nov. 11, 2018. (AP Photo/Luca Bruno)
Juventus' Mario Mandzukic celebrates after he scored his side's first goal during a Serie A soccer match between AC Milan and Juventus, at Milan's San Siro stadium, Sunday, Nov. 11, 2018. (AP Photo/Luca Bruno) AP PHOTO/LUCA BRUNO

Η συνέχεια βρήκε τους Τορινέζους να ελέγχουν το ρυθμό, με την Μίλαν να έχει χρυσή ευκαιρία στο 41' να αλλάξει τα δεδομένα στην πρώτη μεγάλη φάσης στο πρώτο ημίχρονο αλλά να την πετάει στα σκουπίδια!

Ο διαιτητής Ματσολένι υπέδειξε πέναλτι σε χέρι του Μπενατιά μέσα στην περιοχή (έκανε χρήση VAR) και ο Ιγκουαΐν που το κέρδισε ήταν και εκείνος που ανέλαβε την εκτέλεση, όμως ο Στσέσνι μάντεψε σωστά τη (δεξιά) γωνία και απέκρουσε την εκτέλεση του "Πιπίτα", για να σταματήσει στη συνέχεια η μπάλα στο δεξί δοκάρι της εστίας του.

Juventus goalkeeper Wojciech Szczesny, center, saves as AC Milan's Gonzalo Higuain, right, shoots a penalty kick during a Serie A soccer match between AC Milan and Juventus, at Milan's San Siro stadium, Sunday, Nov. 11, 2018. (AP Photo/Luca Bruno)
Juventus goalkeeper Wojciech Szczesny, center, saves as AC Milan's Gonzalo Higuain, right, shoots a penalty kick during a Serie A soccer match between AC Milan and Juventus, at Milan's San Siro stadium, Sunday, Nov. 11, 2018. (AP Photo/Luca Bruno) AP PHOTO/LUCA BRUNO

Αυτή ήταν και η μοναδικη μεγάλη φάση των "ροσονέρι" στο παιχνίδι, με τους "μπιανκονέρι" να έχουν τα ηνία σε όλο το δεύτερο ημίχρονο και να φτάνουν μάλιστα κοντά σε δεύτερο γκολ με τους Κριστιάνο Ρονάλντο στο 55' και στο 68' (το πρώτο σουτ του έφυγε άουτ, το δεύτερο το μπλόκαρε ο Ντοναρούμα) και Πάουλο Ντιμπάλα στο 57 (εκτέλεση φάουλ στο αριστερό δοκάρι).

Το γκολ που εδικαιούτο παντως βάσει της υπεροχής που έβγαζε πάνω στο χορτάρι, η "βέκια σινιόρα" το βρήκε στο 81', με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος πανηγύρισε μάλιστα το πρώτο του γκολ στο έκτο του επίσημο παιχνίδι σε συλλογικό επίπεδο στο "Σαν Σίρο" (ήταν άσφαιρος μέχρι πρότινος σε 3 επισκέψεις του με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και 2 με την Ρεάλ Μαδρίτης).

Juventus' Mario Mandzukic, left, celebrates with his teammate Lobo Alex Sandro after he scored his side's first goal during a Serie A soccer match between AC Milan and Juventus, at Milan's San Siro stadium, Sunday, Nov. 11, 2018. (AP Photo/Luca Bruno)
Juventus' Mario Mandzukic, left, celebrates with his teammate Lobo Alex Sandro after he scored his side's first goal during a Serie A soccer match between AC Milan and Juventus, at Milan's San Siro stadium, Sunday, Nov. 11, 2018. (AP Photo/Luca Bruno) AP PHOTO/LUCA BRUNO

Ο Ντοναρούμα δεν κατάφερε να μπλοκάρει το σουτ του Ζοάο Κανσέλο από θέση δεξιά μέσα στη μεγάλη περιοχή της Μίλαν και ο "CR7" πήρε το ριμπάουντ για να κεραυνοβολήσει με δυνατό σουτ τον κίπερ των "ροσονέρι" και να γράψει το τελικό 2-0 για τους πρωταθλητές Ιταλίας.

Σαν να μην έφτανε μάλιστα στην Μίλαν η ήττα, ήρθε στο 83' και η αποβολή του Ιγκουαΐν, με τον Αργεντινό επιθετικό να βλέπει πρώτα κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Μπενατιά και δευτερόλεπτα αργότερα δεύτερη κίτρινη για έντονες διαμαρτυρίες προς τον διαιτητή.

ΜΙΛΑΝ: Ντοναρούμα, Αμπάτε (74' Μπορίνι), Σαπάτα, Ρομανιόλι, Ροντρίγκες, Σούσο, Κεσιέ, Μπακαγιόκο, Τσαλχάνογλου (74' Λασάλτ), Ιγκουαΐν, Καστιγέχο (62' Κουτρόνε)

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Στσέσνι, Κανσέλο, Μπενατιά, Κιελίνι, Αλέξ Σάντρο, Μπεντανκούρ, Πιάνιτς (74' Κεντίρα), Ματουιντί, Ντιμπάλα (79' Ντόουγκλας Κόστα), Μάντζουκιτς, Κριστιάνο Ρονάλντο

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 12ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου

Φροζινόνε - Φιορεντίνα 1-1 (89' Πιναμόντι / 47' Μπενάσι)

Σάββατο 10 Νοεμβρίου

Τορίνο - Πάρμα 1-2 (37' Μπαζέλι / 9' Ζερβινιό, 25' Ινγκλέζε)

SPAL - Κάλιαρι 2-2 (3' Πετάνια, 71' Αντενούτσι / 73' Παβολέτι, 76' Ιονίτα)

Τζένοα - Νάπολι 1-2 (20' Κουαμέ / 62' Φαμπιάν Ρουίς, 87' αυτ. Μπιράσκι)

Κυριακή 11 Νοεμβρίου

Αταλάντα - Ίντερ 4-1 (9' Χάτεμπουρ, 62' Μαντσίνι, 88' Τζιμσίτι, 90'+4' Πάπου Γκόμες / 47' Ικάρντι)

Κιέβο - Μπολόνια 2-2 (20' πεν. Μετζορίνι, 45' Όμπι / 5' Σανταντέρ, 56' Ορζολίνι)

Ρόμα - Σαμπντόρια 4-1 (19' Ζουάν Ζεζούς, 59' Σικ, 72', 90'+3' Ελ Σαραουί / 89' Ντεφρέλ)

Έμπολι - Ουντινέζε 2-1 (41' Ζάιτς, 51' Καπούτο / 81' Πουσέτο)

Σασουόλο - Λάτσιο 1-1 (15' Φεράρι / 7' Παρόλο)

Μίλαν - Γιουβέντους 0-2 (8' Μάντζουκιτς, 81' Κριστιάνο Ρονάλντο)

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗ SERIE A

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ