ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ραζβάν Λουτσέσκου: Μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του

Ραζβάν Λουτσέσκου: Μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του

Η Αλ Χιλάλ του Ραζβάν Λουτσέσκου προκρίθηκε απέναντι στην Αλ Σαντ (6-5 συνολικό σκορ) και θα διεκδικεί το Champions League Ασίας κόντρα στην ιαπωνική Urawa Red Diamonds σε διπλούς αγώνες μέσα στο Νοέμβριο.

Το περασμένο καλοκαίρι ο Ραζβάν Λουτσέσκου αποφάσισε να αποχωρήσει από τον ΠΑΟΚ, ύστερα από δύο χρόνια, προκειμένου να συνεχίσει την προπονητική καριέρα του στη Σαουδική Αραβία με την Αλ Χιλάλ. Ο Ρουμάνος τεχνικός άφησε ως παρακαταθήκη στον Δικέφαλο δύο Κύπελλα, καθώς και το πρώτο πρωτάθλημα μετά από 35 χρόνια.

Λίγους μήνες αργότερα, ο 50χρονος προπονητής θα πρέπει να αισθάνεται δικαιωμένος για την απόφασή του, αφού εντός του Νοεμβρίου θα έχει τη δυνατότητα να κατακτήσει το Champions League Ασίας. Η Αλ Χιλάλ απέκλεισε την Αλ Σαντ του Κατάρ σε διπλές αναμετρήσεις με συνολικό σκορ 6-5. Μάλιστα, στη χθεσινή ρεβάνς η ομάδα του Λουτσέσκου ηττήθηκε με 4-2 εντός έδρας, αλλά χάρη στο 4-1 του πρώτου αγώνα, πήρε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό.

Ραζβάν Λουτσέσκου: Μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του

Στον τελικό, η Αλ Χιλάλ θα αντιμετωπίσει την ιαπωνική Urawa Red Diamonds, η οποία απέκλεισε στα ημιτελικά την κινεζική Guangzhou Evergrande. Οι Ιάπωνες αγωνίζονται για δεύτερη φορά τα τελευταία τρία χρόνια σε τελικό, αφού και το 2017 συμμετείχαν, κατακτώντας, μάλιστα, τον τίτλο απέναντι στην Αλ Χιλάλ. Επομένως, η αναμέτρηση θα έχει και χαρακτήρα ρεβάνς για την ομάδα της Σαουδικής Αραβίας, καθώς είναι βέβαιο πως θα θέλει να πάρει εκδίκηση για τον χαμένο τελικό πριν από δύο χρόνια.

ΤΟ 'ΠΕ ΚΑΙ ΤΟ 'ΚΑΝΕ

Αξίζει να σημειωθεί πως για να φτάσει στον τελικό, η Αλ Χιλάλ απέκλεισε κατά σειρά τις Αλ Αχλί (4-3), Αλ Ιτιχάντ του Αλεξάντρ Πρίγιοβιτς (3-1) και Αλ Σαντ (6-5). Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στις 9 Νοεμβρίου στο "King Saoud University Stadium", ενώ η ρεβάνς θα λάβει χώρα στις 24 Νοεμβρίου στο "Saitama Stadium 2002". Σε περίπτωση που τα καταφέρει, θα είναι ο πρώτος διεθνής τίτλος για τον Ραζβάν Λουτσέσκου, ενώ όσον αφορά στην Αλ Χιλάλ, έχει κατακτήσει άλλες δύο φορές τo Champions League Ασίας, το 1992 και το 2000.

Άλλωστε, από τις πρώτες ημέρες που ανέλαβε την Αλ Χιλάλ, ο Λουτσέσκου είχε ξεκαθαρίσει πως μεγάλος στόχος του είναι να πανηγυρίσει την κατάκτηση τροπαίων με την ομάδα της Σαουδικής Αραβίας "Όλη η συγκέντρωση μου βρίσκεται στην Αλ Χιλάλ. Θέλω να πετύχω και να κατακτήσω τρόπαια με την μεγαλύτερη ομάδα της χώρας τόσο στη Σαουδική Αραβία, όσο και στην Ασία", είχε δηλώσει χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας τον περασμένο Ιούλιο.

ΟΜΑΔΑ ΓΕΜΑΤΗ ΑΣΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑΛΕΝΤΟ

Ωστόσο, για να φτάσει έως εδώ χρειάστηκε η ποιότητα και των ταλέντων αρκετών ποδοσφαιριστών που έχει καταφέρει να έχει στη διάθεσή του ο Ρουμάνος τεχνικός. Πέρα από τους γηγενείς ποδοσφαιριστές, υπάρχουν στο ρόστερ παίκτες εγνωσμένης αξίας όπως ο Σεμπάστιαν Τζοβίνκο, ο Αντρέ Καρίγιο, ο Μπαφετιμπί Γκομίς, ο Κάρλος Εντουάρντο, ο Κολομβιανός Γκουστάβο Κουέγιαρ.

Ραζβάν Λουτσέσκου: Μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του

Ο Μπαφετιμπί Γκομίς

Επίσης, στην Αλ Χιλάλ αγωνίζεται και ο "δικός" μας, Αμίρι Κούρντι, ο οποίος την περασμένη σεζόν φόρεσε τη φανέλα του Πανιωνίου, αποτελώντας προϊόν των ακαδημιών των "κυανέρυθρων", με τους οποίου αγωνίστηκε από το 2009 έως το 2014, πέρα από το περσινό πέρασμα. Ο 28χρονος μπακ-χαφ είναι μισός από τη Σαουδική Αραβία και μισός από την Ελλάδα, καθώς η μητέρα του είναι Ελληνίδα.

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΚΑΡΙΕΡΑΣ

Για τον Ραζβάν Λουτσέσκου, είναι με διαφορά η μεγαλύτερη πρόκληση στην καριέρα του, αφού πρόκειται για έναν διεθνή τίτλο με τεράστιο αντίκτυπο, ειδικά στις χώρες και τις ομάδας της Ασίας. Αν κρίνουμε, μάλιστα, από την επιτυχία στον πάγκο του ΠΑΟΚ, τότε ο τίτλος του Champions League Ασίας δεν φαντάζει και τόσο μακρινό όνειρο.

Photo Credits: AP Photo/Denis Tyrin / Al Hilal

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ