ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μακάμπι Τελ Αβίβ: Πρώτος, αήττητος και ρέκορντμαν ο Βλάνταν Ίβιτς

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΟΚ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
Ίβιτς EUROKINISSI SPORTS

Ο Βλάνταν Ίβιτς είναι πρώτος και αήττητος στο Ισραήλ με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, στο +11 από τη 2η Μπνέι Γιεχούντα, έχοντας κατακτήσει το " Toto Cup Al", μετρώντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο με την ολοκλήρωση του α' γύρου.

Στις 31 Μαΐου η Μακάμπι Τελ Αβίβ ανακοίνωσε την πρόσληψη του Βλάνταν Ίβιτς στην τεχνική ηγεσία. Μετά τη θητεία του στον ΠΑΟΚ, ο Σέρβος ανέλαβε την ομάδα του Ισραήλ, κίνηση που έως σήμερα έχει αποδειχθεί εξαιρετική και για τις δύο πλευρές.

Ο 41χρονος κλήθηκε να κοουτσάρει μια ομάδα η οποία λόγω οικονομικής λιτότητας δεν έκανε μεταγραφές. Για την ακρίβεια, δεν έδωσε χρήματα για αγορά παικτών, αλλά απέκτησε μόνο ελεύθερους. Αυτό δεν εμπόδισε τον Ίβιτς να καταγράψει θεαματικά αποτελέσματα στο Ισραήλ.

Ύστερα από 13 αγωνιστικές, η Μακάμπι είναι μόνη πρώτη στη βαθμολογία του πρωταθλήματος, έχοντας 33 βαθμούς. Σε αυτά τα ματς, δεν έχει γνωρίσει ήττα, έχοντας απολογισμό 10 νίκες και τρεις ισοπαλίες. Το σύνολό του, μάλιστα, διαθέτει την καλύτερη επίθεση (31) και την καλύτερη άμυνα (7).

Οι 33 βαθμοί που "μάζεψε" η Μακάμπι στον πρώτο γύρο συνιστούν τη δεύτερη καλύτερη συγκομιδή στην ιστορία της ομάδας. Μόνο το 1994 είχε συγκεντρώσει περισσότερους (37). Το εφετινό πρώτο μισό είναι επίσης το καλύτερο από τη σεζόν 1995-1996 (τότε σε 13 γύρους η ομάδα του Τελ Αβίβ είχε 11 νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα).

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΣΥΝ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΟΚ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΣΥΝ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΟΚ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Από εκεί και πέρα, τα 31 γκολ ενεργητικό συνιστούν την δεύτερη καλύτερη επίθεση που είχε ομάδα σε πρώτο γύρο από το 1995-1996 (τότε είχε 34). Σημειώνεται ότι η Μακάμπι έχει επεκτείνει το αήττητο σε επίπεδο πρωτάθλημα στους 19 αγώνες, αν λάβουμε υπόψιν και τα τελευταία αποτελέσματα της περασμένης αγωνιστικής περιόδου.

Στις 29 Ιουλίου η Μακάμπι Τελ Αβίβ τέθηκε αντιμέτωπη με την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ για το Toto Cup Al (η τρίτη πιο σημαντική διοργάνωση στη χώρα) και ο Ίβιτς καθοδήγησε την ομάδα του στη νίκη (1-0) και στην κατάκτηση του Κυπέλλου. Ο πρώην τεχνικός του ΠΑΟΚ, μια και γνώριζε ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσει κλειστές άμυνες, παρατάσσει την ομάδα του με διάταξη 4-2-3-1.

Αυτό του δίνει τη δυνατότητα να "χτυπήσει" τόσο από τον άξονα όσο και από τα πλάγια. Στο νεανικό του ρόστερ (μόλις τρεις παίκτες άνω των 30 ετών), ο Σέρβος κάνει διαρκώς rotation, ενώ έχουν χρησιμοποιηθεί σχεδόν όλοι οι ποδοσφαιριστές που απαρτίζουν το ρόστερ. Ο Βλάνταν Ίβιτς, υπενθυμίζεται, είχε υπογράψει για 2+1 χρόνια τον περασμένο Μάιο.

ΟΡΙ ΚΟΥΠΕΡ: "ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ"

Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας "Yedioth", Όρι Κούπερ, σχολίασε στο Sport24.gr για τον Ίβιτς: "Ο Ίβιτς εντυπωσιάζει μέχρι σήμερα στη Μακάμπι. Κάνει πολλές δοκιμές στην ομάδα και όλες του βγαίνουν. Έχει χρησιμοποιήσει αν δεν κάνω λάθος 26 διαφορετικούς παίκτες. Έχει ολοκληρώσει τον πρώτο γύρο με τρομερά στατιστικά, όχι μόνο για τη Μακάμπι. Η διαφορά από τη δεύτερη θέση είναι μεγάλη. Είναι 100% δεδομένο ότι θα πάρει το πρωτάθλημα και όλοι στο Ισραήλ υποστηρίζουν ότι είναι ο καλύτερος προπονητής στη λίγκα, με διαφορά".

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ